Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια αγροτικής αποθήκης (όχι μικρής κλίμακας)


Recommended Posts

 

υγ

και  σε μη αρτιο και μη οικοδομησιμο, δικαιουσαι να ζητησεις αδεια για αγροτικη αποθηκη, κατα παρεκκλιση

 

δες τα ΠΜ

Έχω μια περίπτωση μη άρτιου και μη οικοδομήσιμου οικοπέδου στο οποίο όμως η Πολεοδομία μου είπε ότι δεν μου εκδίδει την άδεια μικρής κλίμακας για λιθόκτιστη αποθήκη ασχέτως αν πάρω όλες τις εγκρίσεις από το Γεωργίας. Υπάρχει κάτι άλλο εκτός από αυτά που αναφέρονται στο 10 και 11 του παρόντος θέματος? Ο υπάλληλος της Πολεοδομίας μου είπε ότι έχουν πάρει την απόφαση σαν Υπηρεσία να μην δίνουν άδειες για τέτοιες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Σε αρτιο και οικοδομησιμο ακινητο εν μερει εντος οικισμου<2000 και εν μερει εκτος οικισμου (τεμνεται απο το οριο του οικισμου), το οποιο ειναι καλλιεργησιμο, εχω τακτοποιησει αυθαιρετο 25τμ με την κατηγορια 2 (ειναι αποθηκη του '60).

Ο ιδιοκτητης ειναι αγροτης.

 

Τωρα, εαν βγαλω αδεια νομιμοποιησης της αποθηκης, υπαρχει καποια διαφορα εαν το δηλωσω σαν "απλη αποθηκη" αντι "αγροτικη αποθηκη"?

Το κτισμα εχει αποσταση περιπου 3μ απο τα ορια του ακινητου, οποτε βλεπω οτι δεν υπαρχει η απαιτηση των 5μ.

Δεν μπορω να βγαλω αδεια νομιμοποιησης σαν "απλη αποθηκη"?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

χμ...

 

για τις αγροτικες αποθηκες σε οικισμους, για τις οποιες συζητησαμε και με τον φιλο ΚΑΝΑ,

 

το υπουργειο,

θεωρει οτι  
"δεν συνάδουν"  [ δξ   με  τι και ποιό..]

 

με εκεινη την εγυκλιο που αναρτησε για μερικες ωρες...και μετα την πηρε πισω

 

και

ακομα περιμενουμε απαντηση απο τα "ΚΕΝΤΡΙΚΑ" σε παρομοιο θεμα...

 

[άααν  εφυγε απο την ΥΔΟΜ προς τα..... "ύπερθεν"  το σχετικο εγγραφο...αν εκει το ειδαν...αν το πρωτοκολλησαν "δεοντως"

αν δεν το εστειλαν αρμοδιως προς "περαιτερω διευκρινισεις"

 

οσονούπω  θα εχουμε και την αποψη των αρμοδιων

 

τρεχον γυρευον  δλδ

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μόνο το τότε έγγραφο που ανακλήθηκε, αλλά και οι χρήσεις του άρθρου 31 του νέου νόμου (για τις χρήσεις γης) δεν έχουν αναφορά σε "αγροτική" ή "απλή αποθήκη" . Κάτι λέει για χαμηλής όχλησης αποθήκες (δεν θυμάμαι την ακριβή διατύπωση). Συνεννοήσου με Υδομ, πρώτα, γιατί όπως λέει και ο Δημήτρης μπορεί να μη στο περάσουν.

Link to comment
Share on other sites

Εαν εχουμε ομως μια αυθαιρετη αποθηκη (απο τσιμεντολιθους) εντος οικισμου και την εχουμε τακτοποιησει στο 4178, οταν παμε να βγαλουμε αδεια νομιμοποιησης, αναγκαστικα σαν αποθηκη δεν θα βγει η αδεια? μπορουμε να το νομιμοποιησουμε ως κατι αλλο?

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια νομιμοποίησης εντός τριετίας είναι μια άδεια η οποία θα αφορά στην πολεοδομική νομιμότητα.Δε σημαίνει ότι όλα τα κτίρια νομιμοποιούνται.

Εξαίρεση ίσως, αν ισχύει το ότι μπορείς να νομιμοποιήσεις σύμφωνα με τους όρους δόμησης που ίσχυαν κατά τον αποδεδειγμένο χρόνο τέλεσης αυθαιρεσίας.

Αποθήκη με τσιμεντόλιθους και λαμαρίνα; Μάλλον δεν θα περάσει λόγω έλλειψης κεραμοσκεπής.

 

ν. 4269/14 άρθ. 30 παρ 1.15

Οικισμοί (ΟΙ)

1. Στις περιοχές εντός των ορίων οικισμών με πληθυσμό μικρότερο από 2.000 κατοίκους (ή και οικισμών προϋφιστάμενων του 1923), στους οποίους δεν έχουν καθοριστεί χρήσεις γης, επιτρέπονται οι παρακάτω χρήσεις:

έλευσης (ΠΟΠ)." 

(...)

1.15. Επαγγελματικά εργαστήρια και εγκαταστάσεις αποθήκευσης χαμηλής όχλησης και συνολικής επιφάνειας δόμησης μέχρι 600 τ.μ. ανά γήπεδο

"1.15α. Δραστηριότητες χαμηλής και μέσης όχλησης με χωροθετική εξάρτηση από αγροτικές πρώτες ύλες της περιοχής, καθώς και εγκαταστάσεις μεταποίησης προϊόντων προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ) ή/ και προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ)." 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

το ρωτησα εν μερει  και στο  θεμα περι νατουρα

σε μη αρτιο και μη οικοδομησιμο(και νατουρα)  μετα την αποφαση ΣΥΠΟΘΑ για την περιπτωση Λαγκαδα  ειναι δυνατη η κατασκευη 50(αρας) αποθηκης .

Αρα θα πρεπει  παμε  για  εκδοση Ο.Α  .Αυτη η αποθηκη 50 τμ απο τι υλικο μπορει να ειναι κατασκευασμενη? μπορει να "πεσει "  και δαπεδο απο σκυροδεμα ?...

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Σε μη αρτιο και μη οικοδομησιμο  3 στρ .περα απο την κατα  παρεκκλιση   ανεγερση  αποθηκης μπορουμε να  βγαλουμε αδεια για  (μονο-χωρις την  αποθηκη)  μεταλλικο  υποστεγο (για  τοποθετηση αγροτικων προιοντων )  επιφανειας περι τα 130τμ?

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ξαναθέτω το  ερώτημα , ( μιας και δεν έχει απαντηθεί), ποια ειναι η διαφορά της αγροτικής αποθήκης με την γενική αποθήκη,(υπάρχει κάποιος νομικός/πολεοδομικός ορισμός?). Στην γενικού τύπου αποθήκη μέχρι τι επιτρέπεται να αποθηκεύσουμε για να μην θεωρηθεί ως αγροτική αποθήκη και μπλέξουμε με υπουργείο γεωργίας κτλ, Δηλαδη αν αναφέρουμε ότι χρησιμοιείται για την αποθήκευση βαρελιών κρασιού θα θεωρηθεί αυτομάτως ως γεωργική αποθήκη και άρα θα χρειαστει έγκριση από το υπουργείο γεωργίας?,  ευχαριστώ

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.