Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δοκίμια σκυροδέματος


 
mpalie

Recommended Posts

Καλησπέρα, κάπου έχω μπερδευτεί και δεν έχω καταλάβει αν είναι υποχρεωτικό να παίρνουμε δοκίμια σε κάθε σκυροδέτηση (για ιδιωτικά έργα). Χρειάζεται κάπου το χαρτί με τα αποτελέσματα; Θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στον φάκελλο του έργου ή τα παίρνουμε μόνο για δική μας εξασφάλιση; Με άλλα λόγια αν δεν πάρω δοκίμια (ο επιβλέπων) θα βρεθώ κάπου μπλεγμένος στο μέλλον από άποψη πληρότητας εγγράφων; 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η υποχρέωση αυτή (με την έννοια ότι τα αποτελέσματα θα ακολουθούν τους τίτλους ιδιοκτησίας) καταργήθηκε με τον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016.

Από την άλλη ο Κανονισμός απαιτεί διαφορετικό αριθμό δοκιμίων , αν το εργοστάσιο προμήθειας δεν έχει την κατάλληλη πιστοποίηση (βλ. αναλυτικότερα τον ΚΤΣ 2016 "σκυρόδεμα με πιστοποίηση ελέγχου παραγωγής")) ή αν έχει .

Σε κάθε περίπτωση ο κανονισμός είναι υποχρεωτικά εφαρμόσιμος ,μόνο που με τον του 2016 αφαιρέθηκε η υποχρέωση να ακολουθεί τους τίτλους ιδιοκτησίας (πράγμα που και αυτό είχε αμφισβητηθεί ως προς την υποχρεωτικότητα του από  Συμβολαιογράφους) .

Αν δεν πάρεις δοκίμια και ο ιδιοκτήτης αμφισβητήσει την ποιότητα τότε θα πας υποχρεωτικά  με την (πολύ επίπονη) διαδικασία του ΚΤΣ (καρότα κ.λ.π  βλ.  &Γ2).

Όμως η νομιμότητα της οικοδομικής  αδείας δεν αναιρείται.

 

 

 

 

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.