Μετάβαση στο περιεχόμενο

Β.Κ. Εύβοια: Πολιτικό Σκάνδαλο Καταστροφής


NEADERTAL

Recommended Posts

Έχει οικοδομικούς συνεταιρισμούς εκεί γύρω;

Στον χάρτη είδα μόνο 8 ξενοδοχεία σε απόσταση 20km [booking.com].

Στην παραλία υπάρχουν μεγάλες δεξαμενές καυσίμων  και υποθαλάσσιος αγωγός του βιολογικού

και το μέρος που θα γίνει το εργοστάσιο θυμίζει σεληνιακό τοπίο.

Εάν δεν υπάρχει ουσιαστική παρανομία δεν μπορώ να κατανοήσω τέτοιες αντιδράσεις.

Μακάρι να γίνονταν εδώ τέτοια επένδυση.

 

Συνάδελφε εσύ μπήκες στο booking.com μπήκες και από το google maps και σχημάτισες άποψη; 

Διάβασες για τις χρήσεις που επιτρέπονται σε ΒΙ.ΠΕ υψ.όχλησης, διάβασες και τα στοιχεία; 

Γνωρίζεις την περιοχή που συζητάμε; 

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση?

διάβασε κανείς το πολύ ενδιαφέρον έγγραφο της ΕΓΕΠΕ που ανέβασε συναδερφός σας?

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι το έργο είναι σε αντίθεση με τα ειδικά χωροταξικά της βιομηχανίας, του τουρισμού και με το χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας. Οπότε τι συζητάτε τόση ώρα για not in my back yard κτλ κτλ?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φιλε ειπαμε ειναι κλαμπ η χωρα, οι νομοι αλλαζουν προχθές. Δεν διαφωνω ως προς την τεκμηριωση της νομοθεσιας με το νεατερνταλ, αλλά προφανώς δεν ειναι το περιβαλλον το θεμα στην περιπτωση αυτη, ειναι το νοτ ιν μαι μπακγιαρντ, απολυτως φυσιολογικο μεν, αρκετα κοινοτυπο δε για να αντιμετωπιζεται με σημαια το περιβαλλον.

 

Στην κερατεα π.χ αυτος που οργανωσε την αντισταση των κατοικων ηταν πρωην στρατιωτικος. Τι εκανε ο ανθρωπος? Ηξερε οτι για να συγκλονισει, επρεπε να σκαψει τους δρόμους. Εδω τωρα δεν εχουν στρατιωτικους παραθεριστες, εχουν οικολογους με συνειδηση. Ε αυτο λεω κ εγω, καλα κρασιά.

Link to comment
Share on other sites

Τι σχέση έχουν οι υποδομές της Αιδηψού με την Αγία Αννα και το Μαντούδι ?

 

Στην Αιδηψό πας με αυτοκινητόδρομο σε μία ώρα και παίρνεις το φέρρυ και στο Μαντούδι θέλεις πάνω από 2 ώρες .

 

Εσύ πας από την μία άκρη στην άλλη . Αν γίνει μία βιομηχανία , θα γίνουμε Πτολεμαίδα , Σεβέζο κλπ .

 

 

 

Αφορούν υποδομές της Εύβοιας στο βόρειο κομμάτι, προφανώς δεν μπορείς παντού να έχεις υποδομές.

Χαλκίδα- Μαντούδι 1 ώρα και 3 λεπτά (google maps- μιας και μπήκε ένας φίλος πριν)

Χαλκίδα- Κύμη    1 ώρα και 28 λεπτά..

Πραγματικά το μόνο σου πρόβλημα είναι το οδικό δίκτυο; 

Και 200 ώρες να θες να πας στο μαντούδι δεν δικαιολογεί καταστροφή της ευρύτερης περιοχής της Β. Έύβοιας.

 

Υποψιάζομαι οτι δεν έχεις καταλάβει πόσο μεγάλο εδαφικό κομμάτι επηρεάζει μια δημιουργία ΒΙ.ΠΕ και δεν πάω σε καμία άκρη η ΤΕΡΝΑ πάει...σου είπα μπορούν αν θέλουν να λειτουργήσουν και μεταλλεία και άλλες χρήσεις, το συγκεκριμένο είδος ΒΙ.ΠΕ  είναι το πρόβλημα.

