Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέος Διπλωματούχος


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Μόλις έλαβα το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Η/Υ από Πάτρα και έχω κάποιες απορίες , αμφιβολίες .. Ελπίζω οι πιό έμπειροι συνάδελφοι να με προσανατολίσετε !!

 

Καταρχήν σκέφτομαι να γραφτώ στο ΤΕΕ τόσο για να έχω ασφάλεια όσο και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.. Δεν ξέρω αν είναι ότι καλύτερο δεδομένου ότι είμαι άνεργος αλλά σίγουρα για να βρείς δουλειά χρειάζεται η άδεια άσκησεως επαγγελματος έτσι δεν είναι ;

 

Κατόπιν βρίσκομαι σε ένα τρίλημα : Να κάνω αμέσως στο καπάκι το στρατιωτικό μου ή να ψάξω κανένα μεταπτυχιακό ή να ψάξω κάποια δουλειά ;

Θα ήθελα να μου πείτε τις γνώμες σας - εμπειρίες σας από την εργασιακή κατάσταση , ειδικότερα για τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και πιο συγκεκριμένα στον κλάδο της ενέργειας (αυτός ήταν ο τομέας μου στη σχολή).. Είναι εύκολο κάποιος εργοδότης να προσλάβει έναν νέο, χωρίς εμπειρία - προυπηρεσία ;

 

Γενικά ένας ενεργειακός ΗΜ σε τι είδους εταιρίες θα μπορούσε να απασχοληθεί ;  Ως ελ. επαγγελματίας το αποκλείω.. ειδικά τώρα που είμαι ακόμα στα πρώτα μου βήματα..

 

Αξίζει να φάω το χρόνο μου ψάχνοντας κάποια δουλειά ή θα ήταν καλύτερα να το σπαταλήσω κάνοντας κάποιο μεταπτυχιακό και αποκτώντας έτσι ένα επιπλέον τυπικό προσόν;

 

Αυτά προς το παρόν.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Περιμένω τις συμβουλές σας !!!

Edited by ALdaperan
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να πας φαντάρος....Τι στιγμή που δεν έχεις πάει στρατό θα το βρεις μπροστά σου έτσι και αλλιώς. Ολοι ζητάνε εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Επίσης θα κερδίσεις χρόνο μπας και φτιάξουν τα πράγματα, που σήμερα δεν κινείται φύλλο για εργασία.

Μεταπτυχιακό δεν θα σου προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά... Γνώμη μου, που προσωπικά πουθενά δεν μου χρειάστηκε το ίδιο και σε όλους τους φίλους μου μηχανικούς.

Στο ΤΕΕ μην γραφτείς άμα δεν βρεις δουλειά, γιατί θα αρχίσουν να τρέχουν εισφορές και ίσως βρεθείς σε δύσκολη θέση...δηλαδή οι γονείς σου αν κάτι στραβώσει για καιρό... Οι εργοδότες το ξέρουν πλέον και το κατανοούν, άσε που αμέσως μετά μπορείς να γραφτείς...3 φορές το χρόνο μπορείς να δώσεις στο ΤΕΕ, δεν τρέχει και τίποτα βρες δουλειά και πήγαινε γράψου.

Κατασκευαστικές-μελετιτικές έχουν πατώσει....Κοίτα για καμιά βιομηχανία, παροχής ενέργειας κτλ...Αν και πιστεύω ότι πιο πολλές ευκαιρίες θα βρεις στο κομμάτι της τεχνολογίας υπολογιστών, τηλεπικοινωνίες κτλ...

Οπως και να'εχει τα πράγματα είναι δύσκολα για μηχανικούς σήμερα, η ανεργία μεγάλη και το "βίζμα" να οργιάζει ίσως περισσότερο από ποτέ... Καλή τύχη πάντως, τα ξαναλέμε

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να ξέρω τον τομέα σου, δουλειές γενικά δεν υπάρχουν.

Μήπως να έκανες το στρατιωτικό σου για να ξεμπερδεύεις;

Να πάρεις και μια ανάσα από το διάβασμα και μετά ξαναμπαίνεις στο βούρκο...

Link to comment
Share on other sites

Θα σου προτεινα να πας φανταρος γτ και ασφαλεια εστω τυπικη θα εχεις και θα διωξεις απο επανω εναν μπελα. 

