Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΡΤ τέλος εποχής?... ποιάς εποχής?


OTTO_engine

Recommended Posts

Takis3008

 

΄΄Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί το πιο συμβολικό γεγονός της μεταπολίτευσης απέναντι στο δημοσιοϋπαλληλικό παρασιτισμό΄΄.

 

Που να δεις και τον ιδιωτικό κρατικοδίαιτο παρασιτισμό. Και ας υποστηρίξει κάποιος στα σοβαρά εδώ που φτάσαμε πως και στον ιδιωτικό τομέα με τα χιλιάδες βιογραφικά η ΄΄απασχόληση΄΄ (αν μπορούμε πλέον να την ονομάσουμε ακόμα και έτσι)  δεν γίνεται με κομματικά- ρουσφετολογικά- οικογενειοκρατικά κ.τ.λ. κριτήρια. Όποιος θέλει να δει ας δει πρώτα όλο το πακέτο, για να μην αρχίζουμε να παπαγαλίζουμε τις απόψεις της κάθε κυβέρνησης και των ΜΜΕ. Θέλουν να μας διαιρέσουν, τα έχουν καταφέρει, και συνεχίζουν απρόσκοπτα.  

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 359
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Θα μπορούσαμε επίσης να μην ανοίγαμε καν τηλεόραση και αντ' αυτού να διαβάζαμε κανένα βιβλίο, να εξασκούσαμε κάποιο χόμπυ, να πηγαίναμε καμία βόλτα...

Το διαδίκτυο για ενημέρωση αρκεί. Η ελληνική τηλεόραση αποτελεί εδώ και χρόνια μέσο μετάδοσης τηλεοπτικών σκουπιδιών ή προπαγναδιστικής 'ποιοότητας' (ΕΡΤ, ΣΚΑΙ)

Εγώ αυτό κάνω πλέον εδώ και καιρό Αλλά να πως την αμαρτία μου έβλεπα μερικά ωραία ντοκιματέρ στην ΕΤ3 κυρίως ή Αθλητική Κυριακή ή έβλεπα το Αλάτι της γης ή το κυριακή στο χωριό ή αληθινά Σενάρια ή το άξιον εστι νομίζω  του Βασιλικού και άκουγα πολύ ΕΡΑ ΣΠΟΡ  Υπήρχαν δηλαδή κάποιες εκπομπές στην κρατική που δεν με έκαναν να κλείσω την τηλεόραση αμέσως 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Εγραψε κανεις όμως πόσο παρακολοθουσε τα 3 κρατικα καναλια;

 

  Και όμως είχε το μοναδικό ελεύθερο ελληνικό full hd κανάλι όταν ο ΑΝΤ1 και κάποιοι άλλοι εκπέμπουν σε 4:3.

Nαι στην αναδιάρθρωση αλλά όχι στο κλείσιμο.

Οι περικοπές μισθών και η μείωση προσωπικού μπορούσαν να γίνουν με παράλληλη λειτουργία.

 

 Και όμως κάποιες φορές η ΕΡΤ έπιανε και 90 σε τηλεθέαση (Eurovision) ;)

Link to comment
Share on other sites

57 Μ κέρδη της ΕΡΤ προ φόρων το 2011

40 Μ κέρδη της ΕΡΤ βάσει του προυπολογισμού του 2013.

Επίσης το 50% του ανταποδοτικού τέλους δεν παέι στην ΕΡΤ αλλά στον ΛΑΓΗΕ...

Τα κέρδη της ΕΡΤ τα πήρε ΟΛΑ το ΥΠΟΙΚ για την αποπληρωμή του χρέους.

Επίσης , η ΕΡΤ καλύπτει όλες τις κρατικές επισκέψεις εκτός συνόρων και δίνει δωρεαν πλάνα στους ιδιωτικούς σταθμούς.

Ηταν τεράστιο το έργο της ΕΡΤ και ο κόσμος δεν το ξέρει. 

 

Το τι δήλωνε για την ΕΡΤ πριν από 20 μέρες ,και πριν από  1 χρόνο αυτός που εχθές την  κατακεραύνωσε θα τα είδατε φαντάζομαι.

