Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πότε απαιτείται: Άδεια δόμησης-Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας


Recommended Posts

Γεια σας και από εμένα,

πελάτης μου αγόρασε κατοικία με Ο.Α και ρυθμισμένων αυθαιρεσιών σε αυτην με ν.4495/2017 σε οικισμο κάτω των 2000 κατοίκων.

1.Θέλει τώρα να φτιάξει ένα ξύλινο wc εμβαδου 2 τ.μ. στον η/χ εργασία η οποία ανήκει στην κη) περίπτωση απαίτησης εεμκ του αρθρου 29 του ν.4495/17. Σωστα?

2. Στη ρυθμισμένη με ν.4495 προσθήκη μεταλλικης αποθήκης υψους 2,20 κατηγορίας 3 ιβ) ιβ) θέλει να αλλάξει την οροφή ολη με πανελ γιατι σαπίσανε οι λαμαρίνες και μπαίνουν νερά.

3.Τέλος θέλει στη ρυθμισμένη προσθήκη δόμησης 8 τ.μ. ξύλινης κατασκευής με κεραμοσκεπη η οποία στη ρυθμιση περιγραφεται έτσι αλλα στην πραγματικότητα εχει γιασ τεγη λαμαρίνα με κεραμίδια θέλει παλι να αντικαταστησει την οροφή με πάνελ.

Μπορεί να κάνει το 2 και το 3 χωρίς εεμκ και αν ναι θα χει κάποιο μελοντικο πρόβλημα νομιμότητας σε τυχόν συμβολαια ή για τις εργασιες αυτες  απαιτείται εεμκ?

Ποια η γνώμη σας για τα παραπάνω?

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 288
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

θες μια πράξη Ε.Ε.Δ.Μ.Κ για το wc και

μια πράξη έγκρισης εργασιών αποπεράτωσης κατηγ 1

Link to comment
Share on other sites

Εργασίες Δόμησης παρ. 2 άρθρου 29 ν.4495/2017 για την εκτέλεση των οποίων απαιτείται έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας.

Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται κατάθεση σχεδίου και φακέλου ασφάλειας και υγείας του έργου με ορισμό του υπεύθυνου συντονιστή, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ.305/1996(Α΄305) και δήλωση ανάληψης της ευθύνης από μηχανικό για την επίβλεψη του έργου.

ιστ)αγωγοί  αερισμού και λοιπές εγκαταστάσεις και κατασκευές που αναφέρονται στις παραγράφους 2β,2δ,2στ και 3 του άρθρου 19 του ν.4067/2012

ιθ) τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης ή παθητικών ηλιακών συστημάτων στις εξωτερικές όψεις

κε) κατασκευή τζακιών με τις καπνοδόχους τους σε ανεξάρτητες ιδιοκτησίες με χρήση κατοικίας, εφόσον με τεχνική έκθεση μηχανικού τεκμηριώνεται ότι δεν επηρεάζεται η στατική επάρκεια του φέροντος οργανισμού του κτιρίου

λα) στέγαστρα και προστεγάσματα των παραγράφων 72 και 79 του άρθρου 2 του ν.4067/2012

 

Δε κάνουμε κατάχρηση της μορφοποίησης κειμένου με χρωματισμό, της έντονης (bold), πλάγιας (italics) και υπογραμμισμένης (underlined) γραφής γιατί τότε το κείμενό μας γίνεται κουραστικό και δίνουμε την εντύπωση ότι προσπαθούμε να επιβάλλουμε στους άλλους τις απόψεις μας και όχι να παραθέσουμε απλώς τα επιχειρήματά μας. Το μήνυμά σας τροποποιήθηκε

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Ευχαριστώ, danaikaterina

 

 

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

 

23 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

θες μια πράξη Ε.Ε.Δ.Μ.Κ για το wc και

μια πράξη έγκρισης εργασιών αποπεράτωσης κατηγ 1

ευχαριστώ ΚΑΝΑ,

για την πράξη έγκρισης εργασιών αποπεράτωσης αναφέρεσαι σε αυτή που ορίζεται στο άρθρο 28 στ) που επιτρέπει την εκτέλεση εργασιών της παρ.5 του άρθρου 107. Σωστά? Η κατηγ 1 που λες στο τέλος της πρότασης με μπερδεύει, τι ακριβώς εννοείς?

