Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ και Επίσχεση εργασίας.


zapmaria

Recommended Posts

Καλημέρα.

Οι ερωτήσεις μου είναι πολλές άλλα ελπίζω να μην κουράσω κανέναν.

Καταρχήν είμαι μισθωτή στον ιδιωτικό τομέα.

 

Ο εργοδότης μου χρωστάει εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ από τον Δεκέμβριο του 2012 έως σήμερα (με εξαίρεση τον Ιανουάριο του 2013 τον οποίο πλήρωσε δεν ξέρω πως και τι) 

 

Το βιβλιάριο υγείας είναι σφραγγισμένο μέχρι 30/6/2013.

 

Συν τοις άλλοις είμαι και απλήρωτη εδώ και 6 μήνες.

 

Ερωτήσεις:

 

1. Αν πάω στο ΤΣΜΕΔΕ  θα το σφραγίσουν το βιβλιάριο υγείας?? πρέπει να πάω καμιά βεβαίωση από τον εργοδότη ότι ακόμα εργάζομαι εκεί??

 

2.Λόγω του ότι δεν πληρωνόμαστε, σκεφτόμαστε να κάνουμε επίσχεση εργασίας. Σε μια συζήτηση με κάποιον μηχανικό που είχε κάνει παλιότερα επίσχεση, με ενημέρωσε ότι το ΤΣΜΕΔΕ του δήλωσε ότι σε περίπτωση που δεν πληρωθεί από τον εργοδότη τα λεφτά του, για το διάστημα της επίσχεσης μπορεί να έρθει και να τα ζητήσει από τον ασφαλισμένο  !!!!!!  δηλαδή να έρθει μετά από 3-4 χρόνια και να μου ζητήσει αναδρομικά τα χρήματα αυτά.... ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο???

(υ.γ ακόμα και αν υπάρχει η απόφαση του δικαστηρίου ότι τα χρήματα τα οφείλει η εταιρεία) 

 

Ευχαριστώ πολύ.

 

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Μαρια.

Δυστηχως κι εγω στην ιδια περιπτωση με εσενα ειμαι. μονο που ο δικος μου εργοδοτης ειχε απληρωτο το ΤΣΜΕΔΕ για ολο το 2012. Πήγα εκανα διακανονισμο, πληρωνοντας 1 τρεχοντα μηνα, 1 δοση της ρύθμισης και 50ευρω παραβολο.

Αυτη την στιγμη δεν εργαζομαι στην εταιρεια πια. πηγα στο Τσμεδε να τους ενημερωσω για να με χρεωσουν το επομενο εξαμηνο σας ελλ. επαγγελματιας. το θέμα είναι πώς ρώτησα αν θα μπορω του χρονου (2014) να ανανεώσω το βιβλιαριου μου (αφου θα εχω πληρωσει εγώ το Β' εξαμηνο του 2013).....και δυστηχως η απαντηση τους ηταν πως παρολο που εγω θα εχω πληρωσει.....αν δεν τηρει ο εργοδοτης μου τη ρυθμιση του καθε μηνα πληρωνοντας τη δοση του......δεν θα μπορω να ανανεωσω για το 2014. Και σε ερωτηση μου για το αν δεν τηρει αυτος τη ρυθμιση τι γινεται......δεν ειχαν απαντηση....ισως με καταγγελια μου ειπαν να γινει κατι..... που τη βλέπω σίγουρη στο άμεσο μελλον.....γιατι η τελευταία δόση της ρύθμισης είναι το 2016. Ναι καλα διαβασατε.....μεχρι τοτε αμφιβαλω να υπαρχει η εταιρεια και με βλεπω σε λιγα χρονακια να τα ζηταει απο μενα το ΤΣΜΕΔΕ..... εκει θα γελασουμε :)

 

Και κατι ακομα.....κι εγω 6 μήνες απλήρωτη ήμουνα όταν παρετήθηκα!!

 

Ξερεις αν σου πληρωνει εστω το ΙΚΑ?? Γιατι τωρα αν δεν κανω λαθος ειναι υποχρεωτικό καθε μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΣΜΕΔΕ σε ότι αφορά τους μισθωτούς είναι έναν αιώνα πίσω. Ποτέ δεν ασχολήθηκαν-ήταν σα να μην υπήρχε αυτή η κατηγορία εργαζόμενων. Και ενώ οι μισθωτοί πάντα κατέβαλαν πολύ περισσότερα από τους ε.ε..

 

Θα συνέβαινε κάτι ανάλογο στο ΙΚΑ? Όχι βέβαια. Ο μισθωτός θα ήταν ενήμερος ασφαλιστικά και το ΙΚΑ θα διεκδικούσε τις οφειλές από τον εργοδότη. Ευτυχώς που έχουμε εκπροσώπους του ΤΕΕ στο ΔΣ και φροντίζουν για την προάσπιση των συμφερόντων μας.

Edited by nikmmech
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

 Ευτυχώς που έχουμε εκπροσώπους του ΤΕΕ στο ΔΣ και φροντίζουν για την προάσπιση των συμφερόντων μας.

 

Συνάδελφε έγραψες πάλι !!!!!

 

Γι΄αυτό και μόνο +1

Link to comment
Share on other sites

Απο παραρτημα ΤΣΜΕΔΕ επαρχίας με ενημερωσαν πως απο τελος ιουλιου ολες οι ασφαλιστικές οφειλες θα μεταφερθουν στο ΙΚΑ...... 

Ετσι για να μην μπερδεύονται οι οφειλες και να σε κυνηγαει μόνο ένα ταμείο.....

Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω??

Link to comment
Share on other sites

Για να σας μεταδώσω την εμπειρία μου. Πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ τελικά σήμερα. ΔΕΝ μου σφράγισαν το βιβλιάριο λόγω του ότι είναι απλήρωτος ο Δεκέμβριος.   :sad:

 

Μετά από συζήτηση με την προϊσταμένη, μου είπε ότι μπορεί να δώσει παράταση για ένα μήνα (μέχρι τέλη Ιουλίου δηλαδή), άλλα μετά θα πρέπει είτε να πληρωθεί ο μήνας, είτε να προσκομίσω βεβαίωση από τον εργοδότη μου ότι οι εισφορές θα πληρωθούν μέσα στο 2013. Και άντε θα πάω την βεβαίωση... αν δεν πληρωθούν τι???

πάλι σε μένα θα γυρίσουν να φανταστώ...... 

Τέλος πάντων τουλάχιστον βρήκα μια προσωρινή λύση να βγάλουμε το 2013.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.