Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνθετη περίπτωση υπολογισμού αμοιβών


Recommended Posts

Σε διώροφη μεζονέτα με υπόγειο, με ΣΕ 0.60, εντός σχεδίου, με οικοδομική άδεια του 2008, ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες η έκδοση οικοδομικής αδείας "προσθήκης ισογείου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων εμβαδού 37 τ.μ., ανεξάρτητου κτίσματος, υποστέγου εμβαδού 10 τ.μ. και  διαμόρφωσης του ακαλύπτου χώρου".

Όπως διαπιστώθηκε όμως κατά την αυτοψία μας, μετά τη λήξη της προθεσμίας υπαγωγής στο Ν. 4014/11,  η οικοδομή έχει τοποθετηθεί σε διαφορετική θέση από εκείνη που προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια και έχει κατασκευασθεί υπόγειο μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο στην οικοδομική άδεια κατά 32 τ.μ., .

Οποιαδήποτε λοιπόν ενέργεια θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου περί αυθαιρέτων.

Η άποψη της Υπηρεσίας Δόμησης είναι να υποβληθεί δήλωση με ένδειξη "προς έκδοση οικοδομικής αδείας", με το νέο νόμο και οι υπάρχουσες αυθαιρεσίες, να τακτοποιηθούν με την ίδια οικοδομική άδεια της προσθήκης.

Επιχειρώντας να υπολογίσω αμοιβές μηχανικού διαπίστωσα ότι εισάγοντας στο σύστημα υπολογισμού αμοιβών του ΤΕΕ τους χώρους και επιλέγοντας "Υπόγειοι βοηθητικοί χώροι και Κλειστοί Χώροι Σταθμευσης κατοικιών με Σ.Ε. 0,60", που μπορεί να εισαχθεί μόνο μια φορά, μπορώ να καταχωρήσω μόνο την επιφάνεια, είτε των 37 τ.μ. της νέας κατασκευής, είτε την επιφάνεια των 32 τ.μ. του υφισταμένου υπογείου. Επειδή για τη νέα κατασκευή, ως προσθήκη, υπάρχει προσαύξηση 30%, πώς θα εισαχθεί η επιφάνεια των 37 τ.μ. του υφισταμένου υπογείου;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.