Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέο βιβλίο : Επίλυση προβλημάτων μετάδοσης θερμότητας με συναγωγή


gnusselt

Recommended Posts

Από τις εκδόσεις Αρναούτη κυκλοφόρησε την 17η Ιουνίου 2013 το βιβλίο του μηχανολόγου μηχανικού Κουμαντάκη Νεκτάριου με θέμα τη μετάδοση θερμότητας με συναγωγή.

Είναι ένα πρακτικό βοήθημα με 50+ λυμένα προβλήματα, τα περισσότερα από τα οποία συναντόνται στην πράξη του έργου του μηχανικού. Περιέχονται συγκεντρωμένες ένα μεγάλο πλήθος μαθηματικών λύσεων για κάθε περίπτωση μετάδοσης θερμότητας με συναγωγή. Τέλος, δίνονται οι συναρτήσεις ιδιοτήτων βασικών ρευστών με τη θερμοκρασία όπως πυκνότητα, ιξώδες, ειδική θερμότητα κ.α., ενώ με τη βοήθεια ενός προγράμματος για Windows PC μπορεί να βρεθεί η τιμή κάθε ιδιότητας του ρευστού που επιθυμείτε.

 

http://www.koumantakis-engineer.gr/book.htm

 

https://el-gr.facebook.com/EkdoseisArnaoute

 

dqmxom.jpg

 

 

 

 

Edited by gnusselt
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, το αγόρασα πρώτον γιατί με ενδιαφέρει το θέμα του βιβλίου και δεύτερον καλό είναι να υποστηρίζουμε νέους μηχανικούς στις προσπάθειες τους.

Όσον αφορά το βιβλίο πρέπει να πω ότι εντυπωσιάστηκα από την πληθώρα των λύσεων που έχει συμπεριλάβει. Πολύ χρήσιμες οι εξισώσεις ιδιοτήτων των ρευστών συναρτήσει της θερμοκρασίας στο τέλος του βιβλίου. Θα χρειαστούν σίγουρα σε ένα προγραμματιστή - αναλυτή.  Τα παραδείγματα αν και δεν είναι πάρα πολλά (50) θεωρώ ότι είναι σωστά επιλεγμένα, ιδιαίτερα αυτά με τους εναλλάκτες και τη ροή εντός αγωγών (πολύ πρακτικά).  Ελπίζω να εκδοθεί και νέος τόμος με θέμα τη μετάδοση θερμότητας με ακτινοβολία.

 

Υ.Γ. : Κρίμα που δεν είχαμε τέτοια βιβλία στη σχολή στο μάθημα "Μετάδοση Θερμότητας". Αλλά οι "καθηγητάδες" προωθούν όχι το καλό βιβλίο αλλά το δικό τους βιβλίο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.