Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια αγροτικής αποθήκης (όχι μικρής κλίμακας)


Recommended Posts

4 ώρες πριν, Vasili said:

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εχω καταλάβει το εξής και σε παρακαλώ πες μου αν η σκέψη μου είναι σωστή:

Για αγροτική αποθήκη ΕΙΤΕ πάω με τις διατάξεις του άρθρου 1 (δηλαδή ΣΔ 0.20, ΣΚ 0.10, Αποστάσεις 15 Μ) και όχι ΣΥΠΟΘΑ, ΕΙΤΕ πάω με παρεκκλίσεις από το άρθρο 1, μετά από έγκριση του ΣΥΠΟΘΑ.  της Δ/νσης Αγροτικής ανάπτυξης

 

σωστά

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μακάρι να ισχύει αυτό που αναφέρετε. Διαβάζοντας όμως την παράγραφο 1 άλλο καταλαβαίνω:

"Αρθρ.2.-"1. Κτίρια που προορίζονται για γεωργοκτηνοτροφικές

γεωργοπτηνοτροφικές ή υδατοκαλλιεργητικές εγκαταστάσεις

(ιχθυοκαλλιεργειών, οστρακοκαλλιεργειών και καλλιεργειών λοιπών υδρόβιων οργανισμών) καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης λιπασμάτων, φαρμάκων, ιχθυοτροφών, γεωργικών και αλιευτικών εφοδίων, γεωργικών και αλιευτικών προϊόντων, στέγαστρα σφαγής ζώων, δεξαμενές από οποιοδήποτε υλικό, ενδιαιτήματα και ιατρεία μικρών ζώων επιτρέπεται να κατασκευάζονται κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρ.1, με απόφαση της κατά τις κείμενες διατάξεις αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων μετά από γνώμη της αρμοδίας υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας και μετά από γνώμη του αρμόδιου Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος".

 

Από αυτό καταλαβαίνω πως για να πάρεις παρεκκλίσεις (πχ να έχω αποστάσεις 10 μ αντί για 15 μ που λέει το άρθρο 1) χρειάζεται έγκριση από τη δ/ση Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά ΚΑΙ από το ΣΥΠΟΘΑ (παλιό ΣΧΟΠ). Το καταλαβαίνω λάθος ?

Να κάνω μια απλή ερώτηση: Οταν σχεδιάζουμε ενα βιομηχανικό ξέρουμε πως οι αποστάσεις από τα πλάγια όρια είναι 10 μ, καθώς επίσης συγκεκριμένος ΣΔ και ΣΚ. Για τα αγροτικά έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία ? (Αποστάσεις, ΣΔ, ΣΚ) ή είναι όλα παρακκλίσεις ?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ως συνέχεια της συζήτησης ενα ερώτημα ως προς την άδεια λειτουργίας:

αγρότης κατασκευάζει κτίριο 500 μ2. Θα κάνει ένα χώρισμα στα 2/3. Το ενα τμήμα (2/3)  θα το χρησιμοποιήσει ως αποθηκευτικό χώρο αγροτικού προιόντος (όχι ψυγεία, απλή αποθήκευση) και στο άλλο τμήμ,α (1/3) θα βάλει ένα μηχάνημα (διπλό κόσκινο) το οποίο θα καθαρίζει αγροτικό προιόν από χώμα, ξύλα,  κλπ και θα το τσουβαλιάζει καθαρό (οχι συσκευαστήριο).

Ρώτησα στη δ/ση ανάπτυξης (βιομηχανίας) για το αν αυτή η δραστηριότητα (καθαρισμός αγροτικού προιόντος με μηχανικά μέσα) απαιτεί αδειοδότηση από αυτούς. Μου απάντησαν πως επειδή είναι αυτή η δραστηριότητα, επειδή είναι αγρότης και επειδή καθαρίζει αποκλειστικά το δικό του προιόν, δεν υπάγεται σε αυτούς.

