Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Προτείνεται να έχετε μόνιμα ανοιχτή την Toolbar "09 Απόψεις Σχεδίου" που περιέχει τα εξής:

 

522926_373540399392687_1733688316_n.jpg

 

1. "Δημιουργία απόψεων ZVM": Ορίζετε κάποιες περιοχές στην οθόνη (στο Model ή σε Layout) τις ονοματίζετε αντίστοιχα και μπορείτε να επανέλθετε (zoom) οποτεδήποτε μετά με την παρακάτω εντολή ZVVΑν π.χ. έχετε ένα σχέδιο σε ΕΓΣΑ και έχετε και σχεδιαστική περιοχή κοντά στο 0,0,0, μπορείτε να μετακινήστε από την μία περιοχή στην άλλη αυτόματα, ή αν έχετε μία Κάτοψη με διάφορες περιοχές (λεπτομέρειες ή χώρους) ενδιαφέροντος μπορείτε να τις ορίσετε και να μετακινήστε από περιοχή σε περιοχή.

2. "Απόψεις Σχεδίου ZVV": Ανοίγει καρτέλα με τις ονομασίες των περιοχών που ορίσατε με την παραπάνω εντολή και με διπλό κλικ μεταφέρεστε αυτόματα σε όποια περιοχή επιθυμείτε. Ο ορισμός των περιοχών ισχύει και αν κλείσετε το σχέδιο και το ανοίξετε αργότερα.

3. "Εισαγωγή View από άλλο σχέδιο ZZVVIM": Επιλέγετε το σχέδιο που περιέχει τις ρυθμίσεις των περιοχών που θέλετε να εισάγετε και στην συνέχεια μπορείτε να εκτελείτε την εντολή ZVV. Αν π.χ. έχετε μετονομάσει το σχέδιό σας ή αν έχετε νέο σχέδιο που περιέχει τις ίδιες περιοχές με κάποιο άλλο. Κατά την εισαγωγή ορίζονται μόνο οι παράμετροι της εντολής ZVV και τίποτε άλλο.

4. "
Χωρισμός της οθόνης σε 2 περιοχές (Η) ZV2H": Η οθόνη χωρίζεται αυτόματα σε 2 Viewports κατά την οριζόντια διεύθυνση. Αν π.χ. σχεδιάζετε Τομή ή Όψη και στο ένα Vport θέλετε την Τομή και στο άλλο την Κάτοψη, ή άν θέλετε να προσαρμόσετε κάποιο image στο σχέδιό σας με την εντολή ZMRS οπότε αντίστοιχα στο ένα VPort είναι το image και στο άλλο το σχέδιό σας. 

5. "
Χωρισμός της οθόνης σε 2 περιοχές (V) ZV2V": Η οθόνη χωρίζεται αυτόματα σε 2 Viewports κατά την κατακόρυφη διεύθυνση.

6. "
Μία οθόνη ZV1": Η οθόνη επανέρχεται σε 1 Viewport αυτόματα.

7. "Στοίχιση Vports στο Model ZVF": Αν έχετε 2 Vports π.χ. στο ένα την Τομή που σχεδιάζετε και στο άλλο την Κάτοψη, τότε μπορείτε να ορίσετε το Σχέδιο της Κάτοψης να στοιχίζεται αυτόματα στην θέση που βρίσκεται το σχέδιο της Τομής.

8. "Στοίχιση Vports με πρώην επιλογές ZVFF": Αφού έχετε εκτελέσει την παραπάνω εντολή τότε το 2ο Vport στοιχίζεται αυτόματα στην θέση που βρίσκεται το 1ο. Αν π.χ. σχεδιάζετε Τομή (με την Κάτοψη να είναι στο κάτω Vport) και έχετε τελειώσει ένα χώρο και μετακινείστε στον επόμενο για σχεδίαση, τότε πληκτρολογώντας ZVFF η οθόνη που περιέχει την κάτοψη μετακινείται αυτόματα κάτω από τον νέο χώρο της Τομής.

Και για τα Layouts:

10. "Νέο ViewPort σε Layout με κέντρο στο Model ZVPLK": Ορίζετε το ορθογώνιο νέου Viewport σε Layout και επιλέγετε στο Model το κέντρο του και την κλίμακα απεικόνισης. 

