Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α09] Κατηγορία 1 (Κατοικίες προ του 1975) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

θα κάνεις 2 δηλώσεις αν υπαχθούν κατηγορία 1.

Αν αλλάξεις κατηγορία και το υπάγεις στη 2 (άρα μια δήλωση) τι πρόστιμο προκύπτει?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Γνωρίζει κανείς αν είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης κατοικίας κατ. 1 (προ 75) για την στέγαση παιδικού σταθμού; Το γεγονός ότι εξαιρείται από την κατεδάφιση επιτρέπει περεταίρω αλλαγή χρήσης;

Παράλληλα, και για άλλη περίπτωση, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται σε περίπτωση κτιρίου με κατάστημα στο ισόγειο και κατοικία στον όροφο. Θεωρείται ότι δεν εμπίπετι στην κατ. 1 καθώς το κτίριο δεν είναι με αποκλειστική χρήση κατοικία, ή σύμφωνα με την διευκρίνιση του αρθρου 9Αβ, αρκεί η ιδιοκτησία να έχει χρήση κατοικίας και το κτίριο επικρατούσα χρήση κατοικία;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο εμένα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 1)

Εχω την περίπτωση Ισογείου μονοκατοικίας με Ο.Α. του 1967 με πλάκα δαπέδου ισογείου στο +1,00μ (5 σκαλιά εσωτερικά στην είσοδο). Συνολικό ύψος οικοδομής 4,50μ. Κατά την κατασκευή υπερυψώθηκε το κτίριο κατά 0,50μ (Υψος κτιρίου την παρούσα 5,00μ με προσθήκη 2 σκαλιών στο πεζοδρόμιο) και υπο του Ισογείου κατασκευάστηκε υπόγειο το οποίο προφανώς έχει ύψος 1,50μ απο το διαμορφωμένο έδαφος και εσωτερικό ύψος 1,80μ καθαρό λόγω της μη σωστής αποτύπωσης της κλίσης του οικοπέδου. Σκέφτομαι να το αντιμετωπίσω ως εξής, Κατηγορία1, ΥΔΚΧ εφόσον έχω ύψος >1,50μ του ΓΟΚ (και όχι 1,20 του ΝΟΚ) χωρίς μειωτικο συντελεστή και ταυτόχρονα ΥΥ στο υπόγειο για τα 0,50μ. Είναι σωστή η αντιμετώπιση αυτή? Επίσης επειδή θα γίνουν συμβόλαια αγοραπωλησίας, στις κατόψεις το "υπόγειο" θα το γράψω ισόγειο και το ισόγειο Α' όροφο ή μήπως όχι αφου το χρόνο δημιουργίας ίσχυε ο ΓΟΚ 55??

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2)

Στο ίδιο οικόπεδο υπάρχει και δεύτερο κτίσμα πρό του 1955 επι του οποίου έχει γίνει αυθαίρετη προσθήκη δωματίου 10τ.μ. προ του 1975 και κατασκευή εξωτερικής ισογείου αποθήκης 10τ.μ. εν επαφή κατα το ίδιο έτος. Μπορώ να κάνω μια δήλωση και για τα δύο κτίρια εφόσον είναι του ίδιου ιδιοκτήτη?Αν ναι τότε αν δηλώσω το υπόγειο του Κτιρίου Α όπως στο Ερώτημα 1, την προσθήκη του Κτιρίου Β Κατηγορία 1 με Υ.Δ. - Υ.Κ. και την αποθήκη του ισογείου Κατηγορία 1 με Υ.Δ.-Υ.Κ. με μειωτικό συντελεστή για όλες τις ανωτέρω αυθαιρεσίες το πρόστιμο δεν θα είναι μόνο 500€?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by vasilis11
Link to comment
Share on other sites

Σε άλλη περίπτωση σε κτίριο προ του 1975 με Ο.Α. του 1960 έχω αλλαγή του σχήματος χωρίς υπέρβαση δόμησης - κάλυψης. Δηλώνω τα τετραγωνικά του κτιρίου (ισόγειο) χωρίς υπέρβαση δόμησης λόγω αλλαγής στατικών - Φέροντος οργανισμού σύμφωνα με την Λεμπέση? 120623 (Θ.Α.Α) - περίπτωση 9?

 

Επίσης έχει κατασκευαστεί κλίμακα ανόδου στον εξώστη του ακαλύπτου για πρόσβαση στην Κουζίνα. Υπολογίζεται Υ.Δ. - Υ.Κ. (Κ.Χ)., μόνο Υ.Κ. (ΝΟΚ) ή τίποτα απο τα 2?

Link to comment
Share on other sites

στην Κ1.

αυτο που δεν εχω ξεκαθαρισει ειναι με τις μικροεπεβασεις που εχουν υλοποιηθει μεταγενεστερα (οπως αντικατασταση περιφραξης ή δαπεδοστρωσης στον αυλειο χωρο) τι ακριβως κανεις;

Link to comment
Share on other sites

Σε δύο  ισόγειες Ο.Ι. χωρίς Ο.Α. που δηλώνονται ανά διηρημένη ιδιοκτησία, υπάρχουν τα εξής αποδεικτικά:

1) Σύσταση Ο.Ι. του 1979 που περιγράφει κανονικά τις 2 Ο.Ι. με τα ποσοστά τους.

2) Ε9 του 2005 των δύο συνιδιοκτητών γιού  και θανώντα σήμερα πατέρα, ότι είναι κατασκευή του 1970, αλλά ως επαγγελματική στέγη και ενιαία η επιφάνεια των δύο διαμερισμάτων.

3) Η αποδοχή κληρονομιάς από τον πατέρα προς το γιό πάλι φαίνεται ενιαίος ο χώρος των δύο διαμερισμάτων και με χρήση επαγγελματικής στέγης

4) Το Ε9 που υποβλήθηκε τον Ιανουάριο/2013 ως ξεχωριστές κατοικίες, κατασκευές του 1970.

Επιπλέον στη μιά από αυτές έχει γίνει το 2002 προσθήκη W.C.

Mπορώ κατά τη γνώμη σας να εντάξω την Ο.Ι. με την μετέπειτα αυθαίρετη παρέμβαση ως  κατ.1  και με επιπλέον Φ.Κ.

και την δίπλα Ο.Ι. κατ.2 , άσχετα αν υπάρχουν  έγγραφα που παρουσιάζουν τις Ο.Ι. και με άλλες ενδιάμεσες αυθαίρετες χρήσεις?

Ή κατευθείαν κατ.5?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.