Παντού θα σου ζητανε εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις.

Και μολις τελειωσεις, κοιτας το μελλον αλλιώς.

Edited by Bill22
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις !

Απλά σκεφτόμουν αν ήταν να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό να το έκανα πρίν το στρατιωτικό μου γιατί μετά φοβάμαι ότι διάθεση δεν θα υπάρχει πλέον.. Αν ξεκόψεις είναι πιο δύσκολο μετά !
Από την άλλη οι περισσότεροι λένε ότι για ένα μηχανικό προυπηρεσία = 10 μεταπτυχιακά αλλά το θέμα είναι που να τη βρεί ένας νέος :/

Όσον αναφορά το ΤΕΕ , δεν είναι απαραίτητο να γραφτώ για να τρέχουν τα χρόνια και για τη σύνταξη ; (ξέρω πάω πολύ μακριά)

 

Και το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι πριν χρόνια επέλεξα τη σχολή αυτή διότι η ανεργία ήταν μηδαμινή (ή τουλάχιστον έτσι μου έλεγαν) και τώρα που βγήκα ακούω τα ακριβώς αντίθετα !! 

Εν πάσει περιπτώσει ταυτόχρονα προσπαθώ να κάνω και καμία γνωριμία μήπως και βγάλω καμία άκρη επαγγελματικά για να αρχίζω να ξετυλίγω το κουβάρι..

Link to comment
Share on other sites

Στρατός και από εμένα, μετά αναζήτηση εργασίας και παράλληλα με την αναζήτηση εργασίας (εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα) εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ.

 

Σε κάθε περίπτωση κάνε μια ανάπαυλα από τις σπουδές, δες τις προοπτικές πιο ψύχραιμα και έχε τα αισθητήριά σου έτοιμα για να δεχτείς οποιαδήποτε πληροφορία αφορά τη ζωή έξω από την ασφάλεια των σπουδών πλέον.

 

Καλή αρχή!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον συναδελφο ικαρο13. Σκεψου το πολυ καλα το να γραφτεις στο ΤΣΜΕΔΕ και φυσικα αφου βρεις δουλεια με προπτικες.

Link to comment
Share on other sites

Καλή αρχή κι από μένα....Καλύτερα να ξεμπερδεύσεις από το στρατό γιατί οποιαδήποτε δουλειά και να ψάξεις να κάνεις(είτε μηχανικού είτε κάποια άλλη γι να βγάλεις χρήμα) θα σου ζητήσουν να έχεις εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Σίγουρα θα ξελαμπικάρεις κι από τη συνεχή ροή διαβάσματος που σε ακολουθούσε τόσα χρόνια και βγαίνοντας μετά από 9 μήνες θα έχεις σίγουρα αποκτήσει άλλες εμπειρίες κι άλλες παραστάσεις...θα δεις τη ζωή με άλλο μάτι...σίγουρα βγαίνοντας από τον στρατό θα έχεις μειωμένη όρεξη για συνέχιση των σπουδών απ' ότι τώρα αλλά αν ξεμπερδέψεις από τον στρατό κι ανοιχτούν άλλες προοπτικές για σένα η όρεξη θα βρεθεί...Όσο βρίσκεσαι στο στρατό έχεις μια τυπική ασφάλιση...αν δεν βρεις δουλεία είτε πριν τον στρατό είτε μετά μην γραφτείς στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί όπως προείπαν οι συνάδελφοι οι εισφορές οι μαμ...ημένες τρέχουν χωρίς να σε ρωτήσουν(ΤΕΕ ΤΣΜΕΔΕ πάνε πακέτο δυστυχώς- έχει σκαλώσει στην γραφειοκρατία το διαζύγιο :P ) οπότε αν βρεις εργασία βαριά μετά από τρεις μήνες θα έχεις δυνατότητα να γραφτείς στα ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ και να έχεις υπογραφή- ασφάλιση...μην κολλάς σε αυτό.(γνώμη μου είναι μι εταιρία μπορεί αν σε πάρει στην αρχή δοκιμαστικά να δεις και τα προσόντα σου μέχρις ότου γραφτείς, στην βιομηχανία νομίζω λίγο δύσκολο.)

 

Καλή τύχη και πάλι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.