11. "Νέο ViewPort από το Model στις ίδιες συν/νες ZVPMC": Ορίζετε περιοχή στο Model η οποία εμφανίζεται σε Layout με Viewport στις ίδιες συντεταγμένες.

12. "Μηδενική στροφή Vport VV0": Τα Viewport σε Layout που επιλέγετε ορίζονται να έχουν την στροφή που δίνετε στην απεικόνισή τους.

 

Link to comment
Share on other sites

Η προσφορά 50% θα συνεχιστεί μέχρι τις 11-10-2013 λόγω αυξημένης ζήτησης! 
Στις 11-10-2013 θα εκδοθεί η νέα έκδοση 3.3.
 
Βασικό πακέτο      (από 400.00€): 200.00€ + ΦΠΑ 
Τρίγωνα-Ισοϋψείς (από 200.00€): 100.00€ + ΦΠΑ
 
Πλήρης έκδοση:
(Βασικό πακέτο+Υψομετρικό): 300.00€ + ΦΠΑ ή 
4 δόσεις των 100.00€ (συμπεριλαμβανόμενου ΦΠΑ).
 
Για την αγορά περισσοτέρων, της μίας, αδειών από ομάδα μηχανικών την ίδια ημέρα, θα υπολογίζεται έκπτωση 10% για κάθε άδεια με ελάχιστο τα 120.00€ + ΦΠΑ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Η τελευταία σημείωση προστέθηκε στην προσπάθειά μας να ισχύουν ειδικές τιμές για "κοινότητες" όπως το Michanikos.gr όπου η προβολή γίνεται σε μεγάλο αριθμό μηχανικών και όπου όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να οργανωθούν και να προσέλθουν για αγορά την ίδια ημέρα.
 
Αναλυτικός τιμοκατάλογος και τρόποι πληρωμής εδώ
 
Κατεβάστε την δοκιμαστική έκδοση (πλήρης περιορισμένου χρόνου) εδώ.

 

Link to comment
Share on other sites

 
Παράδειγμα αυτοματοποίησης :

Επεξεργάζομαι ένα σχέδιο αποτύπωσης κάτοψης υπογείου στο οποίο έχω προσθέσει και στοιχεία δικής μου αυτοψίας που έκανα για να ενταχθεί στον Ν.4014/11.

Στα Layer της αυτοψίας που έχω προσθέσει έχω δώσει πρόθεμα "4014_...".

Επειδή πολύ συχνά θέλω να απομονώσω αυτά τα Layer και να βλέπω μόνο αυτά στο σχέδιο, κάνω το εξής:

1. ZF: Επιλέγω "Υ" (Επιλογή Layer) και γράφω "4014_*". Πατώντας ΟΚ εμφανίζονται στην οθόνη μόνο τα Layer που αρχίζουν από "4014_". Με ZFF ξανανοίγουν όλα τα Layer που ήταν ανοιχτά πριν την χρήση της εντολής.

2. Μετά την πρώτη χρήση (όπου όρισα "4014_*"), όταν θέλω να ξαναχρησιμοποιήσω την εντολή με τον ίδιο τρόπο, πατάω μόνο ZF -> "Υ" -> και Enter !!!

3. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (ZFG -> "Υ" -> και Enter) χρησιμοποιώ εναλλακτικά και την εντολή ZFG όπου τα Layer "4014_*" παραμένουν στα χρώματά τους ενώ όλα τα υπόλοιπα γίνονται σκούρο γκρι και μπορώ να ξεχωρίσω αυτά που θέλω πολύ καλύτερα. Με ZFGG ξαναγυρνάνε όλα τα layer στα αρχικά χρώματά τους.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την Demo έκδοση εδώ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις:

 

Πως μπορώ να προσθέσω το σύμβολο “+” στους θετικούς αριθμούς στο Σχέδιό μου  ?

Τρέξτε την εντολή ZNM (αν οι αριθμοί είναι κείμενα) ή την ZNMB (αν οι αριθμοί είναι μέσα σε block) ορίστε να προστεθεί το 0.00 στους αριθμούς και ενεργοποιήστε την επιλογή Αναγραφή  + στους θετικούς”.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ορίσετε και δεκαδικά αντίστοιχα.

