Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απαιτείται EKKO όταν έχω αναλυτικό προϋπολογισμό;


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα σας.

 

Εγώ έχω την εξής περίπτωση:

Αναλυτικό προϋπολογισμό σε κατοικία προ του 1948. Δεν έχω ρεύμα στο κτίριο οπότε ΕΚΚΟ χρειάζομαι. Έφτιαξα τον πίνακα με το ποσοστά βάσει του Πίνακα Αναλυτικού Προϋπολογισμού αλλά από κεί και πέρα δεν ξέρω αν αυτός είναι ο ΠΙΝΑΚΑΣ 1 (όπως στο ΕΚΚΟ του συμβατικού) ή χρειάζεται να συμπληρώσω κάποιο άλλο έγγραφο.

 

 

Ζητώ την βοήθειά σας....

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων (Βιοτεχνικό Κτίριο) που σαφώς θα υπάρχουν - γραφείο λογιστή διευθυντή κτλπ. πρέπει για το ΕΚΚΟ να συμπληρώσω

και το έντυπο Γ γραφέιων-καταστημάτων ;

 

Νομίζω ότι ο όρος Βιοτεχνικό κτίριο καλύπτει τα παραπάνω ή κάνω λάθος?

Έχω επίσης χώρο πώλησης ανταλλακτικών . Θεωρείται ώς κατάστημα?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

yannisk72 χμ ... είναι περίεργη υπόθεση δε ρωτάς την αρμόδια πολεοδομία;

 

υγ έσβησα παρόμοια ερώτηση σε άλλο θέμα

Link to comment
Share on other sites

Εχω εκδώσει (2009) άδεια με τίτλο : α)ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΠΥΛΩΤΗΣ, ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ β)ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ 3,7,8,9 ΚΑΙ 10 ΣΤΟΝ 1ο,2ο ΚΙΑ 3ο ΟΡΟΦΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ 1978.

Τώρα που οι ιδιοκτήτες θέλουν να πάρουν χελώνα για τα καταστήματα η εφορία τους ζητά τιμολόγια και ΚΚΟ. Η πολεοδομία δεν μου το ζήτησε κατά την έκδοση και τώρα που το έκανε θέμα η εφορία μου τα «μασάει».

Παραθέτω το απόσπασμα από την εγκύκλιο.

"Η υποχρέωση υποβολής των εντύπων αυτών υπάρχει για άδειες οικοδομών με ημερομηνία έκδοσης μετά από την 31.12.1994 και αφορούν νέες οικοδομές ή προσθήκες οικοδομών, οι οποίες δημιουργούν κλειστούς χώρους. Συνοπτικές οδηγίες για τις σχετικές υποχρεώσεις και τις διαδικασίες περιλαμβάνονται στα έντυπα των Αδειών οικοδομών."

Στην οικ.άδεια από την αλλαγή χρήσης στην πυλωτή προέκυψε κλειστός χώρος, επειδή όμως δεν θεωρείτε πολεοδομικά προσθήκη αλλά διαρρύθμιση οι αμοιβές (στον συμβατικό προϋπολογισμό της νέας χρήσης) που ζήτησε η πολεοδομία ήταν με την προσαύξηση 50% των διαρρυθμίσεων και όχι 30% της προσθήκης.

Ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω για να με βγάλει από το αδιέξοδο, για να αντιμετωπίσω, ιδιοκτήτες, εφορία και πολεοδομία?

Link to comment
Share on other sites

αγαπητή Βασιλική

 

υπάρχει εδικό θέμα για τη δόμηση στην pilotis, διάβασέ το

http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=208372#post208372

και ελπίζω μόλις ευκαιρίσει κάποιος συνάδελφος να σε βοηθίσει εφόσον γνωρίζει

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αγαπητή Βασιλική, είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στην εφορία με την αλλαγή χρήσης από πυλωτή σε κατάστημα. Δεν πίστευαν ότι δεν συντάχθηκε ΚΚΟ κατά την έκδοση της άδειας και όταν τους προσκόμισα την εγκύκλιο μου είπαν μα εδώ το λέει καθαρά ότι πρέπει.

Έβαλα τους ιδιοκτήτες να υπογράψουν σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις και αφού συζήτησα με τον υπάλληλο της πολεοδομίας, που εξέδωσε την άδεια, την σχετική με το ΚΚΟ εγκύκλιο, αποφάνθηκε ότι, παρόλο που δημιουργούσαμε κλειστό χώρο αυτός ήταν σε υπάρχον κτήριο και δεν ήταν σε καμία περίπτωση προσθήκη, άρα ο φάκελος της αδείας δεν είχε έλλειψη διότι κανενός είδους υπολογισμός ΚΚΟ δεν μπορούσε να συνταχθεί. Εντυπωσιάστηκα επίσης που ήταν πρόθυμος να γράψει πάνω στο ειδικό στέλεχος άδειας για την ΔΕΗ σχετική σημείωση. Η υπόθεση μου έχει λήξη. Ελπίζω να βοήθησα καλή τύχη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα καταθέσω φάκελο για αναθεώρηση αδειας λόγω προσθήκης μελέτης προσωρινής αντιστήριξης πρανών....δε δημιουργείται νέα επιφάνεια, οπότε ο προυπολογισμός έχει βγει με χρήση αναλυτικού τιμολογίου έργων οδοποιιας...πώς υπολογίζεται το εκκο και το ικα???...ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
ΕΚΚΟ δεν έχει αφού δεν δημιουργείς χώρο.

ΙΚΑ με τον πίνακα 3

 

Καλησπέρα. έχω μια περιπτωση στην οποία έχει εκδοθεί οικοδομικη άδεια το 2007 και τωρα έκανα αναθεώρηση μετατροπής τμήματος κλιμακοστασίου 7 τμ σε καταστημα. η κατασκευή ειναι στο στάδιο της αποπεράτωσης. η πολεοδομία μου ζήτησε νεο εκκο με νεες τιμες για ολη την οικοδομή και ο πελατης εχει φρικάρει. υπάρχει καποια νομοθεσία που μπορώ νσ στηριχτω ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα ,.Αντιμετωπίζω και γω το ιδιο πρόβλημα .Σε άδεια για εσωτερικες διαρρυθμισεισ και αλλαγη χρήσης σε διατηρητέο κτίριο και ενω εχουμε παει με αναλυτικό , ζητουν απο την εφορια ΕΚΚΟ.Απευθυνθηκα στην πολεοδομια και απλα μου ειπαν ενα νομο Ν2238/94 χωρις ομως να φαινεται πως θα τους αποδειξω οτι δεν απαιτειται?Μηπωσ μπορει να με βοηθήσει κάποιος????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.