Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ελεγκτες δόμησης και θερμομονωση σκελετου.


moneftsis

Recommended Posts

Καλημερα . Καποια βοηθεια απο ελεγκτες δόμησης.

Ως γνωστον μεχρι σήμερα δεν μας απασχολούσε η ακρίβεια των διαστασεων.

Ετσι λοιπον σε οικοδομικη άδεια του 2010 οι διαστασεις των αρχιτεκτονικων ειναι ιδιες με των στατικων. Ομως  εξωτερικα του σκελετου θα τοποθετηθει και θερμομονωση .

Τι γινεται λοιπόν? Τι θα ελεχξει ο ελεγκτής?

Η μήπως επειδή η εξωτερικη μόνωση δεν μετραει στην δόμηση δεν έχουμε πρόβλημα ?

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα εφόσον έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα η εγκεκριμένη μελέτη. Πρόβλημα υπάρχει όταν υπάρχουν αποκλίσεις από τα σχέδια της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην ευχαριστω για την απαντηση Pavlos33.

Λιγο μπερδεύτηκα όμως.

Η αδεια ειναι του 2010 κατα ΓΟΚ και οι εργασίες δεν εχουν ξεκινησει.

Δεν θελω να μικρυνω το κτιριο γιατι ειναι ήδη μικρο και θα εχω προβλημα με τον ιδιοκτητη.

Εαν κατασκευασω κολονες και τοιχοποιια στο περίγραμμα του κτιριου και μετα κανω θερμοπρόσοψη σε όλο το περίβλημα, τι γινεται ?

Ενω οι κολονες και οι τοιχοποιιες ειναι σωστες , η θερμομονωση θα οδηγησει σε κτιριο 10 μεγαλύτερο .

Μπορω να κανω κατι ώστε να θεωρηθεί δομηση και καλυψη?

Link to comment
Share on other sites

H γνώμη μου είναι πως η θερμοπρόσοψη (π.χ 5 εκ. πάχους) θα μετρήσει στο Σ.Δ και Σ.Κ. Κάνε και ερώτηση στην Υ.ΔΟΜ για επιβεβαίωση.Αν έχεις υπόλοιπο Σ.Δ κάνεις αναθεώρηση ως προς αλλαγή μελετών ή αν δεν έχεις, αναγκαστικά τη μόνωση από μέσα (πρόβλημα στο ήδη μικρό χώρο, όπως λες).

Οι εργασίες σου, αφού δεν έχουν ξεκινήσει πριν την 1-3-2012, τότε η οικοδομή θα ελεγχθεί κανονικά όπως προβλέπεται στο άρθρο. 7 του ν. 4030 σε συνδυασμό με το άρθρο 29 παρ . 5β του ΝΟΚ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα,

 

Επειδή ετοιμάζομαι για εγκεφαλικό....

Άδεια του 10/2008 για την οποία πήγαμε στην πολεοδομία και κάναμε αναθεώρηση για αλλαγή μηχανικού, ονόματος ιδιοκτήτη πήρε παράταση μέχρι 10/2016.

 

Οι εργασίες ξεκίνησαν ΜΕΤΑ τον 03/2012 (τον 10/2012).

 

Είχαμε την εντύπωση ότι με Υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού έκλεινε ο φάκελος αλλά πήραμε χαμπάρι σήμερα (....) ότι πάμε με τον ΝΟΚ.

 

Η οικοδομή είναι στον χοντρό σοβά εσωτερικά. Εξωτερικά έχουμε αποφασίσει για 6άρα θερμοπρόσοψη και για αυτό μπήκε 25άρι τούβλο μετά απο μελέτη με μηχανολόγο.

 

Τώρα μαθαίνω ότι δε θα μπορέσουμε να κάνουμε θερμοπρόσοψη γιατί θα μετρήσει στα όρια του κτιρίου και ότι πρέπει να κάνω εσωτερικά. Ισχύει? 

 

Είμαι στην αναζήτηση μάλλον για νέο μηχανικό λόγω του παραπάνω λάθους...

 

Υπάρχει κάποιο παραθυράκι που χάνουμε?

 

Εν το μεταξύ έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στις όψεις οπότε την νέα αναθεώρηση δε τη γλιτώνουμε. 

 

ΥΓ. Το πού σαν ιδιοκτήτης έκανα λάθος το γνωρίζω πλέον. Δυστυχώς δεν ήταν στο χέρι μου διότι ανέλαβα στα μέσα του έργου. Αν ήταν στο χέρι μου δε θα είχαμε πάρει καν το χωράφι...

 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την όποια βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αν καταλαβαίνω καλά δηλαδή τα γραφόμενα του ΝΟΚ, στην κλασσική περίπτωση όπου η μόνωση τοποθετείται στην εξωτερική πλευρά των δομικών στοιχείων (ενώ στους τοίχους τοποθετείται ανάμεσα) θα πρέπει να είναι ΕΝΤΟΣ των διαστάσεων που έχουν εγκριθεί βάσει του διαγράμματος δόμησης. Η διάσταση που καταλαμβάνουν τα επιχρίσματα συνεχίζει και είναι πλέον των εγκεκριμένων -π.χ. 10,0 μέτρα διάσταση κτιρίου βάσει άδειας θα είναι τελικά 10,06 λόγω σοβάδων κλπ;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.Σε οικοδομή με άδεια του 2013 αλλά με τον παλιό τρόπο πρόκειται να κάνουμε αναθεώρηση λόγω αλλαγής αρχιτεκτονικής μελέτης με προσθήκη στέγης  και αλλαγής χρήσης.Με άδεια δόμησης φυσικά και ΚΕΝΑΚ εφόσον είμαστε στη ριζική ανακαίνιση η μόνωση θα μπει εξωτερικά και θα είναι 7 εκ.τουλάχιστον.επειδή έχουν πέσει τα υποστυλώματα,δοκοι κτλ  πχ στο διάγραμμα δόμησης εκεί που έχω Η/Υ 2,50χ1,20 παράδειγμα είναι μαζί με τη μόνωση ή δε πιάνεται μόνωση και σοβάς και πάει από φορέα σε φορέα ή σε εξ.πλευρά τούβλου?Δηλ στο διάγραμμα δόμησης τον Η/Υ ή το περίγραμμα του κτιρίου γενικότερα το δείχνω και το υπολογίζω χωρίς τη μόνωση?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα,  μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία γιατί έχω μπερδευτεί..οι εξωτερικές διαστάσεις του διαγράμματος δόμησης συμπεριλαμβάνουν και την μόνωση των δομικών στοιχείων;Δηλαδή αν έχω διάσταση 10 μ  με υποστυλώματα στις άκρες στα οποία μπαίνει εξωτερικά μόνωση 6cm, αυτό σημαίνει ότι η καθαρή διάσταση των υποστυλωμάτων μένει στα 9,88 μ; Και αν η μόνωση βγει πάνω από 6 cm τι γίνεται; Ευχαριστώ! 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.