Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βεβαίωση σε δηλωμένο με Ν.1337/83


Recommended Posts

καλημέρα.

Καταρχάς πρέπει να αναγράψεις την ειδικότητα στο προφίλ σου διότι σε δείχνει ως ιδιώτη

 

Στο θέμα μας τώρα...

Δε μας δίνεις λεπτομέρειες.

Το κτίριο είναι μόνο 18 τ.μ? Έχεις κάνει αυτοψία και έλεγχο ώστε να ταυτίσεις τις διαστάσεις του τότε τακτοποιημένου με τις σημερινές, ώστε να καταγράψεις τις υπερβάσεις που τυχόν υπάρχουν;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Έχουμε διαμέρισμα το οποίο έχει Ο.Α και έχει και κάποια επιπλέον μέτρα δηλωμένα (??) με τον 1337/83.

 

Σε αναζήτηση του φακέλου του 1337/83 βρήκα μέσα στο φάκελο και τις δυο δηλώσεις του ιδιοκτήτη με όλα τα συννημένα δικαιολογητικά (πληρωμή σχέδια κλπ).

 

10 χρόνια μετά (!) το 1993 η πολεοδομία του στέλνει ένα έγγραφο και του κάνει κάποιες παρατηρήσεις πάνω στα σχέδια τις οποίες δεν ολοκλήρωσε ο τότε ιδιοκτήτητης . Ο σημερινός ιδιοκτήτητης θέλει να το πουλήσει και ζητά βεβαίωση από εμένα.

 

1) Αν είχε ολοκληρωθεί η Β φάση θα έπρεπε να έχει κάποια σφραγίδα που να λέει προσωρινή εξαίρεση από κατεδάφιση; Τα σχέδια είναι ελεγμένα αλλά ούτε στη 2η δήλωση ούτε στα σχέδια υπάρχει αναφορά για εξαίρεση από κατεδάφιση.

2) Γιατί 10 χρόνια μετά του έστειλαν παρατηρήσεις;

Edited by cve20126
Link to comment
Share on other sites

"10 χρόνια μετά (!) το 1993 η πολεοδομία του στέλνει ένα έγγραφο και του κάνει κάποιες παρατηρήσεις πάνω στα σχέδια τις οποίες δεν ολοκλήρωσε ο τότε ιδιοκτήτητης . Ο σημερινός ιδιοκτήτητης θέλει να το πουλήσει και ζητά βεβαίωση από εμένα...."

 

αυτο το έγγραφο  της πολεοδομιας, αναφερθηκε  στο συμβολαιο  κατα την μεταβιβαση απο τον παληο ιδιοκτητη προς τον νεο???

Και πώς αντιμετωπισθηκε??

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν αμφιβάλλω αν έλαβε ποτέ γνώση ο τότε ιδιοκτήτης γιατί η δ/νση που του έστειλαν το έγγραφο είναι λάνθασμένη. Σημαντικό επίσης είναι οτι το ακίνητο πλειστηριάστηκε δεν πουλήθηκε !

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και από μένα. 

cve20126

Την ίδια απορία έχω. Εκείνο το έγγραφο που του έστειλαν τι αναφέρει. Μήπως έγινε καταγγελία για επιπλέον από την τότε ρύθμιση αυθαιρεσίες και πήγε η πολεοδομία για έλεγχο?

Το τμήμα αυθαιρέτων που πήγες και πήρες το φάκελο τι σου είπε για αυτό που ρωτάς?

Link to comment
Share on other sites

Το έγραψα και πιο πάνω   "10 χρόνια μετά (!) το 1993 η πολεοδομία του στέλνει ένα έγγραφο και του κάνει κάποιες παρατηρήσεις πάνω στα σχέδια τις οποίες δεν ολοκλήρωσε ο τότε ιδιοκτήτητης . Ο σημερινός ιδιοκτήτητης θέλει να το πουλήσει και ζητά βεβαίωση από εμένα. "

 

Το τμήμα αυθαιρέτων μου έδωσε μια λίστα με δικαιολογητικά που απαιτούνται για να ολοκληρώσω τη Γ φάση (φαντάζομαι αυτό σημαίνει οτι θα έχω και τη Β φάση :D ) . Το συμβόλαιο πρέπει να γίνει άμεσα, για να βγεί η απόφαση Νομάρχη θέλουμε σίγουρα κανένα 3μηνο .

 

ΥΓ. Υπαγωγή στον 4178 δεν θα μας λύσει το πρόβλημα  σύμφωνα με το συμβολαιογράφο για τον εξής λόγο και θα ήθελα τη γνώμη σου dimitris_GM:

 

Το διαμέρισμα είναι 50τμ με Ο.Α. και έχει και επιπλέον 20τμ τα οποία δηλώθηκαν (?) με τον 1337/83, οπότε στο κτηματολόγιο είναι δηλωμένο σαν 70τμ. Ο συμβολαιογράφος λέει οτι για να περάσει στο κτηματολόγιο η τακτοποίηση των 20τμ πρέπει να διαγραφούν τα 20τμ που είναι δηλωμένα σαν νομιμοποιηθέντα με τον 1337/83 και για να διαγραφούν αυτά από το κτηματολόγιο χρειάζεται τροποποίηση της σύστασης η οποία δεν μπορεί να γίνει με τους συγκεκριμένους συνιδιοκτήτες της οικοδομής .  Και ρωτάω εγώ, είναι δυνατόν ;;;   Και ρωτάω πάλι, κάτι τέτοιες δουλειές πόσο κοστολογούνται ; (ρητορικό το ερώτημα.. )

Edited by cve20126
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.