Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α07] Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαίρετων κατασκευών (γενικά)


Recommended Posts

Δημήτρη 

δεν αμφιβάλλω για το ότι έτσι λέει ο νόμος

Αν αμφέβαλα δεν θα το χαρακτήριζα "ανόητο"

Μπράβο σωστά λές!!

Link to comment
Share on other sites

Παίδες

Στην ουσία με τους νόμους των  αυθαιρέτων καταργήθηκαν οι κανόνες με τη γενική έννοια του όρου

(στους οποίους βασίζεται κάθε επιστήμη και ειδικά η τεχνική)

 

Μέχρι χθες (δηλ 4014) άλλα ξέραμε και άλλα μας έλεγαν ως λογικά και νόμιμα 

Σήμερα (Ν 41780) μας λένε ξεχάστε αυτά (αυτά από σεμινάριο ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και μάλιστα ομόφωνα από Καρατσώλη -Αλεξιάδη-Γαρδίκη) 

τα μέχρι χθες λογικά και νόμιμα και 

θα ξέρετε τα παρακάτω (ως λογικά και νόμιμα) που "παράγουν χρήμα"

πρώτα για μας -το κράτος- και δεύτερο για σας -τους Μηχανικούς (αυτά φυσικά  τα εννοούσαν)

 

Αν είναι δυνατόν!!

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω θα το δηλωνα με την ημερομηνια που κατασκευαστηκε το κτηριο, το 1986. Ειπαμε αλλα μην τρελαθουμε. Αεροφωτογραφια θα εβαζα μια γενικη του κτηριου που θα εβρισκα,αν εβρισκα...,  χρονολογιας 1986 και θα αιτιολογουσα τα περι παλαιοτητας στη τεχνικη μου εκθεση. Αντε γιατι θα παθπυμε εγκεφαλικο πριν την ωρα μας...

Πολύ σωστά τα λες. Καλού-κακού όμως, πήγαινε για κανένα τσεκ-απ γιατί παρατηρώ κάτι περίεργα συμπτώματα.......(πχ ......παθπυμε εγκφαλικό... :shock: ) 

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται θα αρχίσω να δηλώνω τα αυθαίρετα, ακολουθώντας όχι μόνο την τεχνική αλλά και την λογική. Δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε να είμαστε στην αναμονή εδώ και τρεις μήνες για να δούμε πώς ακριβώς θα αποδεικνύουμε την παλαιότητα της αυθαιρεσίας. Έλεος δηλαδή, χάνουμε δουλειές για αυτόν τον λόγο!!

 

Σε πολυκατοικία με άδεια το 73, δεν μπορώ να βρω (από ΓΥΣ τουλάχιστον, ο ΟΚΧΕ μέσω ΤΕΕ ανενεργός ακόμα) αεροφωτογραφία μέχρι και το 75, το νωρίτερο που βρίσκω είναι το 79 (συγχαρητήρια, μόλις χάσαμε την 1η κατηγορία επειδή το κράτος δεν με βοηθάει στο να αποδείξω το αυτονόητο = αυθαιρεσίες την στιγμή της κατασκευής ή ελλιπέστατο εύρος αεροφωτογραφιών), για:

1) Ελάχιστα μεγαλύτερο περίγραμμα κτιρίου (κατ 3)

2) Δημιουργία εσοχής (έφαγε δομήσιμα τμ από το σαλόνι για να δημιουργηθεί "μπαλκόνι" στο πρόσωπο - κατ 2)

3) Ελάχιστα μεγαλύτερο περίγραμμα οριζόντιας ιδιοκτησίας προς τον κοινόχρηστο διάδρομο (κατ 2)

 

Προφανώς αυτά έγιναν στην φάση της κατασκευής. Πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο πώς και τί ακριβώς αποδεικνύεται με την αεροφωτογραφία (άσε που είναι και σε κλίμακα 1:8000). Άντε στην χειρότερη το περίγραμμα του κτιρίου (και ας βγάλει τα μάτια του και να σπαταλήσει εκείνος την φαιά ουσιά του, εγώ πλέον όχι). Τα υπόλοιπα? Θα την αγοράσω, θα δηλώσω τις αυθαιρεσίες σύμφωνα με αυτήν την παλαιότητα και θα προχωρήσω κανονικότατα. Αρκετά με τις αναμονές του ΥΠΕΚΑ!

 

Υ.Γ. Άσε που πιστεύω ότι τελικά πολύ το ψειρίζουμε, δεν πρόκειται κανένας να κάνει έλεγχο (και να ελέγξει τί ακριβώς??), ακόμα και στην ταυτότητα του κτιρίου, όταν ενεργοποιηθεί..

Υ.Γ.2 Άσε που τώρα θα αναγκαστεί να πληρώσει 500 παραπάνω (λόγω κατ 3 + κατ 2), ενώ με κατ 1 θα ήταν 500..

Edited by cv01302
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μα οι αυθαιρεσιες κατηγοριας 3 δε θελουν αποδειξη παλαιοτητος...

Αντε την εσοχη τη δειχνεις, στον κοινοχρηστο τι θες να δειξεις με μια Α/Φ?

Καποιο αλλο εγγραφο πχ συμβολαιο που να αποδεικνυει οτι το ακινητο προυφισταται του 75 δεν εχεις?

Καποια σχεσια συστασης? Η εσοχη δε δειχνεται καπου, καπως?

 

Κατι θα βρεις, δεν ειναι πανακεια η Α/Φ, ειδικα για τοσο μικρες αυθαιρεσιες δε δειχνουν απολυτως τιποτα

Link to comment
Share on other sites

Ναι σύμφωνοι για την κατ 3. Για τα υπόλοιπα δύο?

