Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εισήγηση του προέδρου του ΤΕΕ στη ΔΕ για το θέμα της αναστολής ιδιότητας μέλους ΤΕΕ.


georgegaleos

Recommended Posts

Εισήγηση του προέδρου του ΤΕΕ στη ΔΕ για το θέμα της αναστολής ιδιότητας μέλους ΤΕΕ.

 

Η εισήγηση αναφέρει:

 

Έχοντας υπόψη ότι:

 

1. Η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει τη διαγραφή μηχανικού από τα μητρώα του ΤΕΕ.

 

Ωστόσο, μέχρι σήμερα με αποφάσεις της Δ.Ε του ΤΕΕ έχουν γίνει δεκτές αιτήσεις διαγραφήςτων μελών του, που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, χωρίς το ζήτημα να έχειρυθμιστεί νομοθετικά. Η διαγραφή από τα μητρώα του ΤΕΕ αποτελεί απαραίτητηπροϋπόθεση για τη διαγραφή από τα μητρώα του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών τουΕΤΑΑ (πρ. ΤΣΜΕΔΕ) και τη συναφή απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής ασφαλιστικώνεισφορών

.

Αντίστοιχα, η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει την αναστολή άδεια άσκησηςεπαγγέλματος μηχανικού και μέχρι σήμερα το ΤΕΕ δεν έχει αντιμετωπίσει καμία σχετικήπερίπτωση.

 

2. Υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία, οι αιτήσεις διαγραφής των μηχανικών μελών τουΤΕΕ έχουν πολλαπλασιαστεί κυρίως εξαιτίας της μη δυνατότητας καταβολής τωνασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες έχουν αυξηθεί υπέρμετρα.

 

3. Κρίνεται απαραίτητο το ΤΕΕ να υποστηρίξει τα μέλη του, ιδίως δε αυτά που έχουνοικονομική αδυναμία να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, εξασφαλίζοντάςταυτόχρονα τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

Προτείνεται:

 

Ως προς τη διαγραφή από το μητρώο του ΤΕΕ

 

Η δυνατότητα διαγραφής όσων μελών το επιθυμούν και η πρόβλεψη δικαιώματοςεπανεγγραφής στο ΤΕΕ εντός ευλόγου χρόνου, πχ εντός πενταετίας, με μόνη προϋπόθεσητην καταβολή παραβόλου, το ύψος του οποίου θα καθορίζεται με απόφαση της ΔΕ. Ηδυνατότητα αυτή δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση καθώς, αν και δεν προβλέπεται ρητάμπορεί να βασιστεί στο άρθρο 5 παρ. 1 & 3 του Συντάγματος σχετικά με την ελεύθερηανάπτυξη της προσωπικότητας, στην έννοια της οποίας εμπίπτει και η άσκηση ελεύθερουεπαγγέλματος. Η αίτηση για διαγραφή, αρκεί να περιλαμβάνει δήλωση του μηχανικού ότιέχει παύσει να ασκεί το επάγγελμα για ικανό χρονικό διάστημα. Η διαγραφή του από ταμητρώα του ΤΕΕ, τον απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών τουεισφορών. Σε περίπτωση επανεγγραφής του στο ΤΕΕ, το αργότερο εντός πενταετίας, ο μηχανικός θα μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να καταβάλει τις ασφαλιστικές του εισφορές γιαόσο χρόνο είχε διαγραφεί, προκειμένου ο χρόνος της διαγραφής να προσμετρηθεί ωςσυντάξιμος, σε περίπτωση που δεν θα έχει ασφαλιστεί, κατά τον κρίσιμο αυτό χρόνο, σεάλλο ασφαλιστικό φορέα.

 

Ως προς την αναστολή άδειας άσκησης επαγγέλματος

 

1. Η αναστολή της άδειας άσκησης επαγγέλματος, γίνεται με απόφαση της ΔΕ του ΤΕΕ μετά από αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού για λόγους οικονομικής αδυναμίας...

 

Διαβάστε όλη την εισήγηση εδώ: http://www.scribd.co...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

θα ήταν χρήσιμη και η αναφορά στην πηγή,

Εισήγηση για αναστολή ιδιότητας μέλους του ΤΕΕ

...αντί να μειώσουν τις εισφορές και να φτιάξουν ταμείο ανεργίας, εξωθούν εκτός επαγγέλματος την πλειοψηφία των συναδέλφων

 

 

Συνάδελφε, δίνεις -περίπου- τον ίδιο σύνδεσμο με τον δημοσιεύσαντα το θέμα: Την ανάρτηση της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών στο scribt. To σχόλιό σου είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητο, αν όχι παραπλανητικό.

