Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέος Διπλωματούχος


Recommended Posts

Και το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι πριν χρόνια επέλεξα τη σχολή αυτή διότι η ανεργία ήταν μηδαμινή (ή τουλάχιστον έτσι μου έλεγαν) και τώρα που βγήκα ακούω τα ακριβώς αντίθετα !!

 

Αυτο ειναι το τεραστιο κακο που κανουν τα σχολεια, τα φροντιστηρια και γενικα ο κοινωνικος περιγυρος στα νεα παιδια. Χωρις να εχουν την παραμικρη ιδεα για το τι συμβαινει στην αγορα εργασιας, λενε κουραφεξαλα στα παιδακια και τα καταστρεφουν πολλες φορες.

Θυμαμαι πως το παρουσιαζαν στο σχολειο και στα φροντιστηρια στην εποχη μου: Μας εκαναν καθημερινα πλυση εγκεφαλου πως η προσπαθεια στην ζωη σταματαει να ειναι απαραιτητη μολις τελειωσεις τις πανελληνιες και γραψεις καλα. Γιατι απαξ και μπαιναμε σε μια "καλη" σχολη μετα μια ζωη θα καθοοοοοοοοοοοομασταν και θα ερεε το χρημα αφθονο. Ε ρε ξυλο που τους χρειαζεται.

 

Στο δια ταυτα τωρα. Οπως ειπαν και τα παιδια πιο πριν τα μεταπτυχιακα δεν τα κοιταει κανεις, αμα θες να κανεις για σενα καντο, αλλα μην περιμενεις να σου ανοιξει καμια πορτα (να σου κλεισει απο την αλλη μπορει). Το στρατο θα πρεπει να τον τελειωσεις αργα ή γρηγορα, οποτε καλυτερα γρηγορα. Για το τεε τωρα. Αμα εχεις καλους σπονσορες γραψου, αλλιως απεφυγε το οπως ο διαολος το λιβανι. Την αδεια δεν στην ζηταει κανεις για εξαρτημενη εργασια. Η αδεια εχει νοημα για ελευθερο επαγγελμα ή αμα σε προσλαβει ο αλλος με ΔΠΥ, οποτε την θες για να κανεις εναρξη στην εφορια.

 

Ανεργια παντα υπηρχε, απλα τωρα εχει βαρεσει κοκκινο και με τοσους χιλιαδες αποφοιτους καθε χρονο και τοσο ελαχιστες διατηθεμενες θεσεις, μονο οποιος εχει τις καταλληλες γνωριμιες παει μπροστα.

Edited by karavlaxos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλο μου παλικαρι,

 

Οχι πως αν δεν κανεις τωρα μαστερ δεν θα το κανεις και ποτε σου, αλλα τωρα ειναι η πανεπιστημιακη σου βραση...Δουλειες δεν υπαρχουν και αν βρεις και ασχετη με αυτο που θελεις θα ειναι και κακοπληρωμενη. Περιμενε να γυρισει ο τροχος...Αν θες να κανεις μαστερ, καντο τωρα...αλλιως ντυσου στο χακι αλλα μετα που κωλος για θρανια...

Φιλικα,

Θανασης

Link to comment
Share on other sites

Καλη σταδιοδρομια και απο εμενα....οπως και οι περισσοτεροι εδω ειμαι υπερ του να ξεμπερδεψεις με το στρατο καθως θα τον βρεις μπροστα σου..δηλ. και μεταπτυχιακο να ξεκινησεις, και δουλεια να βρεις καποια στιγμη πρεπει να πατησεις το pause ωστε να υπηρετησεις την μαμα πατριδα (να σκουπισεις, να σφουγγαρισεις, να μαζεψεις γοπες, φυλλα κτλ...μαχιμι θα γινεις!!!)...

 

εχοντας στο χερι το απολυτηριο στρατου βλεπεις πως θα κινηθεις....ψαχνεις για εργασια η μεταπτυχιακο..οτι θελησεις την δεδομενη στιγμη..οσον αφορα το ΤΕΕ μην βιαζεσαι αν δεν εχεις δουλεια....δυστυχως εγω ειχα κανει το λαθος και γραφτηκα λιγο πριν απολυθω απο φανταρος...και τσουπ μαζι με το απολυτηριο του στρατου ειχα και ενα 300αρι χρωστουμενο ΤΣΜΕΔΕ...μικρο ποσο μπορει να πει καποιος αλλα αν δεν εχεις δουλεια δεν ειναι και ευτελες...

 

αυτα...καλο κουραγιο γενικοτερα...θα σου χρειαστει!

Link to comment
Share on other sites

Καλη αρχη συναδελφε. Συμφωνω με την πλειοψηφια και με το προηγουμενο ποστ του φιλου nikoss85.

 

 Προσωπικα, επελεξα να κανω μεταπτυχιακο μετα το στρατο (δεν το εχω ολοκληρωσει ακομα). Μπορω να σου πω οτι στο στρατο μου ελειψε το διαβασμα (βεβαια ημουν και σε "μαυρη" μοναδα, ασχετο αυτο με το θεμα μας). Αρα, δε νομιζω οτι θα σου φυγει η ορεξη για να συνεχισεις τις σπουδες. Θα μπορεσεις να σκεφτεις με ανεση χρονου για το τι επιθυμεις περισσοτερο, μεταπτυχιακο ή αμεση εργασια. Για το δευτερο, οπως εχεις ακουσει ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα εδω. Γι'αυτο, εαν θα ηθελες να ψαξεις στο εξωτερικο, θα σε συμβουλευα για μεταπτυχιακο στη χωρα που θες να δουλεψεις (εφοσον υπαρχει καλη οικονομικη υποστηριξη ή με καποια υποτροφια εαν εχεις πολυ καλο βαθμο).

Καλη τυχη!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.