Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή Εμπειρογνώμονα Επιτροπής άρθρου 15 Ν. 2882/2001


Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς πως καθορίζεται το ύψος της αμοιβής Εμπειρογνώμονα Τοπογράφου Μηχανικού που καλείται να συμμετάσχει σε Επιτροπή του άρθρου 15 Ν. 2882/2001?Μήπως είναι δωρεάν η παροχή των υπηρεσιών μας στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης??

Έχοντας ψάξει αρκετά στο forum και στο διαδίκτυο βρήκα ότι μόνο οι αμοιβές των τριών μελών της Επιτροπής έχουν καθοριστεί με σχετική εγκύκλιο. 

Link to comment
Share on other sites

Ο Ν.3205/2003 «Μισθολογικές ρυθμίσεις λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος και άλλες συναφείς διατάξεις» (ΦΕΚ Α' 297) ορίζει, στις παραγράφους 1, 2 και 5 του άρθρου 17, τα εξής :

«1. Απαγορεύεται η καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης σε υπαλλήλους ή μισθωτούς του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. για συμμετοχή τους σε κάθε είδους μόνιμα ή προσωρινά συλλογικά όργανα (συμβούλια, επιτροπές και ομάδες εργασίας), που λειτουργούν στο χώρο των υπηρεσιών αυτών εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των ανωτέρω υπαλλήλων ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση.

2.α. Σε υπαλλήλους ή ιδιώτες που συμμετέχουν σε μόνιμα ή προσωρινά συλλογικά όργανα, που λειτουργούν πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας των ανωτέρω υπαλλήλων και σε χρόνο που δεν καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, με την ιδιότητα προέδρου, μέλους ή γραμματέα καταβάλλεται, κατά συνεδρίαση ή μηνιαία, αποζημίωση.
 
β. Η κατά συνεδρίαση αποζημίωση που καθορίζεται με απόφαση του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού, δεν μπορεί να είναι ανώτερη των επτά εκατοστών (7/100) του βασικού μισθού του 18ου Μ.Κ. της ΥΕ κατηγορίας και σε καμία περίπτωση, η αμοιβή δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πενήντα (50) συνεδριάσεις ετησίως.

γ. (…). 5. Σε καμία περίπτωση και για οποιονδήποτε λόγο το σύνολο των πρόσθετων μηνιαίων αμοιβών ή απολαβών των λειτουργών, υπαλλήλων και μισθωτών του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. και των άλλων νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, από συμμετοχή σε μόνιμα ή προσωρινά συλλογικά όργανα των υπηρεσιών αυτών, δεν μπορεί να υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) των συνολικών μηνιαίων αποδοχών της οργανικής τους θέσης (…)».
 

Με καθε επιφυλαξη μηπως εχει τροποποιηθει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 7 years later...

¨Έχω έρθει σε παρόμοια περίπτωση.

Ορίστηκα εμπειρογνώμονας σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν.2882/01.

Ως ιδιώτης μηχανικός δικαιούμαι αμοιβή ή το κάνουμε τζάμπα. Στην προϊσταμένη της κτηματικής υπηρεσίας που απευθύνθηκα μου ανέφερε ότι δεν προβλέπεται αμοιβή.

Πάλι μ@@@ ψάχνουν;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.