Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας στον ΝΟΚ


Recommended Posts

Καλησπέρα το ερώτημά μου είναι: όταν βγάζεις ΕΕΜΚ πότε πρέπει να παω στο ικα ?? κ τι ένσημα να δηλώσω( με αναλυτικό προϋπολογισμό ότι βγει)?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει ποτε, υπαρχει μεχρι. 

Μεχρι την τελευταια εργασιμη μερα του επομενου μηνα που ξεκινησαν οι εργασιες.

Κανεις ταυτοχρονα απογραφη, ΑΠΔ προηγουμενου μηνα και πληρωμη (και αποπερατωση εαν τελειωσαν οι εργασιες)

Στην απογραφη θα κανεις πινακα 3

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα

 

Έχω αναλάβει την τακτοποίηση με Ν.4178 μιας προσθήκης κατ' επέκταση σε δυόροφη οικία η οποία προϋπάρχει του έτους 1942 σε παραδοσιακό οικισμό < 2000 κατοίκων σε νησί. Τελείωσα με την επιτροπή και η υπαγωγή στο νόμο ολοκληρώθηκε. Η όλη οικία αποτελείται από 2 δωμάτια στο ισόγειο και ένα τρίτο (wc το οποίο είναι που τακτοποιήσαμε) και 2 δωμάτια στον όροφο. Πριν ξεκινήσουμε την τακτοποίηση, συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη διεκδικούσε τη μισή οικία (1 δωμάτιο στον όροφο και 1 στο ισόγειο). Ο ιδιοκτήτης συμφωνεί τελικά να του το παραχωρήσει και είπαμε να γίνει η τακτοποίηση πρώτα ώστε να μπορούν μετά να γίνουν οι απαραίτητες μεταβιβάσεις. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσει συμβολαιογραφικά το ιδιοκτησιακό κομμάτι, θέλουμε να βγάλουμε ΕΕΜΚ για τη μικρότερη πλέον οικία, η οποία ΕΕΜΚ θα περιλάμβάνει τις περιπτώσεις 14 - για επισκευή επιχριαμάτων και εξωτερικούς χρωματισμούς με χρήση ικριωμάτων και 15 - για αντικατάσταση υαλοπετασμάτων.

 

Οι ερωτήσεις είναι αρκετές.

1. Αρχικά η σειρά που ακολουθούμε, δηλαδή τακτοποίηση - συμβολαιογραφικός διαχωρισμός και μετά ΕΕΜΚ είναι ορθή ή ίσως πρέπει πρώτα να βγει η ΕΕΜΚ για το σύνολο της οικίας και μετά να γίνει ο διαχωρισμός?

2. Ο διαχωρισμός πρέπει να γίνει και πολεοδομικά και άραγε μπορεί να συμπεριληφθεί στην περίπτωση 19 - εσωτερικές διαρρυθμίσεις κλπ ή αφού θα κατατεθεί ο νέος τίτλος και αντίστοιχο τοπογραφικό θα προχωρήσουμε με αυτά? Ουσιαστικά θα χτιστεί μια πόρτα που ενώνει τα 2 δωμάτια του ορόφου. Το λέω γιατί δεν υπάρχει κάποιος φάκελος προηγγούμενης άδειας στην πολεοδομία, επειδή η οικία είναι νομίμως υφιστάμενη ως προϋπάρχουσα του έτους 1955

3. Το δώμα της οικίας χρειάζεται επίσης επισκευή. Η περίπτωση 22 - συντήρηση, επισκευή στεγών αναφέρεται αυστηρά σε στέγες ή περιλαμβάνει και δώματα?

4. Το τελευταίο ερώτημα έχει να κάνει με την ηλεκτροδότηση. Βρήκα ένα έγγραφο, το οποίο και επισυνάπτω, που αναφέρει ότι η ΕΕΜΚ επέχει θέση οικοδομικής άδειας, οπότε η διαδικασία ηλεκτροδότησης που ακολουθεί η ΔΕΗ είναι η ίδια. Μετά την έκδοση της ΕΕΜΚ και την ολοκλήρωση των εργασιών, θα μπορεί η οικία να ηλεκτροδοτηθεί? Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο?

ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ_ΜΙΚΡΗΣ_ΚΛΙΜΑΚΑΣ.doc

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

συναδελφοι θελω να βγαλω οικοδομικη αδεια σε οικοπεδο με κτιριο προ 1955 με αυθαιρετη αποθηκη μετα το 1955 που θα την τακτοποιησω για αντικατασταση στεγης στο κτιριο του 1955 και υπερυψωση με σεναζ υψους 0,50 μ. μετα απο ελεγχο στα συμβολαια το οικοπεδο ειναι μη αρτιο και μη οικοδομησιμο. 

μπορω να βγαλω αδεια δομησης σε μη αρτιο ?

ή παω για μικρης κλιμακας χωρις υπερυψωση ? για μικρης κλιμακας δεν με ενδιαφερει η αρτιοτητα σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχεις θέμα αρτιότητας δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια δόμησης.

 

Μικρής κλίμακας χωρίς αλλαγή στον όγκο είναι η μόνη σου επιλογή.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα σας! 

πελάτης μου θέλει σε διαμέρισμα 50 τμ πολυκατοικίας με Ο.Α. το 1963 να κάνει ανακαίνιση. Υδραυλικά, καινούρια κουζίνα, βαψίματα, λίγα ηλεκτρολογικά. Όλα αυτά γίνονται και με ενημέρωση 48 ωρών στην υπ.δόμησης σωστά? 

Είναι και ένας τοίχος που έχει πιάσει υγρασία και μάλλον θα πρέπει να γκρεμιστεί ένα μέρος του για να βρουν τι τρέχει και να περαστούν καινούριες σωληνώσεις. Θα πρέπει να πάρω ΕΕΜΚ για αυτό? Και θα πρέπει να συμπεριλάβω όλες τις εργασίες στην ΕΕΜΚ και να κολήσω ένσημα για όλα?

συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις! 

Link to comment
Share on other sites

Από αυτά που αναφέρεις προφανώς μιλάμε και για διαρρυθμίσεις, οπότε καλύτερα να πας με ΕΕΜΚ.

 

θα πρέπει λοιπόν να κάνεις και έναν αναλυτικό προυπολογισμό επί του οποίου θα βγουν και ορισμένα ημερομίσθια.

 

Έτσι θα ανοίξεις και φάκελλο στο ΙΚΑ και είσαι καλυμμένη από όλες τις πλευρές.

 

Πάντως εδώ τα δικαιολογητικά του ΙΚΑ δεν μου τα ζητάει η ΥΔΟΜ για την ΕΕΜΚ, οπότε τα τρέχω παράλληλα και κάποιες φορές ο φάκελλος είναι έτοιμος λίγο αργότερα, αλλά πάντα κολλάμε ένσημα γιατί σε περίπτωση καταγγελίας στο ΙΚΑ τα πρόστιμα είναι μεγάλα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.