Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με εξωτερικό σκληρό δίσκο


Diskos

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά, πρωτάρης στο φόρουμ.

Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο WD1600XMS-00, ο οποίος μου έπεσε κάτω

και πλέον δεν τον αναγνωρίζει κανένας Η/Υ (τον δοκίμασα σε 3 διαφορετικούς με XP και 7)

Ο δίσκος φαίνεται οτι λειτουργεί (ανάβει το φωτάκι και κάνει θόρυβο), αλλά δεν φαίνεται πουθενά.

Επειδή έχω μέσα αρκετά πράγματα και τα θέλω, υπάρχει περίπτωση να τα σώσω?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

μάλλον πρέπει να αποτανθείς σε εταιρία που κάνει ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους... μια σχετικά δαπανηρή διαδικασία... αλλά αυτό έχει να κάνει με την "αξία" των δεδομένων που έχεις...

Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατα αγόρασα σκληρό δίσκο από πολυκατάστημα στο οποίο μου είπαν ότι κάνουν ανάκτηση δεδομένων με πολύ χαμηλό κόστος. Δεν ξέρω αν είναι μόνο για τους δίσκους που έχεις αγοράσει από αυτούς....

 

(Μην με βάζεις να πω ποιο πολυκατάστημα είναι...Η χειρότερή μου είναι να κάνω διαφήμιση σε πολυεθνικές....:))

Link to comment
Share on other sites

Πολυ αμφιβαλλω να επαθε ζημια ο δισκος αυτος καθεαυτος. Συνηθως αντεχουν σε τετοιου ειδους χτυπηματα (πως αλλιως θα ταξιδευαν τοσες χιλιαδες χιλιομετρα χωρις να παθουν τιποτα). Μπορει να επαθε κατι ο ελεγκτης ή να κουνηθηκε ο δισκος και να μην παταει καλα στις επαφες του με τον ελεγκτη.

 

Αποψη μου: Προσπαθησε (με πολυ προσοχη και μαεστρια) να ανοιξεις το κουτι. Επειτα κοιτα να δεις αμα παταει καλα στον ελεγκτη του (μια μικρη πλακετουλα ειναι στο πισω μερος). Βγαλτον και ξαναβαλτον στην πλακετα. Δοκιμασε παλι. Αν δεν δουλευει και παλι, βγαλτον εντελως και δοκιμασε να τον συνδεσεις απευθειας σε καποιον υπολογιστη ή αμα βρεις καποιον που να εχει "κουτι" εξωτερικου κολλησε τον επανω εκει και δοκιμασε. Αν τιποτα απο αυτα δεν δουλεψει, τοτε προφανως εχει παθει ζημια ο δισκος και τοτε και μονο τοτε πηγαινε τον καπου για ανακτηση. Αμα δεν ξερεις απο αυτα ή δεν εχεις σταθερο υπολογιστη να τον βαλεις απευθειας επανω, ζητα απο καποιον φιλο σου να σε βοηθησει.

 

Τα παραπανω στα λεω απο ιδια πειρα, μιας και ειχα τρομερα προβληματα με εξωτερικο. Οταν επαψε να δουλευει, γιατι καηκε ο ελεγκτη,  εχασα 10 χρονια σε 1 λεπτο. Ευτυχως ομως εκανα τα παραπανω που σου ειπα και διαπιστωσα πως ο δισκος δεν ειχε παθει απολυτως τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια, πόσο "ευαίσθητοι είναι οι εξωτερικοί σκληροί? Πρόσφατα διέγραψα φωτογραφίες 10 ετών από το PC γιατί τις έχω σε εξωτερικό σκληρό...ο οποίος όμως συνήθως είναι στο σπίτι και παρακολουθούν τα παιδιά ταινίες.... :shock:

Link to comment
Share on other sites

O εξωτερικος ειναι το ιδιο με εναν "εσωτερικο", απλα τον εχουν βαλει σε ενα κουτακι με συνδεση usb. Oποτε δεν εχει καμια απολυτως διαφορα. Αμα χαλασει το κουτακι, τον βαζεις σε ενα αλλο και τελος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.