Jump to content

Νέα διάταξη για τους προσωρινούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές


Recommended Posts

Σας ενημερώνουμε για διάταξη που περιλήφθηκε στο νόμο που ψηφίσθηκε από τη Βουλή για την "Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις".[Το πλήρες κείμενο του νόμου]

 

Άρθρο 52 - Τροποποίηση του άρθρου 9 του π.δ. 100/2010 (Α΄ 177)

1. Στο άρθρο 9 του π.δ. 100/2010 (Α΄ 177) προστίθεται νέα παράγραφος 6 ως εξής:

«6. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης και για διάστηµα ενός (1) έτους, για την άσκηση της δραστηριότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή και την εγγραφή στα οικεία Μητρώα του άρθρου 5, ο υποψήφιος Ενεργειακός Επιθεωρητής πρέπει να διαθέτει τα παρακάτω προσόντα:

α) Να είναι Διπλωµατούχος Μηχανικός ή Αρχιτέκτονας, µέλος του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδας (TEE) ή Πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή µηχανικός που έχει αποκτήσει αναγνώριση επαγγελµατικών προσόντων στη χώρα µας κατ’ εφαρµογή του π.δ.38/2010 (Α΄ 78).

β) Να παρακολουθήσει εξειδικευµένο εκπαιδευτικό πρόγραµµα.

Οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές που εγγράφονται στα οικεία Μητρώα, οφείλουν να υποβάλουν στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ), εντός διαστήµατος ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης, Πιστοποιητικό Επιτυχούς Εξέτασης εκδιδόµενο από το ΤΕΕ κατά τις διατάξεις του παρόντος προεδρικού διατάγµατος. Μετά την παρέλευση του ενός (1) έτους διαγράφονται αυτοδίκαια από το Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών και απολλύουν τη δυνατότητα άσκησης της δραστηριότητας έως την υποβολή του Πιστοποιητικού Επιτυχούς Εξέτασης.»

2. Οι παράγραφοι 6, 7, 8, 9 του άρθρου 9 του π.δ.100/2010 (Α΄ 177) αναριθµούνται σε 7, 8, 9, 10.

3. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρου 9 του π.δ. 100/2010 (Α΄ 177), όπως τροποποιήθηκε µε την παρ. 8 του άρθρου 31 του ν. 4111/2013 (Α΄ 18), αντικαθίσταται ως εξής:

«Για τη συµµετοχή των ενδιαφεροµένων στις εξετάσεις καταβάλλεται παράβολο εκατό (100) ευρώ στον φορέα που τις διενεργεί.»

 

Click here to view the είδηση

Link to post
Share on other sites
  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Να σεβαστούμε το κόπο, το δίπλωμα και την αξία μας. Κάτω από νόμιμη δεν θα δώσω προσφορά, πλήρως συνειδητοποιημένος ότι μπορεί να μην κάνω ποτέ ούτε ένα ΠΕΑ.

Με αυτά που ακούω προβλέπω οι καινούργιοι μονιμοπροσωρινοι να τα κάνουν τσάμπα... Ο άλλος λέει και τα 50 καλά είναι... Και γαμω τις επαγγελματικές σταδιορδομιες

50 τι να κάνουμε?Απο το τιποτα?? Δυστυχως δεν εχω άλλη επιλογη ......

Σημερινή σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ: 

 

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=2544&language=el-GR

 

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως γίνονται ενέργειες για επιδότηση του κόστους των σεμιναρίων, με αναδρομική ισχύ.

 

Για να δούμε... 

 

 

Link to post
Share on other sites

Βρε  άσε την επιδότηση  ας μας δώσουν  τις  άδειες  να  τελειώνουμε.

  • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

χαχαχα ρε Κώστα έχεις αγανακτήσει και εσύ με το θέμα επιθεωρητών βλέπω

Link to post
Share on other sites

  Θα κλαίνε οι οι παλιοί υπογραφάκηδες που θα χάσουν την προμήθεια.

  • Upvote 5
Link to post
Share on other sites

θα ανακοινωθεί πιστεύω απο το buildingcert η διαδικασία φαντάζομαι πάντως δεν το βλέπω άμεσα απο την επόμενη εβδομάδα και μετά ..

Link to post
Share on other sites

Δλδ η διαδικασια είναι οτι οσοι εχουν παρακολουθησει τα σεμιναρια πρεπει εντος ενος ετους απο την παραπανω δημοσιευση να πανε να γραφτουν στα ειδικα μητρώα και τελος, για ενα χρονο γινεσαι προσωρινος εν.επιθεωρητης?Αν εγω γραφτώ τον Ιούλιο του 2014 πχ θα ισχυει η άδεια μου μεχρι τον Ιουλιο του 2015?

Link to post
Share on other sites

όχι 

 

"Από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης και για διάστηµα ενός (1) έτους , δηλαδή απο την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ"

Edited by dubfire
Link to post
Share on other sites

Δηλαδή από τη δημοσίευση του ΦΕΚ όσοι παρακολουθήσαμε τα σεμινάρια, συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στο πεδίο "Υποβολή Αίτησης για Εγγραφή στα Μητρώα Μόνιμων Επιθεωρητών" επάνω δεξιά στο buildingcert.gr ή θα δημιουργηθεί άλλη φόρμα ? :confused:

Edited by yian
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.