 

 

 

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Οκ δεν υπάρχει δικαστική απόφαση και προφανώς ισχύει και σε αυτή την περίπτωση το τεκμήριο της αθωότητας (τρομάρα του πολλές φορές εδώ που τα λέμε) μέχρι να υπάρξει απόφαση.

 

Όταν θα έχω άποψη θα την πω.

Μερσί …

 

Υπάρχει και η περιβαλλοντική συνείδηση και η λογική εκτός από τις δικαστικές αποφάσεις didonis

Edited by NEADERTAL
Link to comment
Share on other sites

Περιμένω απάντηση , γιά το τι κάνετε τα σκουπίδια σας .

 

Επίσης περιμένω απάντηση γιατί να μην ζητήσουν οι Πολιτικαραίοι να κλείσουν Σκαλιστήρης και Λάρκο και όποιος άλλος κατεβάζει μετάλλευμα και κοκκινίζει την περιοχή που φορτώνεται στα πλοία και μας λερώνει , ενώ το όφελος της εργασίας το έχετε οι Μαντουδιώτες .

 

Το όχι σε εμένα , μπορεί εύκολα να γίνει κυρίαρχο .

 

Επίσης οι Αλιβεριώτες να ζητήσουν να παράγεται ρεύμα από το εργοστάσιο , μόνο γιά εκείνους .

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

Bas προφανώς έχετε μια κόντρα βόρειοι- νότιοι εκεί στην εύβοια και σου κάνει κάπως άδικη η όλη κατάσταση... επίσης δεν είμαι από την εύβοια.

Το οτι κάποιοι εξυπηρετούν κάποιους άλλους αυτό δεν σημαίνει οτι οφείλουν να τους ξεπληρώσουν με οικολογική καταστροφή μέχρι και τις σποράδες..μη γίνεσαι γραφικός και τοπικιστής,

Να σέβεσαι τον τόπο του γείτονα σαν να ήταν δικός σου, και μην ειρωνεύεσαι με τις επιπτώσεις που έχει η δημιουργία μια ΒΙ.ΠΕ εκεί, είναι τόσο μεγάλη η έκταση της μόλυνσης και των επιπτώσεων στο περιβάλλον που μπορεί να χτυπήσει και τη δική σου πόρτα, και τότε όλα θα αλλάξουν..

Edited by NEADERTAL
Link to comment
Share on other sites

zavi δε διαφωνώ σε αυτά που λες, απλά η κουβέντα παρρεκλίνει και εδώ έχουμε συγκεκριμένα πράγματα.

 

Η Δ/νση χωροταξίας του υπεκα όπως και η ΕΓΕΠΕ είναι υπηρεσίες σεβαστές (κακά τα ψέματα μετράει η αποψή τους).

 

Όταν λοιπόν φτιάχνουν έγγραφο σαν και αυτό που ουσιαστικά ξεφτιλίζουν το μελετητή, ξεφτιλίζουν τις υπόλοιπες υπηρεσίες που γνωμοδότησαν, διατυπώνουν επιφυλάξεις ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας εγκατάστασης και αναστέλουν τις διαδικασίες έκδοσης ΑΕΠΟ τότε συγνώμη κιόλας φίλε μου, εαν αύριο δω ΑΕΠΟ στη διαύγεια,  τότε το τελευταίο που θα με πείραζε είναι να δω ανθρώπους στους δρόμους με μαύρες σημαίες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειρωνεύομαι κανένα . Δεν έχω κόντρα με κανένα , αλλά δεν μπορώ τους βαρύγδουπους τίτλους και τα μεγάλα λόγια , μικρών ανθρώπων .

 

Αυτό δεν αφορά εσένα , διότι είσαι περαστικός στην περιοχή . Αφορά πόνο ψυχής γιά το νησί μου , που το βλέπω να μαραζώνει και τον κόσμο να μιζερεύει και να φεύγει .

 

Ξαναλέω ότι μεταξύ του άσπρου και του μαύρου , υπάρχουν και τα χρώματα . Αλλά γιά τα τοπικά λαμόγια και τα κομματόσκυλα , το μαύρο και το άσπρο , τους τρέφουν και πνευματικά , αλλά και υλικά .

