Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρώματα


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για το ποιάς (ελληνικής κατά προτίμηση) εταιρείας τα χρώματα είναι τα καλύτερα. Η οικοδομή είναι στην Αθήνα, χωρίς ιδιαίτερες κλιματολογικές απαιτήσεις. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για τις ελαστομερείς (νομίζω έτσι λέγονται?) μπογιές για εξωτερικούς χώρους. Αξίζει το extra κόστος?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

 

Link to comment
Share on other sites

H γνώμη μου είναι υποκειμενική διότι εργάζομαι σε βιομ. χρωμάτων -ΒΕΧΡΩ-, η οποία θεωρώ πως είναι μεταξύ των ποιοτικότερων εταιρειών χρωμάτων στην ελληνική αγορά. Αν κάποιος σου πει πως τα χρώματα της τάδε εταιρείας είναι τα καλύτερα μην τον πάρεις στα σοβαρά. Θέλει πολύ κουβέντα για να καταλάβει κάποιος που δε γνωρίζει, σε ποιές ιδιότητες υπερισχύει ένα προϊόν έναντι κάποιου άλλου και μάλιστα η σύγκριση πρέπει να γίνει με βάση δοκ. ελέγχους με τις ίδιες πρότυπες μεθόδους.

Όπως λέει και κάποιος συνάδελφος εδώ "όλα τα άλλα είναι ...τούφες".

Καλή τύχη ότι κια αν αποφασίσεις, τα ελαστομερή είναι καλές επιλογές, όμως ένα καλό ακρυλικό πιθανόν να είναι εξίσου αποτελεσματικό για την περίπτωσή σου. Ο κος Ροδόπουλος πιθανόν να σε ρωτήσει πρώτα σε ποιά περιοχή της Αθήνας είναι η οκοδομή, μέσες συγκεντρώσεις αέριων ρύπων, παλαιότητα κ.ά. (μεταξύ σοβαρού και αστείου, όμως απόλυτα ορθό, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες έιναι μόνο το ένα κομμάτι του παζλ όταν εξετάζει κάποιος ποιόν τύπο βαφής θα χρησιμοποιήσει εξωτερικά).

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Επειδή με έχουν καταλάβει :smile:

 

υπάρχει ενα παζλ τεράστιο και όπως πολύ καλά λεέι ο abenetos η σωστή επιλογή είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Η τελευταία παράμετρος είναι το χρώμα. Απο εκεί και πέρα το βασικό ερώτημα του ιδιοκτήτη θα πρέπει να είναι πια βαφή είναι η πιο ανθεκτική στο να διατηρεί τις αρχικές της ιδιότητες. Εδω λοιπόν ξεκινάει μια τεράστια ιστορία έρευνας και ανάπτυξης. Οι εταιρίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλα και αλλού σκέφτονται διαφορετικά. Ποια είναι η καλύτερη βαφή που μπορεί να αγοραστεί απο μια συγκεκριμένη αγορά. Θα πας λοιπόν στην ΒΕΧΡΩ και θα δεις οτι υπάρχουν διαφορετικές τιμές και διαφορετικές ποιότητες. Επειδή θα σκεφτείς σαν αγοραστής θα αγοράσεις αυτη που θα είναι στην μέση του τιμολογίου. Το ερώτημα λοιπόν μετατρέπεται είναι η μέση τιμή αξίας ταυτόσημη με την μέση απόδοση? ΟΧΙ και στο λέω διότι η μέση τιμή έχει να κάνει με πολλά αλλα πλέον της απόδοσης. Που θέλω να καταλήξω. Στην συγκεκριμένη αγορά με τα ελάχιστα ποσοστά κέρδους, η ακριβή βαφή είναι συνήθως και πολλές φορές καλύτερη απο μια μέση βαφή και είναι καλύτερη διότι θα είναι η μέση βαφή μετά απο 10 χρόνια.  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.