Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια αγροτικής αποθήκης (όχι μικρής κλίμακας)


Recommended Posts

μπορεί να βγάλει άδεια δόμησης  αγροτική αποθήκη (έχω βγάλει μία το 2011) εντός οικισμού το μόνο πλεονέκτημα που έχει είναι το μειωμένο ΙΚΑ από ότι ξέρω και οι αμοιβές - κρατήσεις κλπ της άδειας δόμησης σε σχέση με μια άλλη άδεια  πχ κατοικίας 

Link to comment
Share on other sites

Πως έβγαλες την άδεια μέσα σε οικισμό; Γιατί σε εμένα σε αντίστοιχη περίπτωση η ΥΔΟΜ μου λέει ότι οι χρήσεις γης που προβλέπονται σε περιλαμβάνουν την αγροτική αποθήκη σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν. 4269/2014. Συγκεκριμένα λέει ότι τα "Επαγγελματικά εργαστήρια και εγκαταστάσεις αποθήκευσης χαμηλής όχλησης και συνολικής επιφάνειας μέχρι 600 τ.μ. ανά γήπεδο", όπως αναφέρει ο νόμος, δεν περιλαμβάνει τις αγροτικές αποθήκες.

Link to comment
Share on other sites

Μηπως δεν ειναι αγροτικη αποθηκη και ειναι "απλη" αποθηκη?

........ισως και με το Ν.4269 αρθ.30  οπως ειπες για επαγγελματικα εργαστηρια και εγκαταστασης αποθηκευσης χαμηλης οχλησης!!!

Link to comment
Share on other sites

Όχι, η ΥΔΟΜ δεν μου δίνει την αγροτική αποθήκη με αυτή τη διάταξη και με έχει βάλει να ψάχνω αγροτεμάχιο του ιδιοκτήτη για να χτίσουμε εκεί. Ενώ έχουν βγει άδειες μετά τη δημοσίευση του 4269/14 σε οικισμούς με αγροτικές αποθήκες, η συγκεκριμένη ΥΔΟΜ δεν θέλει. :sad:

Link to comment
Share on other sites

καλά δεν είναι αγρότης ο πελάτης σου!

και που είναι το πρόβλημα αν την ονομάσεις "επαγγελματικό εργαστήριο  ..και αποθήκη χαμηλής όχλησης"

Link to comment
Share on other sites

Είναι αγρότης και πρέπει να βγει με τίτλο αγροτικής αποθήκης λόγω προγράμματος. Επίσης η ΥΔΟΜ για να δώσει την επαγγελματική αποθήκη θέλει να υπάρχει μεταποιητική δραστηριότητα. Άκρη δεν βγαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αυτό που λένε οι  εν λόγω «κύριοι» είναι πως στους οικισμούς της επικράτειας, οι οποίοι είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους αγροτικοί, δεν μπορεί να κατασκευαστεί αγροτική αποθήκη…. 

 

Α ρε κατακαημένη χώρα….

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι. Ακριβώς και λένε ότι είναι παράλογο μεν, αλλά ωστόσο έτσι λέει ο νόμος δε. Και περιμένουν αν και όταν βγει κάποια διευκρινιστική εγκύκλιος για να αλλάξουν άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι η περίπτωση 1.15α του άρθρου 30 του Ν.4269/14 όπως αυτή προστέθηκε με την παρ.α του άρθρου 62 του Ν.4277/14 καλύπτει πλήρως και επιτρέπει τις αγροτικές αποθήκες στους οικισμούς:

 

"1.15α. Δραστηριότητες χαμηλής και μέσης όχλησης με χωροθετική εξάρτηση από αγροτικές πρώτες ύλες της
περιοχής
, καθώς και εγκαταστάσεις μεταποίησης προϊόντων προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ) ή/ και
προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ)."
 

Edited by armenopoulos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα φίλε armenopoulos

 

το άρθρο 30 Ν 4269/14 σε αυτό το σημείο τελικά έχει ως εξής:

 

1.15. Επαγγελματικά εργαστήρια και εγκαταστάσεις αποθήκευσης χαμηλής όχλησης και συνολικής επιφάνειας δόμησης μέχρι 600 τ.μ. ανά γήπεδο
 
«1.15α. Δραστηριότητες χαμηλής και μέσης όχλησης με χωροθετική εξάρτηση από αγροτικές πρώτες ύλες της περιοχής, καθώς και εγκαταστάσεις μεταποίησης προϊόντων προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (Π.Γ.Ε.) ή / και προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.).»
 

1. στο 1,15α

δεν ορίζονται  τα μέγιστα επιτρεπόμενα τ.μ! ( οπότε τι ισχύει!) 

2.το "χωροθετική εξάρτηση" σε συνδυασμό με το "δραστηριότητες" και "πρώτες ύλες" δεν   είναι σίγουρο  ότι  βοηθά   τον υπάλληλο της ΥΔΟΜ που έτσι και αλλιώς αντιδρά και με την  ερμηνεία  των "επαγγ εγκαταστάσεων αποθήκευσης" και

3. που είναι το πρόβλημα σε χωριό κάτω των 2000 κατοίκων  να επιτρέπονται γενικά αποθηκευτικοί χώροι (ακόμη και σε μένα τον μη γεωργό-οπότε με αναγκάζει να την κατασκευάσω εκτός σχεδίου -όταν σχεδόν ..επιθυμία του ΥΠΕΚΑ είναι να καταργηθεί κάθε δόμηση)

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.