Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α09] Κατηγορία 3 (Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Δηλαδή αποθήκη 60 τ.μ. θα την πας με 500 Ευρω. Και αποθήκη 150 τ.μ. με τι θα την πας πάλι με 500 Ευρω άντε με 1000 Ευρω αναλυτικού;

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από την χρήση. Δεν μιλάω για αγροτικές αποθήκες, βιομηχανικές αποθήκες, logistics, κλπ. Αν ο άλλος μαζί με την κατοικία έχει φτιάξει και 150 μ2 αποθήκη (και μόνον αποθήκη) για να στεγάσει την γεώτρηση και να βάζει τα λάχανα από το χωράφι ή τα παλιά επίπλα του σπιτιού τότε ναι. Παράβολο και αναλυτικό προϋπολογισμό

Link to comment
Share on other sites

Γι' αυτό υπάρχει και η αυτοψία. Όταν σε υποδέχεται όλος χαρά ο ιδιοκτήτης, με το χαμόγελο στα χείλη και σε καλοσωρίζει να δεις την αυθαίρετη αποθήκη του επιφανείας 100 μ2 και ύψους 3,5μ, με ανοίγματα γύρω γύρω, που παρεπιπτώντος είναι και το μοναδικό κτίσμα του στο γεωτεμάχιο και σου λέει  "να μωρέ τακτοποιήσε εκείνη την "αποθηκούλα" που έχω κάνει έτσι για να βαζώ μέσα τα άχρηστα πράγματα" και όταν μπαίνεις μέσα βλέπεις χωρίσματα, δωμάτια, ένα WC, κλπ, τότε δεν είναι αποθήκη.

Θέλω να πω ότι δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να έχουν κάνει αποθήκη με τέτοιες διαστάσεις και να θεωρείται αποθήκη. Αν μου κάτσει κάποια τέτοια περίπτωση, τότες βλέπουμε...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας

Έχω την περίπτωση αυθαίρετης ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ  το οποίο πηγαίνει για έκδοση οικοδ. αδείας νομιμοποίησης.

Το κτήριο είναι προ 55' και στο οικόπεδο δεν έχει εκδοθεί ποτέ οικοδ. άδεια.

Όπως κατάλαβα αν δεν κάνω λάθος , ανήκει στο άρθρο 18 παρ. 5α.

Κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΤΕΕ,  δήλωσα , κατηγορία 3  και  λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις = 1.

Όταν όμως πήγα να "πατήσω" το εικονίδιο για υποβολή δήλωσης, μου έβγαλε την πληροφορία: "ΦΚ: Στην ΦΚ με "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3" δεν επιτρέπεται η δήλωση καμίας άλλης παράβασης." !!!!

όταν δεν έβαλα καμία κατηγορία μου έβγαλε - ΦΚ: Πρέπει να συμπληρωθεί το πεδίο "Κατηγορία" σε δήλωση με παραβάσεις.

όταν έβαλα κατηγορία 5 και λοιπή πολεοδομική παράβαση , προχωράει κανονικά , μάλιστα με πρόστιμο μόνο (παράβολο 500€) που είναι το ειδικό πρόστιμο???

 

Τελικά σε ποια κατηγορία θα δηλωθούν αυτά του άρθρο 18 παρ. 5α

Σας ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Οι ωραίες ανοχές που είχαμε μέχρι τώρα του 2% και έως 20 εκ. των διαστάσεων καταργήθηκαν; Δηλαδή όλες μα όλες οι ιδιοκτησίες το 500ρακι το χουν στο τσεπάκι. Γιατί και όσον αφορά τα ανοίγματα, το 10% της επιφάνειάς τους ειδικά σε μικρά παράθυρα μπορεί να αφορά και 5-10εκ. Επομένως γίναμε ξαφνικά μαθηματικοί; Εγώ τί θα πω ας πούμε σε πελάτη που του προκύπτει να πληρώσει 500ρικο επειδή το παράθυρό του δεν έγινε 1,20x1,40 αλλά 1,00x1,10; Θα με πάρει με τις κλωτσιές. Λιγότερο θα του στοιχίσει να το ξαναφτιάξει.

