Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η αμοιβή της μελέτης κλιματισμού περιλαμβάνει την μελέτη θέρμανσης;


sdim

Recommended Posts

Στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ η αμοιβή για την μελέτη κλιματισμού περιλαμβάνει την αμοιβή για την μελέτη θέρμανσης ή εισάγουμε και την μελέτη θέρμανσης και την μελέτη κλιματισμού;

 

Έχει διαφορά αν χρησιμοποιείται λέβητας για την θέρμανση και κλιματιστικά για την ψύξη από το να υπάρχει κεντρική αντλία θερμότητας για ψύξη και θέρμανση;

Link to comment
Share on other sites

το θεμα σηκωνει μεγαλη κουβεντα, καθως πολλες πολεοδομίες κάνουν δική τους ερμηνεία. Μελέτη θερμανσης=μελετη θερμικών απωλειών+μελετη/διαστασιολογηση/τεχνικη περιγραφη συστηματος θερμανσης. Μελέτη κλιματισμού=μελετη ψυκτικών απωλειών+μελετη/διαστασιολογηση/τεχνικη περιγραφη συστηματος κλιματισμού βάσει ψυχρομετρικών χαρτών κτλ. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται μελέτη θερμανσης σε ολες τις περιπτώσεις+μελετη κλιματισμού σε κτιρια τριτογενή τομέα. Σε κατοικίες δηλαδή που βάζεις αντλίες θερμότητας για θερμανση, δεν βαζεις μελετη κλιματισμού, αλλα μελετη θερμανσης. Τωρα για τη μελέτη ψυκτικών φορτίων οταν δεν απαιτειται μελετη κλιματισμού, βγάζουν συνήθως μια αμοιβή της ταξης του 20% της μελέτης κλιματισμού (αυτο εγω δεν το εχω δει πουθενα επισημα)

Link to comment
Share on other sites

Την αμοιβή μελέτη κλιματισμού πλέον την βλέπω παντού όπου απαιτείται από τον ΚΕΝΑΚ (>50τ.μ. πλην αποθηκών, βιομηχανιών, κτλ).

 

Με απασχολεί το αν χρειάζεται και η μελέτη θέρμανσης ή όχι;

 

Έτυχε φέτος να κάνω νέες συνεργασίες με Π/Μ και παρατήρησα πως άλλοι βάζανε την αμοιβή για την μελέτη θέρμανσης στις αμοιβές και άλλοι όχι.

Ψάχνω να μάθω τι ισχύει.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.