Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέα διάταξη για τους προσωρινούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές


deligiannis

Recommended Posts

Σας ενημερώνουμε για διάταξη που περιλήφθηκε στο νόμο που ψηφίσθηκε από τη Βουλή για την "Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις".[Το πλήρες κείμενο του νόμου]

 

Άρθρο 52 - Τροποποίηση του άρθρου 9 του π.δ. 100/2010 (Α΄ 177)

1. Στο άρθρο 9 του π.δ. 100/2010 (Α΄ 177) προστίθεται νέα παράγραφος 6 ως εξής:

«6. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης και για διάστηµα ενός (1) έτους, για την άσκηση της δραστηριότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή και την εγγραφή στα οικεία Μητρώα του άρθρου 5, ο υποψήφιος Ενεργειακός Επιθεωρητής πρέπει να διαθέτει τα παρακάτω προσόντα:

α) Να είναι Διπλωµατούχος Μηχανικός ή Αρχιτέκτονας, µέλος του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδας (TEE) ή Πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή µηχανικός που έχει αποκτήσει αναγνώριση επαγγελµατικών προσόντων στη χώρα µας κατ’ εφαρµογή του π.δ.38/2010 (Α΄ 78).

β) Να παρακολουθήσει εξειδικευµένο εκπαιδευτικό πρόγραµµα.

Οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές που εγγράφονται στα οικεία Μητρώα, οφείλουν να υποβάλουν στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ), εντός διαστήµατος ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης, Πιστοποιητικό Επιτυχούς Εξέτασης εκδιδόµενο από το ΤΕΕ κατά τις διατάξεις του παρόντος προεδρικού διατάγµατος. Μετά την παρέλευση του ενός (1) έτους διαγράφονται αυτοδίκαια από το Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών και απολλύουν τη δυνατότητα άσκησης της δραστηριότητας έως την υποβολή του Πιστοποιητικού Επιτυχούς Εξέτασης.»

2. Οι παράγραφοι 6, 7, 8, 9 του άρθρου 9 του π.δ.100/2010 (Α΄ 177) αναριθµούνται σε 7, 8, 9, 10.

3. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρου 9 του π.δ. 100/2010 (Α΄ 177), όπως τροποποιήθηκε µε την παρ. 8 του άρθρου 31 του ν. 4111/2013 (Α΄ 18), αντικαθίσταται ως εξής:

«Για τη συµµετοχή των ενδιαφεροµένων στις εξετάσεις καταβάλλεται παράβολο εκατό (100) ευρώ στον φορέα που τις διενεργεί.»

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Σημερινή σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ: 

 

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=2544&language=el-GR

 

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως γίνονται ενέργειες για επιδότηση του κόστους των σεμιναρίων, με αναδρομική ισχύ.

 

Για να δούμε... 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Βρε  άσε την επιδότηση  ας μας δώσουν  τις  άδειες  να  τελειώνουμε.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

θα ανακοινωθεί πιστεύω απο το buildingcert η διαδικασία φαντάζομαι πάντως δεν το βλέπω άμεσα απο την επόμενη εβδομάδα και μετά ..

Link to comment
Share on other sites

Δλδ η διαδικασια είναι οτι οσοι εχουν παρακολουθησει τα σεμιναρια πρεπει εντος ενος ετους απο την παραπανω δημοσιευση να πανε να γραφτουν στα ειδικα μητρώα και τελος, για ενα χρονο γινεσαι προσωρινος εν.επιθεωρητης?Αν εγω γραφτώ τον Ιούλιο του 2014 πχ θα ισχυει η άδεια μου μεχρι τον Ιουλιο του 2015?

Link to comment
Share on other sites

όχι 

 

"Από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης και για διάστηµα ενός (1) έτους , δηλαδή απο την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ"

Edited by dubfire
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή από τη δημοσίευση του ΦΕΚ όσοι παρακολουθήσαμε τα σεμινάρια, συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στο πεδίο "Υποβολή Αίτησης για Εγγραφή στα Μητρώα Μόνιμων Επιθεωρητών" επάνω δεξιά στο buildingcert.gr ή θα δημιουργηθεί άλλη φόρμα ? :confused:

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.