 

Θέλει  ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ να βγαίνουν αυτοί οι οποίοι μόλις εκλέχθηκαν διόρισαν με συμβάσεις ως "ειδικούς συμβούλους" , θολών ή ανευ καθηκόνων κομματικούς  κολλητούς και παρατρεχάμενους στην ΕΡΤ  να καταγγέλουν την ρουσφετολογία και αδιαφάνεια και να ρίχνουν το ανάθεμα στην ΕΡΤ.

 

Θέλει μεγάλα ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ να κυβερνάς μια χώρα με διατάγματα παρακάμπτοντας την Βουλή.

 

Θέλει επίσης μεγάλα ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΨΕΥΤΙΑΣ και ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ να βγαίνεις ως νέος Γκαίμπελς και να παραποιείς και να διαστρεβλώνεις την αλήθεια.

 

Το χάλι του κλεισίματος πομπών και της μαύρης οθόνης τα ζούσαν πίστευα μόνο σε κάτι χώρες τύπου Συρίας , Ιρακ , Αιγύπτου κλπ. Τωρα τα ζήσαμε και εδώ.

 

Κλείνοντας

 

Ας απολαύσουμε πλέον άνετα Σουλειμάν , Τούρκικα , Κατιναριά και Ξέκωλα στα ιδιωτικά κανάλια.

Λυπάμαι πραγματικά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , "θεματοφύλακα" του Πολιτεύματος και την ανυπαρξία του.

 

Θεωρώ ότι δεν ζω πλέον σε Δημοκρατία.

Link to comment
Share on other sites

Η ΕΡΤ λόγω του ότι ήταν κρατική είχε πρόγραμμα αρκετά ποιοτικότερο και μετέδιδε και πράγματα όχι τόσο εμπορικά ή μάλλον που δεν της άφηναν κέρδος.

 

Με πολύ περισσότερα τζιμπούρια από μία μέση κρατική επιχείρηση βέβαια, θα συμφωνήσουμε σε αυτό,

 

π.χ. κανένα άλλο κανάλι δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία αγοράς των δικαιωμάτων των Ο.Α. ή μουντιάλ κτλ κτλ. εμπορικό προϊόν, αλλά με μεγάλο κόστος.

και ας αφήσουμε αυτές τις διοργανώσεις.

ρυθμική γυμναστική, συγχρονισμένη κολύμβηση κτλ κτλ έβρισκαν στέγη εκεί. Για μερικούς; ναι για μερικούς. Αυτός ήταν άλλωστε και ο σκοπός που την πληρώναμε.

 

Αν αφήσουμε τα αθλητικά, υπήρχαν άλλες εκπομπές καλλιτεχνικές ή μουσικές ή εκπαιδευτικές ή ντοκιμαντέρ κτλ, που προσπαθούσαν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος της κουλτούρας του κάθε ενός.

 

Το ότι είχε 2500 τεμπέληδες που είχαν αμοιβή έξω από τη λογική, ναι.

το ότι έχουν πάει 1500000 άκλαφτοι από τον ιδιωτικό τομέα, ναι.

όλα αυτά είναι σωστά.

 

Αλλά,

ποιος ευθύνεται για τους 2500 τεμπέληδες; οι ίδιοι οι τεμπέληδες;

να ήταν κυβέρνηση άλλοι από αυτούς που κυβέρνησαν 40 χρόνια να έλεγα ναι. αλλά είναι οι ίδιοι...

Οι ίδιοι, που δε μπορούν εδώ και 2 χρόνια να διώξουν τους επίορκους...

Γιατί έχουν δομήσει ένα σύστημα που τους προστατεύει...

Και άμα μπόρεσαν να κλείσουν την ΕΡΤ σε 3 ώρες, γιατί δε μπόρεσαν να ξεπεράσουν αυτό το σύστημα με τους επίορκους...???

