Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πότε απαιτείται: Άδεια δόμησης-Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας


Recommended Posts

γκρέμισμα δύο τοίχων δηλαδή ένας τοίχος της κουζίνας γιά να ανοίξει με το σαλόνι , και ένα μικρό άνοιγμα σε έναν άλλο τοίχο , χωρίς καμμία επέμβαση εξωτερικά του σπιτιού

Για αυτό και μόνο εμπίπτεις σε ΕΕΜΚ και όχι 48ώρη..Ακόμη και να μην βρεθούν τα εγκεκριμένα σχέδια, θα απαιτήσουν νέα αποτύπωση και πρόταση διαρρυθμίσεων.

Το στέλεχος της άδειας βέβαια σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί..

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 288
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ποια είναι η ερώτηση ?

 

Αν πρέπει να δείξεις τα τακτοποιημένα με 4178 στην κάτοψη με 48ωρη ? Δεν μου έχει τύχει αλλά λογικά πας το έντυπο περαίωσης. Προσοχή περαίωση του 4014 δεν την αναγνωρίζουν και πρέπει να κάνεις μεταφορά.

 

Η 48ωρη βγαίνει για το πρόγραμμα εξοικονομώ ? Νομίζω ότι Εξοικονομώ σε τακτοποιημένο χώρο με 4178 δεν γίνεται. Πρέπει να είναι τελείως νόμιμο το ακίνητο. 

Link to comment
Share on other sites

έχω εντάξη την κατοικία μου στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ'οικον. Κατά την ένταξη ο ενεργειακός επιθεωρητής δεν ελέγχει τις αυθαιρεσίες του ακινήτου (δεν είναι υποχρεωμένος). Τώρα που θα γίνουν οι εργασίες εξωτερικές μονώσεις, μόνωση ταράτσας και αλλαγή υαλοπινάκων απαιτείται ενημέρωση 48ώρη. Και ρωτάω τώρα εγώ: απαιτείται έλεγχος της νομιμότητας του κτιρίου (έλεγχος αυθαιρεσιών) της ιδιοκτησίας; Είναι υποχρεωμένως ο μηχανικός να ελέξει την ιδιοκτησία;

 

άρα τι ισχύει; εσείς τι κάνετε;

Μήπως δεν βγάζεται καθόλου άδεια;

Edited by χαιδω
Link to comment
Share on other sites

Μου έτυχε περίπτωση με 48ωρη(επισκευές όψεων χωρίς ικριώματα και αντικατάσταση κουφωμάτων), όπου ο ελεγκτής της ΥΔΟΜ έχοντας τα εγκεκριμένα σχέδια των όψεων της αδείας του 1985 και τις φωτο , είδε ότι ένα κούφωμα είχε τροποποιηθεί. Δεν μας δίνανε την άδεια αν δεν ρυθμίζαμε πρώτα. Γενικά ακόμα και για εσωτερικές επισκευές πρέπει πρώτα να ενταχθείς στον νόμο αν υπάρχουν αυθαιρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοούσα Ελεγκτής Δόμησης, αλλά υπάλληλο της Υδομ που είχε χρεωθεί τον φάκελλο για την έκδοση της 48ωρης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.