Jump to content
Ακολουθήστε το Michanikos.gr στο Instagram! ×

Recommended Posts

Posted
On 18/9/2024 at 11:48 ΠΜ, dimitris GM said:

αρθρο 96, κατ. 5

στο "α".

ευχαριστώ

μάλλον έγινε μπέρδεμα απο μέρους μου... δεν έχω αυθαίρετα κατηγορίας 5 στο ακίνητο

νόμιζα οτι η προθεσμία 1 έτους αφορά όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων για τα ακίνητα απο πλειστηριασμό.

• 1 year later...
Posted

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά σε όλους.

Μου έτυχε μια περίπτωση 3 οριζόντιων ιδιοκτησιών που αποκτήθηκαν από πλειστηριασμό, τώρα στο κλείσιμο του έτους. Είναι και οι 3 στον ίδιο όροφο διώροφης οικοδομής, όμορες. Οι 2 έχουν από μια έχουν μια λοιπή παράβαση κ ελάχιστα μικρότερο εμβαδό απ αυτό της οα καθεμία, εντός των ορίων του 5%,συνεπώς κατηγορία 3. Η τρίτη οριζόντια ιδιοκτησία έχει μικρή υπέρβαση δόμησης της κατηγορίας 4. (Ανήκαν κ οι τρεις ιδιοκτησίες σε έναν ιδιοκτήτη και οι τρεις νέοι ιδιοκτήτες μετά τον πλειστηριασμό απευθύνθηκαν σε μένα για την τακτοποίηση)

Από το νόμο, δε μου είναι ξεκάθαρο αν πρέπει υποχρεωτικά να τα βάλω κατηγορία 5 λόγω του ότι προέρχονται από πλειστηριασμό...
Η λογική μου λέει πως δεν είναι υποχρεωτικό παρά μόνο αν είχα αυθαιρεσίες που δεν ανήκαν σε κατηγορία 1ως 4,  αλλά μιλώντας με συναδέλφους, σε κανέναν δεν είχε τύχει κτ αντίστοιχο και υπάρχει διχογνωμία.
Συγγνώμη για την άγνοιά μου κ την ερώτηση τελευταίας στιγμής τέτοιες μέρες, αλλά δε θα ήθελα να κάνω κάποιο λάθος. Επίσης, είναι αναγκαίο στην τεχνική μου έκθεση να αναφερθεί ότι προέρχονται από πλειστηριασμό τα ακίνητα; 

Ευχαριστώ προκαταβολικά και καλές γιορτές.
Posted

Δεν καθορίζει ο τρόπος κτήσης την κατηγορία των αυθαιρεσιών. Απλά, αν είχες αυθαίρετο κατηγορίας 5, θα μπορούσες να το τακτοποιήσεις κατά παρέκκλιση του νόμου.

• Upvote 1