 

Κλείνοντας, δε θα μπορούσε να γίνει η αναδιάρθρωση και να απολυθούν στις 28.8 και να προσληφθούν στις 29.08 αυτοί που έπρεπε...;

 

Έχουμε ανάγκη από show ή από ουσία;

Και άμα μου κάνει κήρυγμα να είμαι καλός άνθρωπος αυτός που μέχρι χθες (άρα και αύριο) θα είναι λαμόγιο (βλέπε πολιτικούς γενικά), πόσο εύκολο είναι να "πάρω το μάθημα μου";

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

Που να δεις και τον ιδιωτικό κρατικοδίαιτο παρασιτισμό. Και ας υποστηρίξει κάποιος στα σοβαρά εδώ που φτάσαμε πως και στον ιδιωτικό τομέα με τα χιλιάδες βιογραφικά η ΄΄απασχόληση΄΄ (αν μπορούμε πλέον να την ονομάσουμε ακόμα και έτσι)  δεν γίνεται με κομματικά- ρουσφετολογικά- οικογενειοκρατικά κ.τ.λ. κριτήρια.

Έχεις απόλυτο δίκιο, μην ξεχνάς όμως ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία Σοβιετικού τύπου χώρα στην Ευρώπη. Μετά το 1974 αρχής γενομένης με τη 'σοσιαλμανία' του Καραμανλή η Ελλάδα μετατράπηκε σταδιακά σε ένα βασίλειο κρατισμού. Όλες οι δομές της οικονομίας έγιναν σιγά σιγά κρατικοκεντρικές, όλες οι δουλείες του ιδιωτικού τομέα είχαν ως πελάτη το κράτος. Για παράδειγμα όλα τα μεγάλα έργα ήταν δημόσια έργα, όλες οι μεγάλες βιομηχανίες επίπλων είχαν πελάτες υπουργεία και υπηρεσίες που άλλαζαν κάθε τρεις και λίγο γρφεία και κουρτίνες (αξέχαστη η περίπτωση Μαρκόπουλου της ΝΔ) και γενικά η όποια στοιχειώδης βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας βασιζόταν στο κράτος. Επομένως ο ιδιωτικός τομέας είχε μετατραπεί σε προέκταση του κράτους και οι εταιρείες είχαν σκοτεινές διασυνδέσεις με δημόσια πρόσωπα για να παίρνουν τις μόνες σοβαρές δουλειές που υπήρχαν. Η καταστροφή της Ελλάδας επήλθε από τη σταδιακή διάβρωση του οικονομικού της μοντέλου που αντί να ισορροπήσει κάπου ανάμεσα στο φιλελευθερισμό και το σοσιαλισμό, έρρεπε συνεχώς προς τον κακώς εννοούμενο κρατισμό, δηλαδή το σοσιαλισμό με δανεικά. Όταν τα δανεικά κόπηκαν, κατέρρευσε πρώτα ο ιδιωτικός τομές γιατί οι δουλειές εκμηδενίστηκαν. Ο δημόσιος τομέας προσπάθησε να συντηρήσει τους υπεράριθμους βολεμένους όσο περισσότερο μπορούσε και τα κατάφερε αρχικά κόντρα σε τροικα κλπ. Όταν όμως τα φορολογικά έσοδα κατέρρευσαν λόγω της ανυπαρξίας του ιδιωτικού τομέα, είναι λογικό αποτέλεσμα να αρχίσουν να κλείνουν η μια μετά την άλλη οι περισσότερες άχρηστες δημόσιες δομές. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί και αυτή η φάση θα μπορεί πια η Ελλάδα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα...

Link to comment
Share on other sites

Προσυπογράφω στο ακέραιο το αρχικό ποστ του OTTO_engine.

 

Στον δημόσιο τομέα και στα "γωνιακά μαγαζιά" του, όπως ήταν η ΕΡΤ, έχουν γίνει πολλά λάθη και για πολλά χρόνια. Λίγο-πολύ είναι γνωστά αυτά.

Το θέμα όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι είναι πιο πολύπλοκο και ο ερασιτεχνισμός που το χειρίστηκαν φοβάμαι ότι είναι ενδεικτικός και για αυτά που έρχονται.

 

Πέρα από τους 2500 απολυμένους και το πολιτικό πρόβλημα που δημιουργείται, το θέμα είναι θεσμικό και αφορά την χώρα συνολικά.

