Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πλειστηριασμοί και αυθαίρετα


vk2626

Recommended Posts

.....

Δηλαδή αν εμένα μου κάνει κατάσχεση κάποιος που του χρωστάω και στον πλειστηριασμό πλειοδοτήσει ο ίδιος περνάει το ακίνητο στα "χέρια" του με συμβόλαια και τίτλους κανονικά? (όσα χρόνια κι αν χρειαστούν)

....

Ναι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ειπώθεικε από κανέναν το αντίθετο... Αλλά για να γίνει πλειστηριασμός πρέπει να προηγηθεί κατάσχεση, σωστα?

 

Όχι απαραίτητα. Αν ένα ακίνητο είναι πχ προσημειωμένο σε δύο τράπεζες δε γίνεται κατάσχεση. Αν στη μία τράπεζα δεν εξυπηρετείται το δάνειο, τότε μπορεί να βγάλει το ακίνητο σε πλειστηριασμό και τότε αναγκαστικά ακολουθεί και η άλλη. Βέβαια, πάντα υπάρχουν τρόποι να σταματήσει ένας πλειστηριασμός. Μπερδεμένη υπόθεση..!

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλημέρα σε όλους. Θέλω να κάνω μια ερώτηση, αν και δεν ξέρω αν είναι εδώ το κατάλληλο topic. Έχει γίνει καταγγελία για ένα αυθαίρετο, βγήκε το πρόστιμο αλλά δεν πληρώθηκε από τον ιδιοκτήτη, και πριν μερικές μέρες του έστειλαν χαρτί για κατάσχεση και πλειστηριασμό. Ρώτησε έναν δικαστικό για την συγκεκριμένη υπόθεση, και αυτός του είπε ότι μπορεί να κάνει τακτοποίηση αυθαιρέτου, αλλά δεν ξέρει τι γίνεται με τα πρόστιμα. Και έρχομαι εγώ να ρωτήσω (γιατί δεν μου έχει τύχει ποτέ τέτοια περίπτωση): Όταν γίνει η τακτοποίηση, τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης διαγράφονται; Ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει κάτι; Υπάρχει κάποιος συντελεστής προσαύξησης ή κάτι τέτοιο που πρέπει να πληρωθεί; 

Link to comment
Share on other sites

Στην έκθεση κατάσχεσης την οποία επίδοσε ο δικαστικός επιμελητής, ποιος αναφέρεται ως επισπεύδων;

Τράπεζα, ιδιώτης ή δημόσιο;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι σίγουρη γι' αυτό, νομίζω ότι είναι το Τμήμα Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων. Έγινε "έγγραφη παραγγελία της Διευθύντριας Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων", οπότε μάλλον ο Δήμος κίνησε τη διαδικασία μετά την καταγγελία.

Link to comment
Share on other sites

Να βάλει δικηγόρο να δει πως θα μπορέσει να κάνει ανακοπή πλειστηριασμού. Γενικώς ισχύει ότι από τη στιγμή που κάνεις τακτοποίηση και εξοφλήσεις κινεις διαδικασία στην ΥΔΟΜ για διαγραφή προστίμων. Το θέμα είναι να το επιβεβαιώσει ο ιδιοκτήτης αναφορικά με την ανακοπή πλειστηριασμού.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

σωστα

και, θα προχωρησεις στην τακτοποιηση

και θα υποβαλλεις τα σχετικα εγγραφα με βαση το αρθρο 107

Και θα ρωτησω..."αφελως"

καλα, του εγινε καταγγελια, του εβαλαν προστιμο...γιατι περιμενε την κατασχεση  στην περιουσια του για να τακτοποιησει???

Αλλά, θα πρεπει η αυθαιρεσια να μπορει να τακτοποιηθει.

Τα ειδες ολα αυτα???

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ρώτησα και άλλους μηχανικούς και μου είπαν ότι από τη στιγμή που κάνεις τακτοποίηση, πας στην πολεοδομία το χαρτί της τακτοποίησης και τα πρόστιμα διαγράφονται, απλά στη δήλωση τακτοποίησης πρέπει να βάλεις ένα ποσοστό προσαύξησης. 

Ακόμη δεν το έχω δει το ακίνητο, αλλά ξέρω ότι η αυθαιρεσία έχει γίνει πριν το 2011, οπότε μπορεί να τακτοποιηθεί. Το θέμα είναι ότι το είχα συζητήσει ξανά με τον ιδιοκτήτη, είχα πιέσει τότε να κάνει τακτοποίηση πριν φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά για λόγους δικούς του δεν το είχε κάνει. Τι να πεις...

Link to comment
Share on other sites

22 λεπτά πριν, Despina_Ath said:

... μου είπαν ότι από τη στιγμή που κάνεις τακτοποίηση, πας στην πολεοδομία το χαρτί της τακτοποίησης και τα πρόστιμα διαγράφονται, ...

Υπάρχουν το πολεοδομικά ζητήματα και τα ιδιοκτησιακά-νομικά θέματα.

 

Όταν υπαρχει απόφαση ΥΔΟΜ για επιβολή προστίμου αυθαιρέτου (χωρίς να έχουν ξεκινήσει και άλλες νομικές ενέργειες είσπραξης του ποσού) τότε κάνεις την υπαγωγή στον όποιο «τακτοποιητικό» νόμο είχες ή έχεις.

Δίνεις την υπαγωγή στον ιδιοκτήτη και με ευθύνη δική του πάει στην ΥΔΟΜ, καταθέτει ειδική αίτηση που συνήθως έχουν και επισυνάπτει την υπαγωγή (καλό είναι να δώσει και όλα τα σχέδια και τεχνική έκθεση) και ζητά διαγραφή προστίμου που του είχαν βάλει.

Η ΥΔΟΜ ελέγχει το σύννομο της υπαγωγής και βγάζει απάντηση ή απόφαση στο αίτημα διαγραφής του προστίμου που είχαν βάλει.

Τώρα αν έχει περάσει αρκετός χρόνος και έχουν ξεκινήσει και νομικές διαδικασίες είσπραξης τότε με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή μαθαίνει με βεβαιότητα ότι αν κάνει και πρόσθετη αίτηση πέραν της αρχικής αλλά με το οκ ότι διαγράφηκαν του σταματούν τις διαδικασίες κατάσχεσης ή βγάζεις εσύ το φίδι από την τρύπα… ή ας πάει σε δικηγόρο….

(πάντα όμως πρέπει να έχει περάσει τον πρώτο ελεγχο διαγραφής προστίμου πριν)

 

 

32 λεπτά πριν, Despina_Ath said:

... αλλά για λόγους δικούς του δεν το είχε κάνει. Τι να πεις...

λες ότι πληρώνεις ότι έκανες ή δεν έκανες όταν έπρεπε....

τόσο απλά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.