Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πότε απαιτείται: Άδεια δόμησης-Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας


Recommended Posts

 @themoiko  Ναι το γνωρίζω το όριο.. οι εργασιες το πιο πιθανον ειναι να ξεπερνάνε τον προυπολογισμό.. γιατι δεν έχει τίποτα πέρα των τοιχών ουσιαστικά.. Θέλει έλεγχο από επιτροπή ναι. Σε ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 288
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι,

 

πελατης σε επαγγελματικο χωρο θελει να κατασκευασει στον ακαλυπτο  στο χωρο του κηπου μια βαση από σκυρόδεμα, για να πατησουν 2 δεξαμενες νερου πλαστικες, κλειστες, διαστασεις περιπου 2Χ2 η κάθε μια, αρα μιλαμε για μια βαση 5Χ5 από σκυρόδεμα.

Το εργο είναι εντελως της πλακας, αλλα δε μπορω να δω πώς θα αποφυγω την αδεια δόμησης και να παω με αδεια μικρης κλίμακας. Πού μπορω να το ενταξω για να παω με ΕΕΜΚ;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω την εξής απορία:

Πελάτης στον οποίο έχω κάνει τακτοποίηση για κτίσματα προ του 1975 θέλει να ανεγείρει πλησίον αυτών στο ίδιο οικόπεδο ισόγεια κατοικία. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει τμήμα της περίφραξης που βρίσκεται εκτός ορίων του οικοπέδου. Αν ο πελάτης δεν είναι διατεθειμένος να γκρεμίσει την περίφραξη στο σημείο που υπερβαίνει τα όρια του οικοπέδου, τί άλλο μπορώ να κάνω ώστε να μην έχω θέμα στον έλεγχο δόμησης?

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σε όλους,

οικόπεδο 2010τμ με άδεια του 79 ( υπήρχε αρτιότητα τότε) έχει νόμιμο κτίσμα σύμφωνα με την άδεια,  καθώς και κτίσμα νομιμοποιημένο με τον 4495.

πλέον το οικόπεδο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, αλλά φυσικά εξακολουθεί να έχει την άδεια. έχω τις εξής απορίες για τις οποίες έχω λάβει διάφορες απαντήσεις.

Το κτίριο χρειάζεται λόγω μεγάλης κλίσης του εδάφους τοιχία αντιστήριξης. Εκδίδεται άδεια δόμησης? 

Στο οικόπεδο θέλουμε να κατασκευάσουμε πισίνα προκατ με μικρής κλίμακας. επιτρέπεται? 

 

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, πελάτης έχει διαμέρισμα σε πολυκατοικία και θέλει να εγκαταστήσει αυτόνομο λεβητάκι φ. αερίου για το διαμέρισμα του. Θέλει να του εκδώσω ΕΕΜΚ για την εγκατάσταση.

Η απορία μου είναι:

στο ηλ. σύστημα, στην έκδοση ΕΕΜΚ, επιλέγω το κωδικό ειδ. περίπτωσης "λ" που αναφέρετε στο αυτόνομο σύστημα θέρμανσης. 

Όταν το επιλέγω απαιτείται συναίνεση απ τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες. Εκεί τι υποβάλουμε? Γιατί αν θυμάμαι καλά στο Ν.4495 αναφέρει κάπου ότι δεν απαιτείται συναίνεση για τέτοια εγκατάσταση.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν απαιτείται ΕΕΜΚ Ν.4495 άρθρο 30

"η) τοποθέτηση κλιματιστικών και επιτοίχιων λεβήτων αερίου για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε υφιστάμενα κτίρια, σύμφωνα με την παρ.10 του άρθρου 16 του ν.4067/2012, εγκατάσταση συστοιχίας επιτοίχιων λεβήτων αερίου για θέρμανση ή παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε ισόγειους υπαίθριους χώρους κατοικιών, εγκατάσταση συστημάτων τροφοδοσίας, ρύθμισης και μέτρησης φυσικού αερίου, όπως ρυθμιστές, μετρητές και παροχετευτικοί αγωγοί, εγκατάσταση συστημάτων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας (Σ.Η.Θ.Υ.Α.), υπέργειων σταθμών διανομής ή μέτρησης και ρύθμισης φυσικού αερίου, σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν.4067/2012"

Link to comment
Share on other sites

 

Σ ευχαριστώ danaikaterina.

Διαβάζω αυτό που μου έστειλες και βλέπω οτι δεν απαιτείται!

Όμως οι υπόλοιποι ένοικοι αντιδρούν γιατί θα περάσει η παροχή αερίου επάνω από την είσοδο την πολυκατοικίας.

Δε χρειάζεται κάποιου είδους ΕΕΜΚ.?

Edited by Πάνος
Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, Πάνος said:

... θέλει να εγκαταστήσει αυτόνομο λεβητάκι φ. αερίου για το διαμέρισμα του. ...

 

Όπως σωστά σου επεσήμανε η danaikaterina για σκέτη τοποθέτηση όπως το περιγράφεις εδώ δεν είναι απαιτητή η ΕΕΜΚ.

 

Όμως αν επιλέξεις στην ΕΕΜΚ (όπως πρέπει δηλαδή) στις επιμέρους περιπτώσεις το «Αυτόνομο Σύστημα Θέρμανσης» τότε μπορείς να την εκδόσεις.

Θα σου ζητηθούν πρόσθετα, σχέδια και φάκελος ασφαλείας και υγείας έργου, τεχνική έκθεση, μελέτη αυτόνομου συστήματος θέρμανσης και δήλωση συναίνεσης των συνιδιοκτητών.

Link to comment
Share on other sites

Το ένα είναι ανεξάρτητο από το άλλο. Για εγκατάσταση ατομικού λέβητα φυσικού αερίου δεν απαιτείται ΕΕΜΚ. Η περίπτωση λ αφορά άλλου είδους συστήματα.

Όμως αν πρόκειται να επέμβεις σε κοινόχρηστους χώρους της οικοδομής θα πρέπει να έχεις τη συναίνεση των συνιδιοκτητών άνεξάρτητα του αν απαιτείται ή όχι άδεια.

 

#EDIT

Διάβασε προσεκτικά το άρθρο 127 του 4495. Για απλή διέλευση των σωλήνων δεν απαιτείται συναίνεση.

παρ.7 "Οι σωληνώσεις της παροχής μπορεί να διέρχονται από την πρόσοψη του κτιρίου ή άλλους κοινόχρηστους χώρους του, σύμφωνα με τους όρους των κείμενων πολεοδομικών διατάξεων"
 

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.