Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δόμηση εκτός σχεδίου


dimitris GM

Recommended Posts

Τα "τεμάχια γεωργικής εκμετάλλευσης" (δηλαδή χωράφια που είχαν παραχωρηθεί κατά χρήση αποκλειστικά για καλλιέργεια πριν από το 2003) εξαιρούνται από όλους τους πολεοδομικούς περιορισμούς της εκτός σχεδίου δόμησης και μπορούν να πολεοδομηθούν ελεύθερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τροπολογία, στο σχέδιο νόμου για το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες, που συζητείται στη Βουλή, προβλέπονται τα ακόλουθα:

 

"Με την προτεινόμενο διάταξη της παρ. 4 ορίζεται η ένταξη των παλαιών τεμαχίων γεωργικής χρήσης, εντός ή εντός Ζ.Ο.Ε., στο δεσμευτικό καθεστώς των γενικών διατάξεων εκτός σχεδίου δόμησης ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270Δ'/31-5-85).

 

Με την παρ. 5 του άρθρου 1 του Ν. 3147/2003 προβλέπεται ότι οι διανομές των παραχωρούμενων εκτάσεων, δυνάμει των διατάξεων της Αγροτικής Νομοθεσίας, θα ενεργούνται εφερξής σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις, όσον αφορά το εμβαδόν και την αρτιότητα των τεμαχίων. Παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα αντιμετώπισης του προβλήματςο των προ του νόμου γενομένων διανομών προβλέπονται την αποδέσμευση των γεωτεμαχίων γενικών από τις ανωτέρω πολεοδομικές διατάξεις. Λόγω όμως της γενικότητας με την οποία διατυπώθηκε η τελευταία πρόβλεψη και του επακόλουθου προβληματισμού των υπηρεσιών εφαρμογής της διάταξης, ως προς τα ελάχιστα όρια αρτιότητας, προκύπτει ανάγκη θεσμικής ρύθμισης".

 

Πηγή: http://www.buildnet....=213&artid=8923

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

εχει σχεση με  την παρ. 5  του  αρθρου  1  του  3147/2003,  την  οποια  την  "ξεχασαν"  και την αφησαν να ισχυει... οταν ψηφιζαν τον 4061  που καταργουσε μεγαλο μερος του 3147....
.

Το αρθρο αυτο διαχωριζε τα πριν το ετος 2003 κληροτεμαχια... οριζοντας οτι

 

"δεν εμπιπτουν  στις οικειες πολεοδομικες διαταξεις, οσον αφορά το ελαχιστο οριο εμβαδου κατατμησης, την αρτιοτητα και τις χρησεις των εκτασεων..."

Αυτη η ρυθμιση  δεν ειχε αφαρμοστει  στην πραξη,   λογω της γενικοτητας και της ασάφειας της..

 

 

αυτες ειναι οι διευκρινισεις Καλαφατη ...για το θεμα αυτο

και πολλα  άλλα.... αμεσου  ενδιαφεροντος

 

[...σφαγεια, χρησεις γης, θεματα επικινδυνοτητας, απαλλαγη απο εγκριση  Αρχαιολογική Υπηρεσιας για αλλαγη ...πλακιδιων..κλπκλπ.]

 

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=2462&language=el-GR

 

 

καλημερα imxotep

 

η πιστα παει Σερρες... :smile: :-)

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλά, δεν έχουμε τι άλλο να κάνουμε και ...."ασαφολογούμε";;;;;

Λένε κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε, ή εγώ είμαι τόσο άσχετος που δεν καταλαβαίνω;;;;

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί κατά περίπτωση, εδώ στη Β. Εύβοια για παράδειγμα υπάρχουν κληροτεμάχια από διανομή προσφύγων στα οποία δεν επιτρέπεται η δόμηση και φυσικά δεν επιδέχονται κατάτμηση, όλα πάνε βάσει διανομής.

 

Μακάρι τουλάχιστον να ξεπεραστεί μέσω αυτής της προτωβουλίας το ζήτημα των ορίων στα κληροτεμάχια. Όσες φορές έχω ασχοληθεί με τέτοιες περιπτώσεις τα όρια είναι χύμα στο κύμα, και παρ' όλο που τυπικά η νομαρχία έχει την ευθύνη της χάραξης μονίμως ο μηχανικός πρέπει να παίρνει πάνω του την ευθύνη για το "ευρίσκεται ως παρεχωρήθη".

 

 

Και νομίζω πως ναι, εκτός από την πίστα F1 κάποια άλλα που είναι κόντα στη θάλασσα θα γίνουν 5άστερες τουριστικές εγκαταστάσεις...

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και πολύ παλιές παραχωρήσεις υπό τη σκέπη του Δασαρχείου που είχαν περιορισμό της χρήσης μόνο για γεωργία κλπ. Απ ότι καταλαβαίνω θα πιάνει και τέτοια φιλέτα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτοί που γράφουν αυτούς τους χρησμούς, έχουν πάει σχολείο;;;; Γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα;;;; Ποιά τάξη τελείωσαν;;;; Πόσα φύλλα δάφνης έχουν μασήσει;;;;;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.