Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Από ΤΕΙ μηχανολογίας σε ΑΕΙ


sally

Recommended Posts

γεια σε ολους. εχω περασει δευτερο εξαμηνο σε τει μηχανολογιας.ακουω τοσα πολλα γυρω απο αυτο το αρκετα αξιολογο επαγγελμα και ομολογω οτι εχω τρομαξει αρκετα οσον αφορα το μετεπειτα. εκτος απο το γεγονος οτι ειμαι κοπελα και θα συναντησω τεραστιο ανταγωνισμο απο αντρες , με τρομαζει το 750 το μηνα. το κακο ειναι οτι δε με γεμιζει και πολυ το επαγγελμα και ο μονος λογος που θα μπω ειναι για να περασω με εισαγωγικες σε α.ε.ι. αργοτερα. οποιος γνωριζει σχετικα με το τι θα συναντησω ας μου πει αν αξιζει τον κοπο να το ρισκαρω να σπουδασω ή να κανω κατι αλλο, εξωτερικο κτλ. και ποια η διαφορα με τους μηχανικους απο πολυτεχνειο?..ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Θα χρειαστείς 4 χρόνια για να πάρεις το πτυχίο σου (στην καλυτερη περίπτωση) από το ΤΕΙ. Τώρα αν μετά από 4 χρόνια θες να δώσεις εισαγωγικές και να ξανακάνεις άλλα 4 στο πολυτεχνείο, σύνολο 8 για ποιο λόγο ? ειδικά όταν λες ότι δεν σε πολυγεμίζει το επάγγελμα. Αξίζει τον κόπο ?

 

Μήπως να εξετάσεις τη λύση του εξωτερικού ? Διότι μπορεί τα ΤΕΙ πολλές φορές να είναι καλύτερα από αρκετές σχολές του εξωτερικού, παρ όλα αυτά δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα απο την πολιτεία εδώ στο Ελλαδιστάν. Επίσης, μηπως να περιμένεις λίγο να δεις τι θα γίνει με τα κολέγια ? Διότι αν μπορείς από το Ελλαδιστάν να πάρεις πτυχίο "πανεπιστημίου" αναγνωρισμένο, δεν πα τα ΤΕΙ να είναι 20 φορές πιο καλά, δεν έχει σημασία.

Link to comment
Share on other sites

Για να μην βρεθείς προ οδυνηρών εκπλήξεων , ρίξε μια ματιά σε μεγάλες συζητήσεις που έχουν γίνει στο Εργασιακά -> Επαγγελματικά δικαιώματα για να δεις τι συμβαίνει . Βέβαια είναι πιθανόν μέχρι να τελειώσεις να έχουν λυθεί τα ζητήματα αυτά .

 

Αντί να κάνεις την 8ετή και βάλε διαδρομή ΤΕΙ-->Κατατακτήριες --> ΑΕΙ και μάλιστα σε σχολή που δεν σου αρέσει , μήπως να ξαναπροσπαθήσεις για απευθείας εισαγωγή εκεί που θέλεις ?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν μην σε τρομάζει τίποτα, ο καθένας φτιάχνει τη τύχη του. Για τα ΤΕΙ φαίνεται επιτέλους κάποιο φως στο τούνελ οπότε πιστεύω αξίζει το κόπο. Αναγκαία συνθήκη ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ το επάγγελμα. Έχει ζόρι κ άγχος. Αλλιώς (δυστυχώς θα το πω) πήγαινε σε κανένα κολέγιο να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις...

Link to comment
Share on other sites

Είναι μεγάλη απόφαση, καλό είναι να το σκεφτείς καλά πριν αποφασίσεις να το κάνεις. Ωστόσο το γεγονός ότι όπως γράφεις, δεν σε γεμίζει το αντικείμενο είναι αντιφατικό με το να θέλεις να πας σε βαθύτερες γνώσεις σε αυτό, στο ΕΜΠ. Προσωπικά επειδή το σκέφτηκα και εγώ, θέλει μεγάλη καρδιά και υπομονή για κάτι τέτοιο την οποία δεν θα διαθέσω!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Ρε παιδια ποσο δυσκολο ειναι να δωσει κανεις κατατακτηριες απο ΤΕΙ Μηχανολογιας σε καποιο Πολυτεχνιο Μηχανολογιας ?

Το εχει κανει καποιος ?