Σήμερα η Ελλάδα ουσιαστικά δεν υπάρχει στα ερτζιανά για τον υπόλοιπο κόσμο και δεν γνωρίζω να υπάρχει ανάλογο προηγούμενο εν καιρώ ειρήνης.

Πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα έχει προεκτάσεις που δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε αυτή τη στιγμή.

Edited by genesis
Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη ρε παιδια για να καταλαβω, ολους εσας που θρηνειτε για το κλεισιμο της ΕΡΤ

 

Ηταν το 99,9% των υπαλληλων διορισμενοι με ρουσφετια ?

Ηταν αμοιβομενοι με παχυλοτατους μισθους ?

Ηταν η ΕΡΤ υπερστελεχωμενη σε τεραστιο βαθμο ?

Ηταν φερεφωνο της εκαστοτε κυβέρνησης ?

Ηταν ενας τροπος να μοιραζει εξωτερικες δουλιτσες σε κομματικους φιλους ?

Ηταν η ΕΡΤ τεχνολογικα πισω (εχετε ακουσει της ηχοληψιες σε εκπομπες με ζωντανη μουσικη ? Γελανε και τα τσιμεντα.

Τεραστιο αρχειο σε μπομπινες, να ρημαζει και να καταστρεφεται χωρις να εχει καταγραφει, αξιοποιηθει. Τιτλοι να κολλανε, σηματα να μπαινουν χωρις ήχο, συνδεσεις να κοβονται, απαραδεκτα γραφικα που σε 5 λεπτα φτιαχνω απο το pc μου καλυτερα, και αλλα πολλα αναλογα)

 

 

Ειναι αυτη η ΕΡΤ που θελουμε ?

 

Αυτο ειναι το προτυπο ενος συγχρονου δημοσιου μεσου ?

 

Υπαρχει τροπος αυτο το καρκινωμα να θεραπευτει ? Πως θα γινοταν αυτο ? Για σκεφτειτε το ενδεχομενο να λεγανε "λοιπον θα απολυσουμε τα 4/5 μετα απο αξιλογηση ΑΣΕΠ, θα προσλαβουμε λιγους ακομα χρησιμους με διαφανεις διαδικασιες, θα μειωσουμε πολυ τις αμοιβες και τον προυπολογισμο, θα κανουμε ελεγχους για την προηγουμενη διαχειρηση κλπ". Θα γινοταν εμφυλιος πολεμος. Οι απολυμενοι θα σκαβανε χαρακωματα και θα πυροβολουσαν τους νεο-προσληφθεντες. Θυμαστε που οταν ειχε γινει ο πρωτος διαγωνισμος ΑΣΕΠ για καθηγητες επεφτε ξυλο - ΜΑΤ κλπ. Δε γινονται αυτα. Ξερετε πολυ καλα πως οτι εχει σαπισει πρεπει να κοβεται

 

Περαν τουτου ειναι τρομακτικη η υποκρισια ολων αυτων που εχουν δημιουργησει αυτο το καρκινωμα, και ερχονται τωρα σαν σωτηρες.

 

Επισης πραγματικα μου φαινεται πολυ δυσκολο εως αδυνατον ολοι αυτοι  να φτιαξουν μια συγχρονη, αξιοκρατικη, ποιοτικη, οικονομικη νεα ΕΡΤ.

 

Το γεγονος ομως δεν αλλαζει : Ηταν καρκινωμα. Και οταν οι επιλογες ειναι . Καθολου ΕΡΤ ή αυτο το πραγμα που υπηρχε, εγω διαλεγω καθολου. Αν μαλλιστα προτιθενται να την φτιαξουν με την ιδια συνταγη, μη σωσει να ξαναφτιαχτει ποτε.

 

Υ.Γ. Δε κρυβω οτι νιωθω μια χαρα που ολοι αυτοι οι στυλοβατες/ψηφοφοροι/κομματοσκυλα/αφισσοκολητες της ΠΑΣΟΚ-ΝΔ λαιλαπας νιωθουν επιτελους της συνεπειες της κοντοφθαλμης λογικης τους "ο μισθος μου να πεφτει καθε μηνα και ολοι οι αλλοι να πανε να @@@@@@"

Edited by cvlengnr
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.