Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα εντός οικισμού


Recommended Posts

  • 3 years later...

Συνάδελφοι καλημέρα και καλή χρονιά.

Αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερη περίπτωση για την οποία χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Παραθέτω το ιστορικό:

1. Δημιουργία γηπέδων εκτός σχεδίου με αρχική διανομή το έτος 1932

2. Διανομή συνοικισμού το έτος 1968

3. Αγορά 2 τεμαχίων ως εκτός σχεδίου (ορθώς) το έτος 1985

4. Το έτος 1997 λόγω τροποποίσης της οριοθέτης οικισμού τα παραπάνω 2 αγροτεμάχια καθίσταται εντός ορίων οικισμού σαφέστατα και γίνονται οικόπεδα χωρίς όμως να γίνει συμπληρωματική διανομή οικοπέδων.

Όμως:

5.  Τμήμα τεμαχίου της διανομής αγροτεμαχίων, που σύμφωνα με τον κτηματολογικό πίνακα είναι Κ.Χ, παρεμβάλλεται μεταξύ του δρόμου της διανομής του οικισμού του 1968 και του πλέον οικοπέδου του πελάτη μου. Αυτό το τμήμα είναι καταπατημένο εδώ και χρόνια. Προτίθεται και να το εξαγοράσει αλλά και να το αφήσει και να πάει στα κανονικά του όρια.

6. Δεν μπορεί να το κάνει εξαγορά διότι το εναπέμων τμήμα του Κ.Χ. γηπέδου-οικοπέδου δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο (συζητήσιμο....).

5. Ο όμορος, επίσης εντός ορίων οικισμού πλέον, έχει πρόσωπο σε δρόμο που δεν υπάρχει επίσημα, άρα δεν έχει πρόσωπο. Βρίσκεται μετά από τον πελάτη μου και μέχρι το όριο του οικισμού. (Αυτόεπηρεάζει την αρτιότητά μου?)

Ανεβάζω απόσπασμα από το τοπογραφικό μου για να έχετε μια εικόνα. Με πράσινο χρώμα είναι η διανομή συνοικισμού και με θαλασσί "γέμισμα" είναι το Κ.Χ. τεμάχιο.

Το ερώτημα: Αν ο πελάτης μου "αφήσει" το καταπατημένο τμήμα και πάει το όριο του στο 7-8, όπως πρέπει, θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο το οικόπεδο? Έχει μεν πρόσωπο σε Κ.Χ. δεδομένου ότι το καταπατημένο είναι Κ.Χ. και δεν χάνει τον χαρακτήρα του με την ένταξη στον οικισμό, αλλά δεν είναι δρόμος...

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα, οικόπεδο εντός οικισμού έχει πρόσωπο 25μ. σε απαλλοτριωμένη έκταση από οδό του Β'εθνικού δικτύου επιφάνεια 92,23τ.μ.(τριγωνικό σχήμα και χρόνο δημιουργίας το 1968 από μεγαλύτερη έκταση. Οι απαλλοτριώσεις είναι του 1970. 

Ο υποχρεωτικός ακάλυπτος είναι 30%Ε (70% κάλυψη για οικόπεδα κάτω των 200τ.μ.) = 27,67τ.μ. Η γραμμή δόμησης λόγω ασφάλειας υπεραστικών συγκοινωνιών αφήνει 44,19τ.μ. ως υποχρεωτικά αδόμητα. 

Έχει ισχύ το άρθρο 7α) του ΝΟΚ για τον προσδιορισμό της αρτιότητας; Σίγουρα πάντως δεν μπορεί να διαγραφεί κτίσμα επιφάνειας 50τ.μ. και ελάχιστης πλευράς 5μ. τετραγωνικού σχήματος; Μπορεί όμως να χτιστεί μικρότερο κτίσμα σε επαφή με το πλάγιο και πίσω όριο. Υπάρχει κάποιος περιορισμός για τα εντός οικισμού;

Link to comment
Share on other sites

Επομένως και 2τ.μ. να είναι αν έχει πρόσωπο σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο( που η απαλλοτρίωση είναι κοινόχρηστος, σωστά;) και έχει δημιουργηθεί πριν το 1985 είναι άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο για την δήλωση του 651/77;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 18/6/2021 at 1:43 ΜΜ, tetris said:

Αν είσαι σε οικισμό <2000 κατ. θέλεις και συγκεκριμενο μήκος προσώπου ανάλογα με την επιφάνεια

Και νομίζω ανάλογα με την παλαιότητα του οικοπέδου 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.