Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θέσεις στάθμευσης εντός οικισμού προ του 23


theot

Recommended Posts

Βάσει του ΠΔ 111/2004 φαίνεται πως επιβάλλεται η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης για κατοικίες εντός οικισμών προϋφιστάμενων του 23.Το ΠΔ αναφέρεται συνολικά στο ηπειρωτικό τμήμα της Περιφέρειας Αττικής οπότε θεωρώ ότι συμπεριλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πεδίων εφαρμογής (εντός,εκτός, προ του 23, <2000 εκτός και αν προβλέπεται αλλιώς από ειδικές διατάξεις)

 

Τι γίνεται όμως με το  σημείο που απαγορεύει εισόδους - εξόδους χώρων στάθμευσης οικοπέδων σε δρόμους πλάτους μικρότερου των 7,5 μέτρων;

 

Από την στιγμή που συμπεριλαμβάνεται η οπισθοχώρηση του ισογείου σε αυτό το πλάτος μήπως εν τέλει δεν υπάρχει θέμα ακόμη και με ένα δρόμο πλάτους 2,5 μέτρων από την στιγμή που μπορώ να εξασφαλίσω τα υπόλοιπα 5 και πλέον εντός του οικοπέδου μου;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κάποιες από τις διατάξεις της δομικής , με σοβαρότερη αυτή του ΠΔ.230/93 έχουν καταργηθεί από το 111/2004 πλέον.

 

Επειδή δύο μέρες έχω πέσει με τα μούτρα στην σχετική νομοθεσία σε σημείο που να την βλέπω καισ τον ύπνο μου, θεωρώ ότι δύο είναι οι δρόμοι:

 

α. εφόσον στο οικόπεδο λόγω μεγάλου βάθους  και λόγω απουσίας Οικοδομικής Γραμμής μπορώ να οπισθοχωρήσω όσο θέλω, οπισθοχωρώ όσο χρειάζεται για να εξασφαλίσω το αναγκαίο "πλάτος δρόμου" για τα  έξι μέτρα της εισόδου οχημάτων ( ήτοι 6,00 x 5,00 = 30,00 τ.μ)

 

ή

 

β. δηλώνω αδυναμία εξασφάλισης των θέσεων , λόγω ανυπαρξίας δρόμου πλάτους 7,5 μέτρων και προχωρώ σε εξαγορά των θέσεων.

 

Σε συζήτηση με δύο γηραιότερους συνεργάτες  μου είπαν ότι δεν τίθεται θέμα 7,5 αν φροντίσεις να τραβήξει πίσω την είσοδο σου από το όριο σου. (χάνοντας βέβαια καμιά 30 - 40 τετραγωνικά υπαίθριου χώρου.

 

Απλά θα ήταν χρήσιμη γνώμη από προσωπική εμπειρία αν την είχε κάποιος συνάδελφος στο forum

Edited by theot
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.