Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια εμπειροτέχνη - Δημόσια έργα


Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους, είμαι μηχανολόγος μηχανικός και έχω πάρει άδεια άσκησης επαγγέλματος κάνω μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές μελέτες, για να κάνω δημόσια έργα τι χρειάζεται; άδεια εμπειροτέχνη; που κάνουμε αίτηση;

Link to comment
Share on other sites

πως λέγεται αυτή η άδεια από την Νομαρχία; άδεια εμπειροτέχνη ή κάπως αλλιώς και μέχρι τι ποσό μπορώ να κόψω τιμολόγια μήπως ξέρεις;

Link to comment
Share on other sites

Οτι σου ειπαν πιο πανω. Για εργολαβια δημοσιων εργων περιμενεις 3 χρονια(αν εισαι απο αει) ή 5 (αν εισαι απο τει) ωστε να μπορεις να γραφτεις στο ΜΕΚ.

Διαβασε εδω http://www.michanikos.gr/ftopic2729.html

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και πάλι, είμαι μηχανολόγος μηχανικός, έχω κάνει μεταπτυχιακό στο Λονδίνο και τα δύο τα πτυχία αναγνωρίστηκαν από το ΔΟΑΤΑΠ σαν πτυχίο (ΕΜΠ) εδώ στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2005, έκανα εγγραφή στο ΤΕΕ τον Μάρτιο του 2007. Δεν έχω κάνει δημόσια έργα αλλά μόνο ιδιωτικά παίζει ρόλο; Για το νομαρχιακό πρέπει πάλι να περιμένω; Χρειάζεται 3 χρόνια από την αναγνώριση του πτυχίου ή μετά την εγγραφή στο ΤΕΕ. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Διαβαστε τα αρθρα 105-106 του Κωδικα Δημοσιων Εργων για τα Νομαρχιακα μητρωα .Σημειωστε οτι για να παρετε εμπειροτεχνικο δεν εχει σημασια αν ειστε μηχανικος.Επισης οι γραμμενοι στα Νομαρχιακα Μητρωα ΔΕΝ μπορουν να συμμετεχουν σε δημοπρασια με μορφη Κοινοπραξιας με επιχειρηση ΜΕΕΠ.ΠΡΟΣΟΧΗ!!

 

Επισης η τριετια αρχιζει απο την ημερομηνια εναρξης ασκησης επαγγελματος και οχι του πτυχιου (Κωδικας Δημοσιων Εργων αρθρο 107 &5)

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν το πτυχίο σου έχει αναγνωριστεί ως αντίστοιχο του ΕΜΠ οπότε δεν έχεις καμία υποχρέωση αλλά και κανένα δικαίωμα να εγγραφείς στα Νομαρχιακά Μητρώα. Στα 3 χρόνια από την λήψη του πτυχίου σου εγγράφεσαι αυτοδίκαια στο ΜΕΚ Α1. Για να δεις τα απαιτούμενα δικαιολογητικά επισκέψου το http://www.ypexd15.gr .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

τώρα που δεν υπάρχει Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τι γίνεται με τα Νομαρχιακά Μητρώα;

Εχει γίνει θέμα ότι όσα εμπειροτεχνικά δίνονται φέτος είναι παράνομα, επειδή δεν υπάρχει κάποια εγκύκλιος που να ξεκαθαρίζει τι γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Καλησπερα.... εμπειροτεχνης μου ειπε οτι τα πτυχια τους εχουν ισχυ πανελλαδικα και οχι σε 2 νομους οπως ηξερα. Στον 4412 βλεπω οτι αναφερει οτι τα αρθρα 80 - 110 του 3669 δεν καταργουνται (οπου γινοταν αναφορα στους 2 νομους δραστηριοτητας). Ξερετε αν αληθευει και σε πιο νομο εχει γινει αναφορα ωστε τα εμπειροτεχνικα πτυχια να ειναι πλεον πανελλαδικα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.