Link to comment
Share on other sites

Πρίν μου έλεγες σε pm πόσο δύσκολο είναι το ΤΕΙ μηχανολογίας που πέρασες, δηλαδή ακόμα δεν έχεις ξεκινήσει. Κάτσε πρώτα να τελειώσεις την σχολή σου και όταν δείς πόσο δύσκολα ή εύκολα ήταν η σχολή σου, το κοιτάς και για κατατακτήριες. Τώρα δεν έχει κανένα νόημα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Κιθαρωδέ, αν κατάλαβα καλά, από το μήνυμα του Giorgos1987, μόλις πέρασες σε ένα ΤΕΙ.

Εχεις μόνο 3 μηνύματα στο forum και αφορούν κατατακτήριες σε 3 διαφορετικές σχολές μηχανικών ΑΕΙ.

Αν δεν σου αρέσει το ΤΕΙ σου, μήπως να ξαναέδινες πανελλήνιες του χρόνου, μήπως και πιάσεις μεγαλύτερη βαθμολογία;

Γιατί σε όποιο ΑΕΙ κι αν μπεις με κατατακτήριες, μην νομίζεις ότι θα σε βάλουν και στο τελευταίο έτος...

Edited by dimitrispsi
Link to comment
Share on other sites

Γιωργο απο περιεργεια ρωταω ετσι και αλλιως δεν παιζει να το ρισκαρω αφου δεν με νοιαζει να μεινω Ελλαδα.

Καλητερα να κανω μεταπτυχιακο αμα δω οτι μου αρεσιε στην πορεια

Μην αραπαζεσε 8-)

Και δεν θυμαμαι να σου ειπα οτι περασα

Σου ειπα ειμαι υποψηφιος για το ΤΕΙ του Πειραια..κουλαρε

 

Δημητρη αμα κατσει και ξαναδωσω δεν παιζει να βαλω Πολυτεχνιο η ΤΕΙ αλλα καποια στρατιωτικη σχολη

Απο περιεργεια τα ρωταω αμα δεν ξερετε μην μου απαντατε δεν ειναι αναγκη να αρπαζεστε 8-)

 

Δεν μπαινω τελευταιο ετος αλλα στο 5ο εξαμηνο (3ο ετος)

 

Ειρηνη παιδια, αμα δω οτι τελικα μου αρεσει η Μηχανολογια θα κανω μεταπτυχιακο σε καποιο ιδρυμα του εξωτερικου και δεν θα κατσω να βασανιζομαι στα ουτως η αλλως χαλια ΤΕΙ/ΑΕΙ.

 

btw με τα φετινα δεδομενα οι βασεις θα πεσουν και με το 14αρι που εχω πιανω ΑΕΙ και με λιγη τυχη καποιο επαρχιακο Πολυτεχνιο σε ενα ακυρο τμημα (ειμαι και ειδικη κατηγορια).

Αλλα εβαλα ΤΕΙ γιατι πιστευω εχει προοπτικες 

Αν τελικα τα γεγονοτα με βγαλουν λαθος, τα μαθηματικα και η φυσικη ειναι πανω κατω ιδια με την υλη Λυκειου (πιο δυσκολη βεβαια αλλα εχουν  κοινα σημεια)

Οποτε.....

 

Και να προσθεσω οτι τα τμηματα που ρωταω δεν τα δηλωσα καν γιατι οταν εκανα Μηχανογραφικο δεν ειχα ιδεα για το μπαχαλο των ΕΔ των Μηχανικων ΤΕ.

 

Τα θελα και τα παθα...

Edited by Κιθαρωδος
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

απο προσωπικη εμπειρια...προτεινω οτι αν σου αρεσει το αντικειμενο δωσε παλι πανελληνιες οσο κουραστικο και να ακουγεται. ειναι πολυ περισσοτερο κουραστικο και ψυχοφθορο... να διαβαζεις μετα..αλλα 5 χρονια...

φυσικα δουλευοντας μετα...θα καταλαβεις οτι ολα τα εκανες για μια σφραγιδα.....

 

Υ.Γ κανενα μεταπτυχιακο οποιαςδηποτε πολυτεχνικης σχολης εξωτερικου η εσωτερικου  δεν προκειται να σου δωσει αυξημενα επαγγελματικα δικαιωματα....στην ΕΛΛΑΔΑ

Edited by spir
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.