Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος υποτροφία για master στο εξωτερικο;


Recommended Posts

Τελειώνω την σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του ΕΜΠ με μέσο όρο περίπου 9. Πόσο εύκολο είναι να βρω κάποια/κάποιες υποτροφίες για master σε χώρα του εξωτερικού;

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι έχει σχέση και με τη χώρα που προτιμάς.

 

Για παράδειγμα, πιστεύω ότι έχεις πολύ πιο πολλές πιθανότητες για υποτροφίες στη Αμερική παρά στη Αγγλία. 

Ξεκίνα να ψάχνεις τη δυνατότητες για υποτροφίες από το ΕΜΠ  και από το ελληνικό κράτος(ΙΚΥ, ΤΕΕ, fulbright κ.α.) και μετά προσπάθησε να επικοινωνήσεις και με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 

Μπορείς, για παράδειγμα, να αποκτήσεις από το πανεπιστήμιο μερική υποτροφία και να συμπληρώνεις τα έξοδα σου με δραστηριότητες που σου αναθέτει το πανεπιστήμιο ή να πάρεις ολική υποτροφία.

Τέλος, υπάρχουν και διάφορες ευκαιρίες στη βόρεια Ευρώπη, να τις ψάξεις.

 

Συγνώμη αν σε κούρασα, αυτά γνωρίζω γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω κάνει.

 

ΥΓ. πάντως αν σε ενδιαφέρει η έρευνα/διδακτορικό έχεις περισσότερες πιθανότητες.

Edited by civil_marios
Link to comment
Share on other sites

Να προσθεσω οτι γνωριζω περιπτωση συναδελφου με βαθμο κοντα στον δικο σου. Εγινε δεκτη στο New Brunswick στον Καναδα για MSc. Η υποτροφια ηταν απο το πανεπιστημιο.

Σιγουρα κατι θα βρεις.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν θα πρότεινα να δώσεις το GRE. Χωρίς αυτό USA, Canada, Australia να τα ξεχάσεις. Ειδικά για την ειδικότητα σου υπάρχουν υποτροφίες με έμφαση ΙΤ, Τηλεπικοινωνίες κλπ. Αν σε ενδιαφέρουν τα ενεργειακά να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες για υποτροφίες. Στις αιτήσεις που θα κάνεις θα γράψεις και ένα motivation letter. Καλό θα ήταν σε αυτό να μην γράφεις γενικόλογα αλλά να εκθειάσεις λιγάκι τα κίνητρα που σε παρακινούν για μεταπτυχιακό όπως επίσης να μην αποκλείσεις και την πιθανότητα να προχωρήσεις για διδακτορικό άσχετα αν θες ή όχι. Μεγάλη σημασία και από που θα πάρεις συστατικές. Κοίτα μήπως έχει κανένας καθηγητής που σε εκτιμάει κανένα κονέ σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Μετράει πολύ. Τέλος συγχαρητήρια για του βαθμού σου. Ευκαιρίες υπάρχουν σίγουρα (κυρίως για PhD) και σε συνδυασμό με καλό βαθμό στο GRE μπορείς να χτυπήσεις πρωτοκλασσάτες σχολές! 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.