 

Δεν ζητάω να καταστραφεί ο Κηρέας και ο Νηλέας . Ζητάω κοινή λογική και όχι μεγάλα λόγια και ανεφάρμοστες θεωρίες .

 

Καληνύχτα τώρα , γιατί το ξενυχτήσαμε . Συνεχίζουμε αύριο .

 

Αν θέλεις να απαντήσεις , απάντησε τώρα μιά και βλέπω ότι μπαίνεις κυρίως βράδυ και θα σου απαντήσω το πρωί .

 

Καλό ξημέρωμα .

Link to comment
Share on other sites

Ούτε την περιοχή γνωρίζω, ούτε κάποιον από εκεί. Απ' ότι είδα μέχρι τώρα μεγάλο βάρος της κινητοποίησης αλλά και ενημέρωσης των κατοίκων γίνεται από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Κηρέα (http://www.kireas.org).

 

Αν και έχουν ταχθεί εναντίον της δημιουργίας της ΒΙΠΕ, αν "σκαλίσετε" το σάιτ τους, θα βρείτε και βίντεο της παρουσίασης, που έκανε η ΤΕΡΝΑ στο ΔΣ του Δήμου. Προβάλλουν δηλαδή και την αντίθετη άποψη. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και άλλες παρεμβάσεις του συλλόγου, για πολλά από παρεμφερή θέματα, που τέθηκαν, όπως π.χ. τα απορρίμματα.

Πάντως, οι άνθρωποι ούτε κομματόσκυλα μου φάνηκαν, ούτε ηλίθιοι, ούτε λαμόγια, όπως αφοριστικά γράφτηκε σε προηγούμενα σχόλια.

 

Από την πλευρά της διοίκησης και του κράτους (σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα), παρατήρησα ότι έχουν γίνει πολιτικές μεθοδεύσεις, παρασκηνιακές κινήσεις και υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα, που προσπαθούν να φέρουν τους κατοίκους προ τετελεσμένων με κουτοπονηριές και τακτικισμούς.

 

Η κλασσική περίπτωση του κράτους, που συμπεριφέρεται στους ανθρώπους όχι σαν πολίτες, αλλά σαν υπηκόους.

Δεν είναι παράλογη η αντίδραση των κατοίκων, από τη στιγμή, που για ένα τόσο σημαντικό θέμα το κράτος δε σέβεται τα δικαιώματά τους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

γενικά θα συμφωνήσω με το από πάνω ποστ του τεντ78 και επειδή και εγώ βρίσκομαι σε περιοχή της Εύβοιας , όπου για άλλο λόγο θα επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά ( θα γεμίσει αιολικά πάρκα) Εγώ δεν είμαι εναντίων να γίνουν  τα πάρκα το ίδιο και για την επένδυση στο Μαντούδι , αλλά με όλες τις προυποθέσεις ότι θα έχει την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση  για το περιβάλλον και το κυριότερο την συγκατάθεση της πλειοψηφίας των κατοίκων Επομένως θα πρέπει να ενημερωθούν με πραγματικά στοιχεία και όχι με παραπλανητικά στοιχεία και αν υπάρχει η ελάχιστη επιβάρυνση αυτή να αντισταθμιστεί με έργα και χρήματα που θα πέσουν στην περιοχή και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων Τα ίδια υποστηρίζω και για την περιοχή μου αφού τα έργα είναι απαραίτητα αν θέλουμε να ζούμε με  τα μέσα που βελτιώνουν την ποιότητα και την ασφάλεια της ζωής και τα οποία χρειάζονται ενέργεια Βέβαια και το περιβάλλον δεν πρέπει να γίνει κόλαση αφού έφυγα από μια τέτοια (την Αθήνα)  Αν πίστευα ότι πρέπει να ζούμε πρωτόγονα ή όπως οι χίπις , θα υποστήριζα άλλα αφού  μου αρέσει η φύση και τα δέντρα και η θάλασσα και οι μυρωδιές του χώματος μετά την βροχή κλπ  αλλά σαν παιδί της πόλης (γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα ,)  δεν μπορώ σε σκηνή να ζήσω ούτε λεπτό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα Και αυτό έχει ένα κόστος πως να το κάνουμε 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.