Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α09] Κατηγορία 3 (Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

καλησπερα

1)εχω εναν ημιυπαιθριο χωρο σε μορφη στεγης(ξυλινα ζευκτα επικαλυψη απο κεραμυδι) σε ταβερνα 113 τμ μπορω να τον νομιμοποιησω ωσ λοιπη παραβαση και αναλυτικο προυπολογισμο ? υπαρχει καποιο θεμα ως προς τις διαστασεις που επιτρεπεται να εχουν τα  ξυλα τησ στεγης?

2)στη κατηγορια 3 ο νομος αναφερει τισ μικρες αποθηκεσ μεχρι 15τμ. αι υψος 2,50μ. Αυτη η αποθηκη πρεπει να ειναι ανεξαρτητη μεσα σε ενα οικοπεδο? εαν εγω στο καταστημα που εξεταζω εχω μια αποθηκη ενσωματωμενη σε αυτο και πληρει της προδιαδραφες των 15τμ και του υψουσ <2,50μ , μπορω  να την τσεκαρω σε αυτη την κατηγορια? (αποθηκη μεσα στη κουζινα του καταστηματος).

Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

yian

η αποθηκη λεβητοστασιο τουαλετεσ πανε ωσ βοηθητικιο χωροι με μειωτικο συντελεστη?

post-23745-0-15586600-1410686234_thumb.jpg

Edited by TRZ
Link to comment
Share on other sites

Υπόθεση μεζονέτας ισογείου-ορόφου. με μη κανονικότητα σε κατά μήκος τομή.Το ισόγειο είναι 100m2,ο όροφος 50 m2.Στην άδεια προβλεπόταν 3m το μικτό ύψος του ισογείου και 6m το μικτό ύψος του διώροφου τμήματος (3m ισόγειο + 3m όροφος).Tο ισόγειο έχει κατασκευαστεί με μεγαλύτερο μικτό ύψος,συγκεκριμένα 3,30m αντί για 3,0m.αυτό σημαίνει οτι στο μονόροφο τμήμα έχω απόκλιση ύψος 10% ενά στο διώροφο τμήμα 5%.Σκέφτομαι να μην βάλω και τα 100m2 του ισογείου με ΥΥ (χωρίς ΥΔ),αλλά μόνο τα 50m2 του μονόροφου τμήματος και τα υπόλοιπα 50m2 (του διώροφου τμήματος) με κατηγορία 3,ειδικά και μετά τις νέες Ε/Α.Θεωρώ δηλαδή οτι σε αυτό το (διώροφο) "τμήμα" της κατοικίας έχω απλά υπέρβαση διάστασης ύψος 5%. Γνώμες?

Edited by Greenick
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σε γήπεδο εκτός σχεδίου με άδεια τακτοποιώ λοιπές παραβάσεις και τοποθέτηση του κτίσματος σε διαφορετική θέση αλλά σύννομη σε σχέση με την Ο.Α.

 

Προσπαθώ να βρω την βέλτιστη οικονομικά λύση αλλά με βάση και τις τελευταίες οδηγίες από το helpdesk έχω μπερδευτεί.

 

Αρχικά λέω θα βάλω τις λοιπές και μια κατηγορία 3, δηλ 500 + 500

 

Μετά διαβάζω τις εγκυκλίους οι οποίες λένε ότι υπάρχει δυνατότητα να μπει ως 1 λοιπή + κατ.3 με ένα 500άρικο. Καταλαβαίνω ότι αυτό δημιουργεί μπερδέματα αλλά θεωρητικά γίνεται...

 

Τελικά οι οδηγίες από το helpdek μιλάνε για 2(?) λοιπές, δηλαδή 500 + 500;

 

Τελικά τι ακριβώς ισχύει; Ευχαριστώ.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αν δε θες ή αν δε γίνεται να υπαχθεί στην κατ. 3, τότε μπαίνει στις λοιπές παραβάσεις μόνη της και δε συμψηφίζεται με άλλες. Ένα 500ρικο δηλαδή για τη μετακίνηση, όχι δύο.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ, εγώ καταλαβαίνω από τις ε/α του helpdesk τις πρόσφατες ότι προφανώς πρέπει να μπει ως 2 500αρικα δηλ. ως ξεχωριστή παράβαση, απλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί ως κατ.3, εκτός και αν το γράψανε λάθος...

 

Προσωπικά θα το βάλω τις λοιπές ξεχωριστά και την μετακίνηση ως μόνη της κατ.3 δηλ. 2 500άρικα στο σύνολο.

Link to comment
Share on other sites

Απο ποια παράγραφο της εγκυκλίου προκύπτει ο συμψηφισμός συνάδελφοι;

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Προκαταβολικά να ζητήσω συγνώμη αν κάποιες από τις απορίες μου έχουν ήδη απαντηθεί αλλά έχω ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ χάσει την μπάλα.

