Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη η νέα πλατφόρμα υπαγωγών στο νόμο περί αυθαίρετης δόμησης


dimitris GM

Recommended Posts

Αρχές Σεπτεμβρίου προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ που θα σηκώσει το βάρος των νέων δηλώσεων για τη νομιμοποίηση ή τακτοποίηση των αυθαιρέτων και θα μείνει ανοικτό μέχρι τις αρχές του 2015.

 

Μέχρι τα τέλη του μήνα, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα πρέπει να έχει προετοιμάσει σειρά υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες θα καθορίζονται οι τρόποι καταβολής των δόσεων, το καθεστώς της μετάπτωσης ιδιοκτητών ακινήτων από προηγούμενους νόμους, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του νόμου που ενδεχομένως να υποκρύπτουν κρυφές χρεώσεις.

 

Αν και ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα προβλέπει ότι θα υπάρξει συμψηφισμός προστίμων και ότι οι πολίτες δεν θα έχουν επιπλέον επιβαρύνσεις, στο υπουργείο Περιβάλλοντος υπάρχει η σκέψη για διαφορετική αντιμετώπιση μεταξύ εκείνων που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και πλήρωναν τις δόσεις και εκείνων που ήταν αμελείς και έχουν εξοφλήσει μικρά ποσά.

Παρόλο που οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, μελετάται το ενδεχόμενο οι "κακοπληρωτές" να επιβαρυνθούν με ένα πέναλτι στο ύψος του παραβόλου, το οποίο θα εξειδικευτεί με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Στην κατηγορία αυτή συγκαταλέγονται όσοι είχαν υπαχθεί στις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους, οι οποίοι έχουν πληρώσει μία έως δύο δόσεις, αλλά και ακίνητα που δηλώθηκαν στο 4014 και επίσης έχουν μείνει πίσω στο θέμα των πληρωμών. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα των ευέλικτων τρόπων πληρωμής, αλλά και των πολλών δόσεων (έως 102 εφόσον δηλώσουν το αυθαίρετο εντός του α΄ εξαμήνου από τη δημοσίευση του νόμου) και φυσικά για τις μικρές και μεσαίες αυθαιρεσίες της πλήρους νομιμοποίησης των αυθαιρέτων που αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο. Στην πραγματικότητα, ακόμη και για τους έμπειρους η υπαγωγή δεν θα είναι τελείως ανέξοδη.

 

Πηγή: http://www.buildnet....=213&artid=9460

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

στο πάμε στοίχημα να το βάλουνε..

(να βγάλουμε και τίποτα γιατί από πελάτες για "μεταφορά" χλωμό το βλέπω)

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλο καλάθι κρατάνε οι της σημερινής κυβέρνησης (όπως και της προηγούμενης που θεωρούσαν ότι 1.500.000 ..μέσα σε 2 μήνες ...αλλά μόνο 380.000.οοοο... μέσα σε 2 χρόνια)

Μην στο τέλος καταλήξουν και αυτοί να παρακαλάνε..γιατί το χρήμα ...εξανεμίστηκε..και η κατάσταση γενικά δεν πάει άλλο

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να θυμίσω ότι είχαν (κάποτε) πει το σύστημα για την ηλεκτρονική διεκπεραιωση αδειών δόμησης θα ήταν έτοιμο τον περασμένο Γενάρη;

Link to comment
Share on other sites

Να δω πότε θα σταματήσει αυτή η αντικυβερνητική προπαγάνδα!!!

 

Μην είστε τόσο καχύποπτοι. Όλα δουλεύουν .... ρολόι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

....Όλα δουλεύουν .... ρολόι.

Νταξ ρολόι ….

 

Μη έχεις απαίτηση όμως να είναι και ελβετικό που να λέει και σωστά την ώρα…

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.