Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεμελίωση εκτός ρυμοτομικής ή οικοδομικής γραμμής


 

Recommended Posts

Σύμφωνα με τον Κτιριοδομικό - Άρθρο 5.παρ.4: "Ασφάλεια και αντοχή κτιρίων"

 

 

4.3.2. Τα στοιχεία θεµελίωσης των κτιριακών και δοµικών έργων δεν πρέπει να προεξέχουν στα όµορα ακίνητα, στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης καθώς και στα προκήπια των οικοπέδων στα οποία ανεγείρονται και σε κάθε περίπτωση να µη θίγουν κοινόχρηστες εγκαταστάσεις (υπόνοµοι, δίκτυα παροχής νερού, ρεύµατος, αερίου κλπ.). 
 
Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται τα στοιχεία θεµελίωσης των κτιριακών και δοµικών έργων να προεξέχουν µέχρι 0,30 του µέτρου έξω από τις εγκεκριµένες ρυµοτοµικές γραµµές, εφόσον το πάνω µέρος τους βρίσκεται σε βάθος µεγαλύτερο από 2,50 µ. από την οριστική στάθµη του κοινόχρηστου χώρου στη συγκεκριµένη θέση. 
 
Επίσης κατ' εξαίρεση επιτρέπεται τα στοιχεία αυτά να προεξέχουν µέσα στα προκήπια των οικοπέδων µέχρι το ένα τρίτο του πλάτους τους, εφόσον το πάνω µέρος τους βρίσκεται σε βάθος µεγαλύτερο από 1.00 µ. από την οριστική στάθµη του κοινόχρηστου χώρου στην αντίστοιχη θέση της ρυµοτοµικής γραµµής. 
 
 
Υπάρχει κάποια νεότερη αλλαγή σε σχέση με αυτά ? Δεδομένου ότι κάνουμε υπόγειο και η θεμελίωση θα είναι τουλάχιστον -3,00μ από το πεζοδρόμιο.
 
Επίσης στην περίπτωση στοάς τι κάνουμε ? Έστω π.χ. ότι δεν κάνω υποστυλώματα στην στοά, μπορώ να βγάλω την θεμελίωση του κτιρίου εντός του πλάτους της στοάς ?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.