Edited by liv25k
Link to comment
Share on other sites

Ε. Κατηγορία 5.
α. Αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσης με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 2 του παρόντος που δεν συμπεριλαμβάνονται στις κατηγορίες 1−4 του παρόντος άρθρου.

 

Επομένως οι παραβάσεις του άρθρου 18 παρ. 5α ανήκουν στην κατηγορία 5

Link to comment
Share on other sites

μόλις είδα βιαστικά το νέο νόμο αγχωθηκα λίγο με την απόδειξη του χρόνου κατασκευής,οταν διάβασα πιο προσεκτικά.....το εγκεφαλικό το έπαθα με τον υπολογισμό των συντελεστών.....εδω είναι τα μεγαλύτερα δράματα του 4014(στη μετάβαση) κ οι περισσοτεροί δεν το εχουμε παρει χαμπαρι!!!!

 

να καταθέσω την πρωτη υπόθεση που μου ήρθε για 4178 χθες,η οποια ειναι για αγοραπωλησια με αποτέλεσμα να μην έχω το χρόνο να το φιλοσοφησω κ έτσι θελω την αποψή σας...

πρόκειται για μεζονέτα(3ων επιπέδων υπ.49τμ , ισ.59τμ ορ.46τμ) σε συγκρότημα μεζονετών

οι παραβάσεις που έχω

1. αλλαγή χρήσης υπογείου σε κατοικία 29.25τμ( σ. 0.5)

2. κλείσιμο ημιπαιθρίου 12.80(σ. 1)

3. κατασκευή παταριού στον α όροφο περίπου 15τ.μ.(πάνω απο τον διάδρομο και το μπάνιο) μέσα στον εγκεκριμένο όγκο του κτιρίου.όταν κάνω έλεγχο για βεβαίωση τα πατάρια πανω απο τα μπάνια(συνηθες ύψος 1,00μ)δεν τους έδινα σημασία ,στη συγκεκριμένη περίπτωση με έχει προβληματίσει διοτί ακολουθεί το νόμιμο ύψος της στέγης με αποτέλεσμα στη σημείο του κορφια το παταρι να έχει ύψος περίπου 1,50μ. το παταρι δεν ειναι βατο κ εχει β.χ.(δεν έχει σκάλα ανόδου)

με τον νέο τροπο υπολογισμού οι 2 πρώτες παραβάσεις ειναι οριακα 40%(42/105) ωστε να ειναι κατηγορία 4.το θέμα ειναι με την τρίτη παραβαση ποια είναι η αποψή σας .

1.κάνω οτι δεν ειδα ?

2.την υπολογίζω ως υπερβαση δόμησης β.χ. Με αποτέλεσμα να παει κατηγορία 5 και το σύνολο των υπερβάσεων πάνω απο το 50% ,άρα υπολογίζω όλες τις παραβάσεις με 5β κ συντελεστη 1.3 ?(βαζω την 1 και 3 παραβαση στην ιδια καρτελα)

3. το θεωρώ αποθήκη μέγιστης επιφάνειας 15 τετραγωνικά μέτρα και ύψους έως 2,50 μέτρα κ βάζω 1 παράβαση?

 

Αν υπάρχει κ κατί άλλο που να έχω μαυρά μεσανυχτα δεκτο!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα με τις αποθήκες είναι λίγο τρομακτικό πραγματικά. Εγώ έχω σε διαφορετικές περιπτώσεις 4 αποθηκούλες κάτω από εξωτερικές σκάλες μεταξύ ισογείου και α' ορόφου. Όλες είναι 7-8 τετραγωνικά αλλά το μέγιστο ύψος τους εκεί που αρχίζει η σκάλα δεν είναι 2,50μ. Τώρα σοβαρά αυτές πρέπει να πάνε ως ΥΔ κύριων χώρων; Τις έχω ήδη βάλει ΥΔΒΧ. Ως μέγιστο ύψος τί εννοεί; Το ελεύθερο; Με την πλάκα του ψηλότερου σκαλοπατιού; Όλα πάνε x 2 δηλαδή;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.