Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρτιότητα αγροτεμαχίου κατόπιν απαλλοτρίωσης


Recommended Posts

 Ο ιδιοκτήτης έχει αποζημιωθεί πλήρως για τα μέτρα που του πήραν η οδός αναφέρεται σαν δημοτική (δεν ειναι όμως αναγνωρισμένη ως κύρια δημοτική με Φ.Ε.Κ ή απόφαση Νομάρχη). Εαν ψάξουμε πιο πίσω τα συμβόλαια και αποδείξουμε οτι είμαστε προ του 1964 πάλι δεν εχουμε την παρέκκλιση αφού η οδός δεν είναι αναγνωρισμένη σωστα ?

Edited by JOHNYMAL
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα της οδού λύνεται. Αν αυτή πληροί τα κριτήρια μπορεί με απόφαση Περιφερειάρχη να χαρακτηριστεί ως η  κυριότερη ή μοναδική. Ένα άλλο θέμα που πρέπει να δεις είναι αν επιτρέπονται παρεκκλίσεις αρτιότητας στην περιοχή. Μήπως εκεί υπάρχει ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, νατούρα 2000;

Το αρχικό γήπεδο συμβολαιογραφικά από πότε υπάρχει (δες διαδοχή τίτλων στο συμβόλαιο. Αναφέρει ιστορικό κτήσης).

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ΣΧΟΟΑΠ ουτε Νatura ( επιτρέπονται οι παρεκκλίσεις), ο δρόμος θεωρώ δεν μπορεί να λάβει χαρακτηρισμό απο την περιφέρεια διότι υπάρχει άλλος κύριος δρόμος παράλληλα κοντά στον οικισμό. Το γεωτεμάχιο λέει οτι το είχε ο προκάτοχος με χρησικτησία. Εν κατακλείδι πριν περάσει ο δρόμος ήμασταν άρτιοι κατα παρέκκλιση με 2500 τ.μ εντός της ζώνης των 500μ τώρα που απομειώθηκε το εμβαδόν δεν εμπίπτουμε σε κάποια παρέκκλιση.

Link to comment
Share on other sites

.......Πως από 1500τμ, το 1970 που αγοράστηκε το χωράφι, έγινε.....25οοτμ.??  !

Πάντως το χωράφι για να πάρει τις παρεκκλίσεις του Π.Δ.24/85 πρέπει με τα 1500μ2 του ( το συμβόλαιο μπαίνει πάντα στον φάκελο της Ο.Α. Διαφορετικά πρέπει να γίνει διόρθωση συμβολαίου) πρέπει να πληρεί όλα τα προαπαιτούμενα που ζητάν οι παρεκκλίσεις ΚΑΙ για την χρονιά που κάθε φορά εξετάζουμε (π.χ 750 μ2 σε ..τέτοιο δρόμο, με τάδε διαστάσεις, την χρονιά 1962, κλπ, κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης να αξιώσει ιδαίτερη αποζημίωση πέραν αυτής που κατατέθηκε ως αποζημίωση για το απαλλοτριούμενο τμήμα, αφού πλέον το ακίνητό του δεν οικοδομείται. Στο οριστικό καθορισμό τιμής μονάδος  στο εφετείο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Οικόπεδο ήταν εκτός ορίων οικισμού κατά την ημερομηνία που συντελέστηκαν απαλλοτριώσεις το 1970 με αποτέλεσμα να το αφήνουν στα 800τ.μ. 

Το 1989 ο οικισμός οριοθετήθηκε και πλέον το οικόπεδο είναι εντός ορίων οικισμού. Κατά κανόνα αρτιότητα του οικοπέδου είναι 1000τ.μ. Το θεωρώ ως άρτιο κατά παρέκκλιση;

Link to comment
Share on other sites

40 λεπτά πριν, SIGIO said:

Ως άρτιο κατά ποια παρέκκλιση; Το ΦΕΚ της οριοθέτησης τι λέει;

Κατά παρέκκλιση άρτια με όποιο εμβαδό είχαν την ημερομηνία δημοσίευσης του Π.Δ. 24-4-1985

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.