AlexisPap

Edited by AlexisPap
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλό αυτό ..διαγράφεσαι, κάνεις και μια ιδιωτική ασφάλεια + πρόγραμμα υγείας.. με τι λεφτά δε ξέρουμε βέβαια...

Link to comment
Share on other sites

αυτό

"Δεν έχω εκκρεμείς επιβλέψεις ιδιωτικών ή δημοσίων έργων"....της δήλωσης

σε ότι αφορά  τα δημόσια το καταλαβαίνω,

αλλά  στα ιδιωτικά έργα, γιατί να χώνεται το ΤΕΕ;;

(δικαίωμά μου είναι, να πω  αύριο τον ιδιώτη..τέρμααα!!! και να αλλάξει μηχανικό)

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

ξεκιναμε με

α.2 εκκαθαριστικα με κατω 24.000 ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ....

β. αυτο με τα ιδιωτικα εργα δεν το καταλαβαινω.....οι περισσοτεροι εχουν αδειες ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ....

 

 

 

καλα οταν θα αρχισουν να βλεπουν κατα 100αδες να ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΕ

και ΧΙΛΙΑΔΕΣ για διαγραφη θαναι ΑΡΓΑ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, δεν βλέπω να υπάρχει "πηγή" για αυτή την είδηση.

Μιλάμε για μία υποτιθέμενη εισήγηση του προέδρου στην ΔΕ, που την δημοσιεύει στο μπλογκ της η "Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών".

 

Τόσο ο georgegaleos  όσο και ο littledragon έδωσαν τον μοναδικό σύνδεσμο που υπάρχει στο διαδίκτυο, στο scribt (ο ένας απευθείας, ο άλλος μέσω του blog)...

 

Οπότε, αφού το συζητάτε, ας το έχετε υπόψη.

 

Τώρα, γιατί το παραπάνω κείμενο δεν βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ, γιατί δεν ανακοίνωσε δημοσίως την πρωτοβουλία του ο πρόεδρος, γιατί μόνο η "Συσπείρωση" το δημοσιεύει... είναι απλώς μερικά ακόμη ερωτήματα...

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι υπάρχει πλέον και εδώ (ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ-Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 16:16), τώρα το είδα.

 

http://www.iekemtee.gr/el/%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/6173-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%B5

 

Είχε δημοσιευθεί εν μέρει και στο NEWSLETTER του ΤΕΕ στις 11-4-13 σελ.3 το 3α

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/INFO_TEE/INFO_2013/2013_04/NEWSLETTER20130411.pdf

 

 

Εδώ στο ΤΕΕ δημοσίευσαν άμεσα την δηλωση του Σπιρτζη για το 2% υπέρ ΤΕΕ.

Την κατάργησή του υπέρ οποιουδήποτε φορέα όμως την  έθαψαν.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τι πάει να πει "έχει παύσει να ασκεί το επάγγελμα για ικανό χρονικό διάστημα"....? Δηλαδή αν έχεις κάνει μερικά πιστοποιητικά, αυτόματα έχεις ικανότητα να πληρώσεις τις εισφορές ? Και γιατί όταν χρωστάς εισφορές, ενώ δεν δικαιούσαι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε χρεώνει πάλι για την ίδια περίοδο ? Ιδιωτική ασφάλιση τώρα και Πρόνοια για αυτούς που δεν μπορούν !!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το κείμενο αποτελεί εισήγηση προς τη ΔΕ του ΤΕΕ και όχι απόφαση, μια και έχει σοβαρά ζητήματα να επιλυθούν ακόμα (νομικά και όχι μόνο).

Στάλθηκε στα μέλη της ΔΕ για να συζητηθεί και από κει το αναδημοσιεύει και η συσπειρωση στο μπλογκ της και στο λογαριασμό της στο scribd αναλαμβάνοντας και την ευθύνη της δημοσιοποίησης μια και τα ζητήματα αυτά πρέπει να τίθενται δημόσια και ανοικτά και όχι να μας βρίσκουν προ τετελεσμένων. Το ΙΕΚΕΜ από την ίδια πηγή (το blog της συσπείρωσης) βρήκε την πληροφορία αυτή. Το ερώτημα είναι γιατί πρέπει να τα μαθαίνουμε όλα αυτά τα εξόχως σημαντικά πλαγίως?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.