 

Πως μπορώ να προσθέσω την κατάληξη μ.”  στους αριθμούς που έχω π.χ. στο Layer “DIM” ?

 

 Τρέξτε την εντολή TTT: 

 

· στην πρώτη καρτέλα που ανοίγει ενεργοποιήστε την επιλογή “Layer” και επιλέξτε το DIM.

· Επιλέξτε τα αντικείμενα στην οθόνη (πληκτορογείστε ALL)

· Όταν ανοίξει ο Επεξεργαστής κειμένων γράψτε στο πεδίο Προσθήκη κειμένου δεξιάαυτό που θέλετε (π.χ. μ.”), πατήστε ΟΚ και έχετε τελειώσει.

Μπορείτε να κάνετε και ποιο εξειδικευμένη χρήση της εντολής, αν π.χ. στο Layer “DIM” έχετε και κείμενα που δεν είναι αριθμοί και δεν θέλετε σε αυτά να προστεθεί η κατάληξη μ.τότε κάνετε τα παρακάτω:

· στην πρώτη καρτέλα που ανοίγει ενεργοποιήστε την επιλογή “Layer” και επιλέξτε το DIM, ενεργοποιήστε τις επιλογές “Text” και “1. Επιλογή Text, Mtext, ArcText, Attribute: με αναζήτηση φράσης   Block: με όνομα

· Επιλέξτε τα αντικείμενα στην οθόνη (πληκτορογείστε ALL)

· Στην καρτέλα που ανοίγει γράψτε *#*.  Το σύμβολο # σημαίνει ένας αριθμός (μπορείτε να το εξειδικεύσετε: ##.## ή *#.## κ.λ.π.)  Με αυτόν τον τρόπο η εντολή θα συνεχίσει από εδώ και πέρα μόνο σε όσα κείμενα περιέχουν αριθμούς.

· Όταν ανοίξει ο Επεξεργαστής κειμένων γράψτε στο πεδίο Προσθήκη κειμένου δεξιάαυτό που θέλετε (π.χ. μ.”)

 

Πως μπορώ να μεταφέρω διάφορα αντικείμενα σε ένα Layer  αλλά να διατηρήσουν το χρώμα τους και τον τύπο γραμμής τους ?

Τρέξτε την εντολή ZONELAY, κάνει ακριβώς αυτό.

 

Πως μπορώ να δω τι αντικείμενα υπάρχουν σε ένα Layer χωρίς να κλείσω τα υπόλοιπα ?

Τρέξτε την εντολή LLOL, εκτός του ότι αναβοσβήνει στην οθόνη το επιθυμητό Layer, ενημερώνεστε και για το πόσα και τι είδους αντικείμενα περιέχει.

 

Πως μπορώ να αλλάξω το χρώμα όσων κειμένων  γράφουν π.χ. την φράση “10Α ?

Τρέξτε την εντολή ZCH (Change) :

· στην πρώτη καρτέλα που ανοίγει ενεργοποιήστε τις επιλογές “Text” και “1. Επιλογή Text, Mtext, ArcText, Attribute: με αναζήτηση φράσης   Block: με όνομα

· Επιλέξτε τα αντικείμενα στην οθόνη (πληκτορογείστε ALL)

· Στην καρτέλα που ανοίγει γράψτε *10A*.  Με αυτόν τον τρόπο η εντολή θα συνεχίσει από εδώ και πέρα μόνο σε όσα κείμενα περιέχουν την φράση “10A”.

· Στην επόμενη καρτέλα ενεργοποιήστε την επιλογή Color και δώστε το χρώμα που θέλετε.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε και άλλες αλλαγές.

Ακόμη αν θέλατε π.χ. να μεγαλώστε όσα κείμενα περιέχουν την φράση “10A” θα κάνατε την ίδια παραπάνω διαδικασία αλλά τρέχοντας την εντολή ZCS (μεγέθυνση από το σημείο εισαγωγής) ή την εντολή ZZSA για αλλαγή properties.