Στην δ/ση αγροτικής ανάπτυξης (γεωργίας) μου απάντησαν πως αυτοί δεν αδειοδοτούν παρά μόνο γνωμοδοτούν. Επομένως να θεωρήσω πως αυτή η δραστηριότητα δεν απαιτεί αδειοδότηση ?

Επίσης υπάρχει σε κάποιο νόμο πίνακας αναλυτικός με τις χρήσεις οι οποίες απαιτούν αδειοδότηση από τη δ/ση ανάπτυξης ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπέρα,

 

θα ήθελα να ρωτήσω εάν σε ανέγερση νέας αγροτικής αποθήκης (όχι μικρής κλίμακας) με άδεια δόμησης επιτρέπεται η κατασκευή wc και ενός γραφείου.

και εάν γνωρίζεται σε ποιο σημείο της νομοθεσίας ορίζεται αυτό.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Από πρόσφατη κατάθεση φακέλου στη δ/ση αγροτικής ανάπτυξης για κατασκευή 500 μ2 γεωργικής αποθήκης, μου ανέφεραν πως προβλέπονται από τη νομοθεσία τέτοιοι χώροι που εξυπηρετούν τα άτομα που εργάζονται στην αποθήκη. 

Link to comment
Share on other sites

https://diavgeia.gov.gr/search?query=q:"αδεια αγροτικης αποθηκης παρεκκλιση"&page=0

 

αυτα ηρθαν απροσκλητα και δξ πώς σβηνουν:mrgreen:

image.png

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

κτιριοδομικός 

Άρθρο 5

Ασφάλεια και αντοχή κτιρίων

1.                  Γενικά:

          1.1. Κάθε κτίριο και δομικό έργο πρέπει να κατασκευάζεται έτσι, ώστε να εξασφαλίζει:

          1.1.1. Την άνετη και ασφαλή εργασία, κυκλοφορία και παραμονή όσων εργάζονται σε αυτό ή το επισκέπτονται ή κατοικούν σε τμήμα του, κατά την διάρκεια της κατασκευής του.

          1.1.2. Την ασφάλεια των ομόρων και γειτονικών κτιρίων ή δομικών έργων καθώς και των ενοίκων τους, από κινδύνους ζημιών που προέρχονται από αυτό κατά την διάρκεια της κατασκευής ή της λειτουργίας του.

          1.1.3. Την άνετη, ασφαλή και υγιεινή παραμονή ανθρώπων ή ζώων σε αυτό.

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

βασιλη,

δεν διαφωνω

Αλλα, η  αγροτικη αποθηκη δεν προοριζεται  για "παραμονη ανθρωπων"

Φυσικα και χρειαζεται ενα WC.. Απλα η "θεση" ειναι υπο συζητηση.

τις καλημερες μου.

 

Link to comment
Share on other sites

και εγώ δεν διαφωνώ μαζί σου 

αλλά πιστεύω ότι και εσύ συμφωνείς ότι 

αλλά χρόνο προσωρινής παραμονής εργαζομένων απαιτεί μια αποθήκη των 20-50τ.μ (;edit οικιακής χρήσης-που σημαίνει δίπλα έχω οικία και WC)

και άλλο χρόνο (προσωρινής παραμονής) απαιτεί μια (γεωργική) αποθήκη των 200-500τ.μ

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

On 24/9/2018 at 10:33 ΠΜ, Vasili said:

Από πρόσφατη κατάθεση φακέλου στη δ/ση αγροτικής ανάπτυξης για κατασκευή 500 μ2 γεωργικής αποθήκης, μου ανέφεραν πως προβλέπονται από τη νομοθεσία τέτοιοι χώροι που εξυπηρετούν τα άτομα που εργάζονται στην αποθήκη. 

Για το wc βρήκα την νομοθεσία και ήδη την έχω αναρτήσει στο forum, έχω μόνο θέμα με το γραφείο, μήπως σου είπαν σε ποιο σημείο της νομοθεσίας αναφέρεται και το γραφείο?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.