Έχω συμβόλαιο που αναφέρει το διαμέρισμα προ του 1975, δεν υπάρχει όμως συμβολαιογραφική κάτοψη, και τα τμ δυστυχώς δεν συνάδουν με αυτά της αποτύπωσης άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό.

Εννοείται η κάτοψη της άδειας δεν δείχνει την πραγματική κατάσταση. Η εσοχή έγινε εις βάρος του διαμερίσματος, δηλαδή μειώθηκαν τα τμ του σαλονιού ώστε να δημιουργηθεί μπαλκόνι. Προφανώς εντός περιγράμματος και από πάνω έχει πλάκα, άρα όντως δεν φαίνεται τίποτα από την Α/Φ. Όσο για το Ε9, δείχνει τα τμ της αδείας/συμβολαίου.

Πώς λοιπόν να αποδείξω τα αυτονόητα? Διότι η λογική του κράτους θα με πάει στην καλύτερη ως "μετά του 2004" (αν τελικά ισχύσει κάτι αντίστοιχο όπως και με τις αλλαγές χρήσεις), στην χειρότερη θα είμαι εκτός νόμου καθώς δεν θα μπορώ να αποδείξω ότι έγινε, όχι προ του 75 ή 83, αλλά προ του 2011.

Και ξέρεις, όσο το τρενάρω, τόσο αυξάνω τις πιθανότητες να βρει άλλον μηχανικό, που θα ρυθμίσει σύμφωνα με την λογική.

 

Και πραγματικά πιστεύω, κανείς δεν πρόκειται να σε ρωτήσει "γιατί έβαλες το αυτονόητο". Εκτός αν θεωρούμε ότι ένα πρωινό, πήρε μια βαριοπούλα ο ιδιοκτήτης και γκρέμισε τον τοίχο προς τον κοινόχρηστο διάδρομο της πολυκατοικίας, ξήλωσε το μάρμαρο του κοινοχρήστου, παραβίασε 20εκ προς τον κοινόχρηστο, έχτισε τον τοίχο του διαμερίσματος (μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ορθάνοιχτο), βρήκε το ίδιο batch μαρμάρου -για να είναι ομοιόμορφο με το υπόλοιπο σπίτι- και το τοποθέτησε στην βάση του παλιού τοίχου δίχως να δημιουργήσει οποιοδήποτε αρμό, τέλος βαψιματάκι αυτού και από την μεριά κοινοχρήστου στην ίδια ακριβώς απόχρωση (χρώμα/παλαιότητα) με τους υπόλοιπους τοίχους του κοινοχρήστου. Και έπειτα από μια σκληρή βδομάδα δουλειάς, είπε να δημιουργήσει και ένα μπαλκόνι για το γαμώτο (το οποίο από την εξωτερική μεριά, κοίτα να δεις πώς δένει καταπληκτικά με το υπόλοιπο κτίριο, πέτυχε όχι μόνο το πάχος των επιχρισμάτων αλλά και -βεβαίως βεβαίως- την απόχρωση). Και προφανώς οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες στην πολυκατοικία, χαμπάρι δεν πήραν.

Διάθεση χιούμορ, κατά τα πρότυπα του 4178

Edited by cv01302
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ κι εγώ στο σκεπτικό σου cv01302. Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα και δυστυχώς οι αεροφωτογραφιες δε αποδεικνύουν τίποτα.

Προσωπικά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις παίρνω την αεροφωτογραφια άπλα για να τη βάλω στο σύστημα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δε μπαινω στη διαδικασια να παραγγειλω ΑΦ για πραγματα που δε μπορει να μου δειξει

Ουτε η πολυτελεια χρονου, τουλαχιστον στις υποθεσεις που χειριζομαι, υπαρχει ωστε να περιμενω 1 μηνα απο ΓΥΣ να με τη στειλει, ουτε η οικονομικη ανεση να αγοραζω αχρηστα πραγματα επειδη πληρωνει αλλος.

 

Αν κατι μπορει να μου το αποδειξει η ΑΦ και μου ειναι χρησιμη, θα την παρω. Αν δε μπορει να δειξει αυθαιρεσια, δε θα την παρω μονο και μονο για να δικαιολογησω μια παλαιοτητα που δεν προκυπτει απο την ΑΦ με την καμια.

 

Την αυθαιρεσια σου στο κοινοχρηστο, κατοπιν συναινεσεων θα την τακτοποιουσα ως μετα 2004, καθοτι βρισκεται εντος εγκεκριμενου ογκου.

Την εσοχη του σαλονιου θα την εβαζα διαμερισματωση, που δε χρηζει παλιοτητος η μια απλη αναφορα στην ΤΕ μου πως δημιουργηθηκε ανοικτος εξωστης τυπου Η/Χ που προσμετραται στη δομηση και τις εργασιες με αναλυτικο.

 

Γενικα ο,τι δε μπορει να δειξει μια ΑΦ δεν το ισχυριζομαι

Link to comment
Share on other sites

Για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής χρησιμοποιούνται αεροφωτογραφίες και μόνο?Γιατί διαβάζοντας το νόμο μπερδεύτηκα.Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημοσια εγγραφα συναδελφε...

Συμβολαια, φορολογικα στοιχεια (Ε1, Ε2, Ε3, Ε9, Ε89,), μισθωτηρια, καταγγελιες, προστιμα πολεοδομιας, γενικα οτιδηποτε κρινεις ως μηχανικος πως χρησιμευει στην αδιαμφισβητητη αποδειξη παλαιοτητας της αυθαιρεσιας χρησιμοποιησε το

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.