 

Τα αυτοματοποιημένα Υπομνήματα (Block, Hatch, Γραμμών, Κειμένων) μπορούν να περιλαμβάνουν και αντικείμενα που δεν έχουν δημιουργηθεί από το CADsdtopo ?

Ναι, όλα τα αντικείμενα του Σχεδίου θα περιλαμβάνονται στα Υπομνήματα. Μπορείτε μάλιστα να ενημερώσετε και τα αρχεία επεξηγήσεων ώστε να αναγράφονται αυτόματα και οι επεξηγήσεις που θέλετε σε οποιοδήποτε σχέδιο.

 

Περισσότερες ερωταπαντήσεις εδώ.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα, 11-10-2013, είναι η τελευταία ημέρα της δίμηνης προσφοράς μας για την αγορά του λογισμικού CADsdtopo στην μισή τιμή (έκτπωση 50%).
1044402_534415803305145_783961526_n.jpg
 
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποστείλουν email στο [email protected]
 
Εκπτώσεις στον Τιμοκατάλογο μέχρι 11-10-2013:
Βασικό πακέτο Κατόψεις-Όψεις-Τομές-Τοπογραφικά-Διαχείριση Σχεδίων (από 400.00€): 200.00€ + ΦΠΑ (ή 4 δόσεις των 65 € συμπ/νου ΦΠΑ).
Τρίγωνα-Ισοϋψείς (από 200.00€): 100.00€ + ΦΠΑ (ή 2 δόσεις των 65 € συμ/νου ΦΠΑ).
Πλήρης έκδοση:
(Βασικό πακέτο+Υψομετρικό): 300.00€ + ΦΠΑ (ή 8 δόσεις των 50.00€ συμπεριλαμβανόμενου ΦΠΑ).
 
Για την αγορά περισσοτέρων, της μίας, αδειών από ομάδα μηχανικών την ίδια ημέρα, θα υπολογίζεται έκπτωση 10% για κάθε άδεια με ελάχιστο τα 120.00€ + ΦΠΑ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η τελευταία σημείωση προστέθηκε στην προσπάθειά μας να ισχύουν ειδικές τιμές για "κοινότητες" όπως το Michanikos.gr όπου η προβολή γίνεται σε μεγάλο αριθμό μηχανικών και όπου όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να οργανωθούν και να προσέλθουν για αγορά την ίδια ημέρα.
 
Αναλυτικός τιμοκατάλογος και τρόποι πληρωμής εδώ
Κατεβάστε την δοκιμαστική έκδοση (πλήρης περιορισμένου χρόνου) εδώ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Με το τέλος της περιόδου έκπτωσης για την απόκτηση του λογισμικού CADsdtopo ευχαριστούμε τους συντελεστές του Michanikos.gr για την δυνατότητα και τον χώρο που παρέχουν για την παρουσίασή του.

 

Ανταποδίδουμε με χαρά και θα παραδώσουμε άδειες χρήσης του λογισμικού για κληρώσεις σε μέλη αυτής της κοινότητας.

 

Ευχαριστούμε και όλους όσους έδειξαν ενδιαφέρον για το CADsdtopo.

 

Για την ομάδα σχεδίασης του λογισμικού 

1380754_537899999623392_859832079_n.jpg

Σπύρος Δεσύλλας

 

Link to comment
Share on other sites

Κλήρωση Νο1 με δώρο το λογισμικό σχεδίασης CADsdtopo

 

Ευχαριστούμε τους συντελεστές του Michanikos.gr για την δυνατότητα τέτοιων δράσεων που παρέχουν και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες !

 

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με αυτό: http://autodesk.idealab.cz/new/images/stories/pdf/AutoCADLT/autocad_lt_faq.pdf

το LT 2013 δεν υποστηρίζει τις γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούμε για το CADsdtopo, οπότε δεν μπορούμε να παραμετροποιήσουμε το CADsdtopo για δουλεύει στο LT.  Το ίδιο ισχύει και για παλιότερες εκδόσεις LT.

 

Όμως σύντομα θα βγουν οι εκδόσεις του CADsdtopo για ZwCad και ProgeCad.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.