Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ευρωκώδικες ή ΕΑΚ ΕΚΩΣ;


 
zak

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 171
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είναι το όριο εφαρμογής των Κοινοτικών Οδηγιών στα Δημόσια Έργα σχετικά με τις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων. Καμία σχέση με υποχρεωτική εφαρμογή των ευρωκωδίκων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  Δυο-τρία ερωτήματα/απορίες σχετικά με τους Ευρωκώδικες και τις διάφορες δεσμεύσεις (τεχνικές ή νομικές) που επιβάλλονται με την εφαρμογή τους.

 

  Όσον αφορά τις κατασκευές Ο.Σ, η μεγαλύτερη “ανησυχία” που δημιουργείται από την ολοκληρωμένη εφαρμογή του ΕΚ2 θα έλεγα ότι προέρχεται από την επιβολή πολύ υψηλών κατηγοριών αντοχής σκυροδέματος για λόγους ανθεκτικότητας και προστασίας από διαβρωτικό περιβάλλον (ανεξάρτητα από λόγους αντοχής), τα διάφορα υπόλοιπα νομίζω αντιμετωπίζονται. Όμως βλέπω ότι ο ΕΚ2 απλά συστήνει την εφαρμογή αυτών των υψηλών κατηγοριών αντοχής και παραπέμπει στον ΕΝ206. Ο ΕΝ206 δηλαδή κάνει την ζημιά… Στο πρόσφατο ΦΕΚ που εγκρίνει την εφαρμογή των Ευρωκωδίκων κ.τ.λ δεν είδα να αναφέρει πουθενά στα Παραρτήματα για ΕΝ206, μήπως δεν επιβάλει άμεσα την εφαρμογή του..? Λέω μήπως την γλιτώναμε…

 

  Επίσης, έχει διαβάσει κανείς τα μέρη των ΕΚ2 και ΕΚ3 που μιλούν για Fire Design? Πότε επιβάλλεται, μήπως πάνε πακέτο με τους ΕΚ...? Αν ισχύει αυτό, θα είναι άλλο ένα “μειονέκτημα” για την επιλογή της χρήσης των Ευρωκωδίκων…

Link to comment
Share on other sites

πολύ καλή ερώτηση συνάδελφε.... είχα ως δεδομένο οτι δεν απαιτείται ο σχεδιασμός έναντι πυρκαιας , επειδή με ΕΑΚ & ΕΚΩΣ δεν μας απασχολούσε. Όποιος ξέρει ας μας πει την γνώμη του

Link to comment
Share on other sites

Να αποσπάσω το ένα μέρος της ερώτησής μου, μήπως απαντηθεί πιο εύκολα. Με το εν λόγω ΦΕΚ, καθίσταται υποχρεωτική η εφαρμογή και του ΕΝ206-1 όταν ο μελετητής (ή ο κύριος του έργου τέλος πάντων) αποφασίσει να χρησιμοποιήσει, σε ιδιωτικό έργο, ΕΚ2 + ΕΚ8 ή όχι..?

Edited by Caan
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Να ρωτήσω και κάτι χαζό, που προκύπτει ομως με την ΥΑ φεκ 1457β 2014?

κτιριο Ο/Σ με επικάλυψη αυτοφερομενης στεγης (οχι επι πλακος).

Η στέγη πρέπει να λυθεί αναγκαστικά με ευρωκώδικες. Αυτό πιστευετε οτι ΣΥΜΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ και το υπόλοιπο κτιριο να λυθει με ΕC2-ΕC8 με βάση τα αναφερόμενα στην Υπ. Απόφαση??

ή μπορώ να τα δω ανεξάρτητα??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.