 

Link to comment
Share on other sites

Αν διαβάσεις την Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983/ΦΕΚ 3136/31-7-18 (όπως τροπ/κε με την Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/71913/4555 ΦΕΚ 4747β’/23-10-18 και ισχύει πλέον) 

θα διαπιστώσεις ότι ισχύουν τα παρακάτω:

στ) «Έγκριση εργασιών αποπεράτωσης αυθαίρετης κατασκευής» ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ εντάσσεται στην  κατηγορία 1*

Άδεια κατεδάφισης ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ εντάσσεται στην  κατηγορία 1*

*βάσει άρθρο 7 & 8 ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983-«Διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής»

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι,

μια ερώτηση..το έντυπο αίτησης Ε.Ε.Μ.Κ. δεν συμπεριλαμβάνεται στα απαιτούμενα έγγραφα και μου έκανε εντύπωση!

Να υποθέσω ότι τώρα που γίνεται ηλεκτρονικά η όλη διαδικασία είναι πλέον περιττό?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε μονοκατοικία με άδεια του 98 -χωρίς μελέτη θέρμανσης, με εγκατάσταση καλοριφέρ όπου δεν συνδέθηκε ποτέ λέβητας πετρελαίου- η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας μπορεί να ενταχθεί στην περιπτωση δ) συντήρηση, επισκευή, διασκευή ή και τμηματική αντικατάσταση εγκαταστάσεων και αγωγών κτιρίων, του αρ. 30 του 4495/17??

Η περίπτωση του 29/2/λ  αφορά μόνο οριζόντιες ιδιοκτησίες??

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα..

Σε ισόγειο κτίσμα, σε παραδοσιακό οικισμό, που χρησιμοποιόταν σαν αποθήκη, προ του 55 με κάποιες αλλαγές μεταγενέστερες (ένας τοίχος είναι από τσιμεντόλιθους) , θέλει ο ιδιοκτήτης να γίνει ανακαίνιση και να το μετατρέψει σε κατοικία.

Ο χώρος δεν έχει τίποτα και χρειάζεται ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και εγκαταστάσεις..εξ ολοκλήρου νέα στέγη γιατί η παλιά είναι σάπια με λαμαρίνα, εργασίες ενισχυσης φέρουσας τοιχοποιίας..

Η διαδικασία όσον αφορά τις άδειες.. θα είναι τακτοποίηση, δήλωση ως κατοικία(?) και μετά κανονικά άδεια μιας και η καινούρια στέγη εξ ολοκλήρου δεν περιλαμβάνεται στην ΕΕΜΚ, ουτε οι εργασίες ενίσχυσεις;

Με την χρήση τι γίνεται;; ευχαριστώ πάρα πολύ.

Link to comment
Share on other sites

@Architect90

Όπως σωστά αναφέρεις θα πας με κανονική οικοδομική άδεια για τις εργασίες που θέλεις να κάνεις, η οποία στον τίτλο θα παριλαμβάνει και την αλλαγή χρήσης απο αποθήκη σε κατοικία .Προσοχή στα μεγέθη του ΔΚ με βάση τη νέα χρήση και τους όρους δόμησης και Προσοχή στον παραδοσιακό οικισμό που θέλει σίγουρα έγκριση απο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής όσον αφορά την αρχιτεκτονική μελέτη και αν δεν κάνω λάθος η άδεια πάει στην κατηγορία 2 με το σύστημα ηλεκτρονικών αδειών. Χρειάζεσαι πλήρης μελέτες αρχιτεκτονικών,στατικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων και τοπογραφικό ΕΓΣΑ. Δεν μας έχει αναφέρεις τα μεγέθη αλλα γενικά για την μικρής κλίμακας πέρα του είδους των εργασιών υπάρχει και το όριο προυπολογισμού των 25000€.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.