Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α07] Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαίρετων κατασκευών (γενικά)


Recommended Posts

"Τζάμπα" για 4 μήνες είναι όλα τα Ε9 (2011, 2012, 2013). Οι ημερομηνίες είναι 4 μήνες από τότε που έγινε η πρώτη εκκαθάριση, δλδ από τότε που βγήκε το 1ο ΦΑΠ. Προσωπικά, το πρώτο ΦΑΠ για το 2011 βγήκε αρχές νομίζω Νοεμβρίου, συνεπώς έχω να το διορθώνω μέχρι αρχές Μαρτίου. Τα πρώτα ΦΑΠ του 2012 κ 2013 βγήκαν 31/12/2013 (!!!) συνεπώς έχω να τα διορθώνω μέχρι τέλος Απριλίου.

Link to comment
Share on other sites

Αρκούν τότε τα συμβόλαια με την προϋπόθεση ότι, περιγράφεται σε αυτά "σωστά" το εν λόγω ακίνητο.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδια. Εχω περιπτωση υπογείου που το εχω ενταξει στον 4014 με αλλαγή από αποθήκη σε κατοικία σε 2οροφη οικοδομή και εξοφλήθηκε το πρόστιμο αλλά δεν υπέβαλα δικαιολογητικά.Έχω συμβόλαιο του 1995 με χρήση αποθήκης και ο ιδιοκτητης μου δηλωσε ότι στο Ε9 το έχει κατοικία απο την αρχή της κατασκευής (1971).Τώρα θελω να κανω μεταφορά στον 4178.Να βάλω το Ε9 ως δικαιολογητικό παλαιότητας η θα εχω πρόβλημα με το συμβόλαιο που αναγράφει αποθήκη το 1995?? Επίσης υπάρχει νέα Ο.Α στην οικοδομή για προσθήκη ορόφου που φαίνεται πάλι αποθήκη.Μόνο το παλιο Ε9 δείχνει την παλαιοτητα της αυθαιρεσίας. Πρεπει να αλλάξω τα τετραγωνικά στο Ε9 αν δεν συμφωνούν με αυτά που έβαλα στην δήλωση??

 

... προσοχή γιατί δημόσια έγγραφα θεωρούνται αυτά που έχουν συνταχθεί από δημόσιο όργανο (ΚΔΔ, άρθρο 169).

Το Ε9 δεν έχει συνταχθεί από τέτοιο .. και κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόδειξη παλαιότητας.

Άρα να μην χρησιμοποιησω το Ε9??δεν αποτελει εγγραφο φορολογικής υπηρεσίας??

Link to comment
Share on other sites

Το Ε9 είναι δημόσιο έγγραφο και ως τέτοιο δύναται να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό παλαιότητας για τον 4178.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω ένα ισόγειο  στην Βαρυμπόμπη το οποίο το αγόρασε ο πελάτης μου το 2009. Το κτίσμα  στο συμβόλαιο αναφέρεται ότι είχε κατασκευαστεί το 1979 και έχει εμβαδό 60 τ.μ.  Ο πελάτης μου όταν το αγόρασε έκανε μια επέκταση 20τ.μ. (έκλεισε ένα χαγιάτι). Το ακίνητο το είχα δηλώσει στο 4014, τα 60 τ.μ. προ του 83 και τα υπόλοιπα από 2004-2011. Παράγγειλα αεροφωτογραφια και όταν ήρθε διαπίστωσα, ότι λόγο πυκνής βλάστησης και ασφαλτοπανου στην ταράτσα , δεν φαίνεται τιποτα!
Ούτε καν στο google earth δεν φαίνεται καλά καλά απλά μια υποψία υπάρχει (αν δε ήξερα το σπίτι δεν θα πίστευα με τίποτα ότι είναι προ του 2010 οπού εκτός της επέκτασης περάστηκε και isoflex). Τώρα αν βάλω τα 60 τ.μ. που δηλώνονται και στο Ε9 το 1979 και τα υπόλοιπα 20 τ.μ. που δεν φαίνονται στο Ε9 τωρινά, με αποδεικτικό το Ε9 και το συμβόλαιο , θα έχω πρόβλημα;
Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

να δουμε αν πρεπει να συνεχισεις οπως το ξεκινησες..

ή αν μπορεις να το αλλαξεις...

 

απο το συμβολαιο του 2009 ειχες αγορασει  60 τμ..

 

απλα να διορθωσει το Ε9 στα συνολικα τμ..

 

εδω υπαρχει προβλημα στην καταγραφη του Ε9.....διοτι

το συνηθισμενο ειναι να υπαρχει ενα διαμερισμα 60 τμ. με εναν κλεισμενο Η/Χ  20 τμ....οπότε ολο το συνολο "παει" με την παλαιοτητα του διαμερισματος...

 

Στην  περιπτωση σου θα γραψει μεν συνολο.."80" τμ. αλλα στην ιδια γραμμη γραφεται και η παλαιοτητα

η οποία παλαιοτητασ   μπορει να ειναι μονο "μία"...

 

οπότε, ή θα βαλεις 1979 για "ολα"  τα τμ. ή θα βαλεις 80 τμ...

 

ειτε με το ενα ειτε με το αλλο...δεν μπορεις να αποτυπωσει την αληθεια...

 

υγ

Και γιατι να μην θεωρησεις  οτι το 2009 που εγινε το συμβολαιο...υπηρχε το "κλεισμενο"...αλλα δεν το γραψατε γιατι δεν το επετρεπε ο νομος??????

Μπορει να υπηρχε????

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Στις δηλώσεις του 4014 όμως που μεταφέρονται δεν μπορεί να αλλαχτεί κανονικά η  παλαιότητα αλλά μόνο τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά (οπού δεν είναι  η παλαιότητα). Αρά για να είμαι καλυμμένος λέω να το αφήσω ως έχει και να αποδεικνύω με το Ε9 την παλαιότητα του τμήματος για το οποίο την επικαλούμαι.

 

Άραγε σε ένα ακίνητο με άδεια ας πούμε του ‘70  που έκανε μεταγενέστερα αυθαίρετη προσθήκη κατ΄ επέκταση θα βάζατε ότι είναι του 70;

Edited by pfso
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.