Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α09] Κατηγορία 1 (Κατοικίες προ του 1975) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
 
μπορεί κάποιος να μου λύσει την εξής απορία? το παρακάτω είναι υποθετικό σενάριο
     Για κατοικία προς τακτοποίηση κατασκευής προ του 1975 χωρίς άδεια, και με ''αυθαίρετες'' κατασκευές π.χ 30τμ (των οποίων η κατασκευή αποδεικνύεται με αεροφωτογραφίες πως είναι του 1983) ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω?
 
όταν λέω ότι οι αυθαίρετες κατασκευές είναι 30τ.μ είναι γιατί ο ''πελάτης'' με πληροφορησε ότι έχτισε 30τμ 8 χρόνια μετά την αγορά της κατοικίας
 
εφόσον σχέδια δεν υπάρχουν πως καθορίζεται κάτι ως αυθαίρετο η νόμιμο?
 
Μήπως πρώτα τοπογραφικό και μετά βγάζω συντελεστή δόμησης και κάλυψης σαν να έκανα μια άδεια? και μετά συγκρίνω τα τετραγωνικά των συντελεστών με αυτά που πραγματοποιήθηκαν και καταλήγω στο συμπέρασμα?
 
σας ευχαριστώ! και
καλή χρονιά
υγεία και πολλές δουλειές σε όλους
 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπερα σας και καλη χρονια, πρεπει να δωσω βεβαίωση μεταβίβασης. Η χρηση του 1ου οροφου, ειναι οικια αλλα λειτουργει μεσα σχολη οδηγων απο το 2005. Εχει υπερβαση 10τ.μ. και αποθηκη 28τ.μ.

Το κτιριο ειναι προ του 1975.

1. Πρεπει πρωτα να γινει υπαγωγη στο 4178 για την υπερβαση στην κατηγορια 1 και  μετα αλλαγη χρησης απο οικια σε γραφειο; Αρα 500 ευρω (πτο του 75) + για αλλαγη χρησης;

2. Στο ισογειο υπαρχει καταστημα αλλου ιδιοκτητη, γινεται αλλη δηλωση και ειναι επιπλεον +500 ευρω (κατηγορια 1) + για αλλαγη χρησης;

3. Εχει χαθει ο φακελος απο την πολεοδομια, πρεπει αναγκαστικα να κανω ανασυσταση φακελους με διαγραμμα καλυψης κατοψεις τομες τοπογραφικο;

(Ειμαι νεος μηχανικος και μεσα στο τοσο διαβασμα νομιζω καπου κατι χανω)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλημερα. σπιτι που υπηρχε απο τον εποικισμο(1930 περιπου αλλα αεροφωτογραφιες υπαρχουν απο το 1967 και επειτα) και επειτα εγιναν προσθηκες κανονικα με αδεις('74,'76 και '78), πως τακτοποιειται; θα μπει σαν κατηγορια 1 ολο; σαν προ του 1955 δε μπορω μιας και δεν υπαρχουν απο τοτε Α/Φ. αυθαιρετο ειναι μονο το αρχικο παλιο κομματι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα. Έχω περίπτωση πλινθόκτιστης κατοικίας με έτος κατασκευής γύρω στο 1940 χωρίς άδεια. Το 1972 βγήκε άδεια για άλλη κατοικία στο ίδιο οικόπεδο η οποία κατασκευάστηκε με υπερβάσεις. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

Και οι δύο είναι κατηγορία 1 όμως σκέφτομαι να τις βάλω σε διαφορετικά φύλλα καταγραφής. Σ αυτή την περίπτωση τι ποσοστό υπέρβασης δόμησης πρέπει να βάλω στο κάθε φύλλο? Για την πρώτη κατοικία (του 1940) εφόσον όταν έγινε δεν υπήρχε άδεια, θεωρώ ότι είναι χωρίς υπέρβαση? Η υπολογίζω την υπέρβαση σε σχέση με την άδεια του 72?

Link to comment
Share on other sites

Για αυθαίρετες κατασκευές κατηγορίας 1 προ 9/6/75 ότι και να βάλεις δεν επηρεάζει το πρόστιμο το οποίο θα είναι πάντα 500 ευρώ ανεξάρτητα από συντελεστές και φύλλα καταγραφής.

Η πλινθόκτιστη κατοικία το 1940, εφόσον δεν έχουν γίνει μεταγενέστερες του 1955 αυθαίρετες εργασίες, αποτελεί κτίριο προ 55 και υπάγεται στις εξαιρέσεις του νόμου. Φυσικά αν θέλεις μπορείς και αυτό να το βάλεις στην ίδια δήλωση ως κτίριο κατηγορίας 1.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι έχω και έναν άλλο προβληματισμό. Η οικία είναι αυτή που βλέπετε στη φωτό. Το πίσω αριστερά τμήμα της χρησιμοποιείται ως αποθήκη και δεν έχει επαφή με το υπόλοιπο. 'Οπως βλέπετε έχει και ξεχωριστή στέγη. Εγώ το θεωρώ ξεχωριστό κτίσμα και το εντάσσω στην κατ 2 εξαιτίας της χρήσης του. Πιστευετε ότι είναι λάθος? Πρέπει να θεωρηθεί όλο ως ένα κτίριο οπότε χανει το δικαίωμα της κατ 1 και αναγκαστικά μπαίνει όλο στην κατ. 2 λόγω μικτής χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

ειναι αποθηκη της κατοικιας δηλαδη βοηθητικος χωρος της κατοικιας. αρα εχει χρηση κατοικιας.

νομιζω οτι αυτες οι περιπτωσεις ειναι καθαρα κατηγορια 1. εφοσον εχει την παλαιοτητα του προ 1975 ολοκληρο το κτιριο. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,περίπτωση οικοδομής κατασκευασμένης εξ ολοκλήρου πριν το 1975 και χωρίς ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ Εμβαδού 100 Τ.Μ. , τα 50 Τ.Μ. αποτελούν κατάστημα με αρχική αδεια καταστήματος το 1972 που απο τελεί και το έτος κατασκευής της οικοδομής και τα υπολοιπα 50 τ.μ. αποτελούν κατοικία.καποια προταση για τα φυλλα καταγραφής?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Edited by kyrkaf
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.