Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ο δρόμος της επιτυχίας περνά από τη Βαρσοβία


ΧριστίναΛ

Recommended Posts

Βαρσοβία, Πολωνία, 1-9 Αυγούστου 2013

120 φοιτητές μηχανικοί από όλη την Ευρώπη διαγωνίζονται διεκδικώντας την πρωτιά, ανάμεσά τους και 8 Έλληνες φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας.

 

Ο λόγος για το τελικό στάδιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού μηχανικής (European BEST Engineering Competition (EBEC) Final) που διοργανώνεται από τον ευρωπαϊκό φοιτητικό σύλλογο Board of European Students of Technology (BEST).

Πρόκειται για το σημαντικότερο μέρος των διαγωνισμών μηχανικής που φέτος με επιτυχία κλείνει την 5η συνεχή χρονιά διεξαγωγής του.

 

Σήμερα, οι διαγωνισμοί μηχανικής αποτελούν τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις ανάμεσα στους νέους φοιτητές των Πολυτεχνείων, προσφέροντας τους την ευκαιρία να εκδηλώσουν τη δημιουργικότητά τους, να διαγωνιστούν και να αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά προβλήματα που αφορούν τη βιομηχανία και το management.

 

Φέτος θα διαγωνιστούν 120 φιλόδοξοι φοιτητές μηχανικής, οι οποίοι έχουν διακριθεί ανάμεσα σε 5000 συμμετέχοντες μέσα από δυο γύρους διάκρισης: 83 τοπικούς διαγωνισμούς και 15 εθνικούς. Οι καλύτερες 30 ομάδες αποτελούμενες από 4 φοιτητές έκαστη, διαγωνίζονται σε 2 κατηγορίες: Team Design (δημιουργία μιας μηχανικής κατασκευής) και Case Study (εύρεση λύσης σε ρεαλιστικά προβλήματα μιας επιχείρησης).

 

Ο διαγωνισμός EBEC Final 2013 υποστηρίζεται από τον Ρέκτορα του Πολυτεχνείου της Βαρσοβίας, τον Πρόεδρο της Βαρσοβίας- Hanna Gronkiewicz-Waltz, το Υπουργείο Επιστημών και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Πολωνίας, την Ακαδημία των επιστημών της Πολωνίας και την UNESCO ( United Nations, Educational, Scientific and Cultural Organization).

 

Ο σύλλογος BEST είναι ένας μη πολιτικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αφορά φοιτητές μηχανικής ανά την Ευρώπη. Μέσα από πλήθος εκπαιδευτικών και άλλων εκδηλώσεων, απευθύνεται σε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρωπαΐους φοιτητές μηχανικής, προσφέροντάς τους επιπρόσθετη ακαδημαϊκή εκπαίδευση και ανάπτυξη των μη τεχνικών τους δεξιοτήτων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το website BEST.eu.org και ebec.BEST.eu.org

 

Μαριάννα Παπαγεωργίου

PR Responsible of EBEC 2013

e-mail: [email protected]

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ως πρωην μέλος του BEST συστήνω σε όλους τους φοιτητές να ασχοληθούν και να γνωρίσουν αυτόν το φορέα. Δεν έχει καμία σχέση με erasmus και ατελείωτα πάρτι για 6 μήνες. Η δουλειά που γίνεται εκεί σε αυτά τα σεμινάρια και η επαφή με φοιτητές από άλλες χώρες σου δίνει τη δυνατότητα να καταλάβεις ότι το κύριο χαρακτηριστικό του επαγγέλματος του μηχανικού είναι η κινητικότητα και η ευρηματικότητα. Οι γνωριμίες που μπορεί να κάνει κάποιος σε 15 μέρες είναι πολύ πιθανό να τον βοηθήσει στην αναζήτηση δουλειάς στο εξωτερικό, ειδικά στους τομείς μηχανολόγων/ηλεκτρολόγων/ΗΥ. Το Best διοργανώνει πολλά workshops και ημέρες καριέρας και οι πιο πολλές πολυεθνικές εταιρίες στην Κεντρική Ευρώπη ενδιαφέρονται για μέλη του Best. Ευτυχώς έχουμε και στην Ελλάδα, σε αρκετά πανεπιστήμια, οπότε έχουν την ευκαιρία και οι Έλληνες φοιτητές να συμμετάσχουν στα σεμινάρια και στη διοργάνωση course και εδώ. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.