Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατασκευή προβολέα με φωτοβολταϊκή πηγή


jokeaccount

Recommended Posts

Χαίρεται,

 

Είμαι φοιτητής σε σχολή ηλεκτρολογίας και έτυχε να αναλάβω ένα project για κατασκευή μίας λάμπας LED 40 W που να έχει πηγή ένα φωτοβολταϊκό πλαίσιο. Γενικά έχω παρακολουθήσει 2 μαθήματα σχετικά με ήπιες μορφές ενέργειας στη σχολή και έχω μία επαφή αλλά είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι hands on με κάτι αντίστοιχο και θα ήθελα κάποια καθοδήγηση από κάποιον που να έχει σχετική εμπειρία με κάποια τέτοια κατασκευή. Στην Αθήνα που μένω ξέρω ότι υπάρχει ένα μαγαζί στο Μοναστηράκι που έχει εξοπλισμό αλλά πριν πάω να το τσεκάρω θα ήθελα να έχω μία ιδέα για το τι ακριβώς ψάχνω, τι επιλογές έχω, πως ακριβώς θα συνδέσω κλπ. Δικές σας πληροφορίες ή παράθεση πηγών όλες καλοδεχούμενες.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα,

'Όσο για την συνδεσμολογία προτείνω να μην χρησιμοποιήσεις μετατροπέα και να δουλέψεις DC ( Λόγο κόστους). Αγόρασε SMD LED  ( Κίνας βγαίνουν 30 ή 50 Watt στο ebay, με περίπου 15 ευρώ κόστος)

Λειτουργεί με VF DC 30-36 V και IF 500-600ma ή 750-900ma (για τα 30 ή 50 watt αντίστοιχα) .Πάρε μία ψήκτρα αλουμινίου για το LED. Απο κεί και πέρα το πάνελ καλό να είναι Voc = 54 Volt με μπαταρία στα 36 Volt , και κατάλληλο ρυθμιστή φόρτισης,εκτός αν πάρεις MPPT.

 

Απο κι κι πέρα αν δεν έχεις οικονομικό θέμα, πάρε έτοιμο προβολέα .και ένα μικρό αυτόνομο (Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών στο internet).

Το θέμα είναι πόσο θέλεις να ασχοληθείς.... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.