Η περίπτωσή μου αφορά διαμέρισμα της πεθεράς μου (....δεν θέλω σχόλια!) το οποίο έχει τις αυθαιρεσίες του. Η Άδεια είναι του 1977 κι ότι έχει κατασκευαστεί, έχει γίνει από κατασκευής κι όχι εκ των υστέρων. 

(α) Η μία παράβαση είναι η κατασκευή εξώστη εκεί που δεν υπήρχε σύμφωνα με την ΟΑ. Απ'όσα διάβασα ως τώρα, σύμφωνα και με την εγκύκλιο 3 54373 1-10-2013 Οδηγίες - Διευκρινήσεις, πρόκειται για παράβαση κατηγορίας 3 με παράβολο 500 ευρώ και εξαίρεση οριστικά της κατεδάφισης.

(β) Η άλλη παράβαση αφορά αλλαγή της θέσης των εξωτερικών ανοιγμάτων λόγω αλλαγής της εσωτερικής διαρρύθμισης. Είμαστε εκτός των ορίων των 2 m της κατηγορίας 3 όσον αφορά τη θέση, γιατί όσον αφορά την επιφάνεια των ανοιγμάτων κατασκευάστηκαν όπως προβλεπόταν στην ΟΑ. Αυτό πώς το αντιμετωπίζουμε? Με αναλυτικό προϋπολογισμό? Αυτό με τον αναλυτικό δεν μπορώ να το καταλάβω σε ορισμένες περιπτώσεις. Τι υπολογίζω δηλαδή σ'αυτήν την περίπτωση? Το κόστος για το άνοιγμα στις νέες θέσεις και το χτίσιμο στις παλιές? Αφού κατασκευάστηκαν έτσι εξ αρχής, δεν έγινε κάποια αλλαγή εκ των υστέρων. Τι πρέπει να υπολογίσω δηλαδή? Πού το "χάνω" το νόημα?

Πρέπει να υπολογιστεί γι'αυτήν την παράβαση 500 παράβολο και ειδικό πρόστιμο βάσει αναλυτικού? 

Δηλαδή στο σύνολο και για τις δύο παραβάσεις 500+500+ειδικό πρόστιμο??

Επίσης πώς αντιμετωπίζονται όσον αφορά τα ΦΚ? Μπορούν/Πρέπει να δηλωθούν σε ένα ΦΚ ή σε δύο?

Όπως καταλαβαίνετε μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά και μαύρα μεσάνυχτα κατέχω επί του θέματος. Οποιαδήποτε βοήθεια-διευκρίνηση ευπρόσδεκτη.

Α, κάτι ακόμα. Αυτό αφορά το σπίτι μου. Μετά από δέκα χρόνια που μένω σ'αυτό αντιλήφθηκα ότι έχω αυθαιρεσία!!! (μηχανικός σου λέει μετά!). Η περίπτωση αφορά την κατά κάποιο τρόπο, διαφορετική διαμερισμάτωση, με κατάληψη κοινοχρήστου, κι όχι πάρε δώσε με γειτονικά διαμερίσματα. Διαβάζοντας το σχετικό θέμα εδώ, διαπίστωσα ότι οι απόψεις διίστανται για τον τρόπο αντιμετώπισης. Άλλοτε ως ΥΔΚΧ κι άλλοτε ως περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης. Δεν καταλαβαίνω γιατί στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει κάποια διευκρίνηση αφού απ'όσο αντιλαμβάνομαι, ή η μία ή η άλλη περίπτωση πιθανότατα είναι λάθος. Τόσο δύσκολο είναι να βγει μια διευκρίνηση επί του θέματος; Πρέπει δηλαδή κατά το κοινώς λεγόμενο να μυρίσουμε τα δάκτυλά μας για να καταλάβουμε ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος; Στην περίπτωσή μου για παράδειγμα, η αυθαιρεσία εμπίπτει στα πλαίσια της Κατηγορίας 3 παρ ιστ αφού το περίγραμμα της αυτοτελούς ιδιοκτησίας παρουσιάζει αύξηση 0.4% και το εμβαδόν αύξηση 1.44%. Δεν μπορώ να το εντάξω σ'αυτήν την κατηγορία με παράβολο 500 ευρώ και τέλος;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλώς ήρθες στο μαγικό κόσμο των αυθαιρέτων.

Η κατασκευή αυθαίρετου εξώστη θα πάει με αναλυτικό και στον ίδιο προυπολογισμό θα προσθέσεις και τα κουφώματα στις νέες θέσεις. Ο τρόπος υπολογισμού των κουφωμάτων σαν να τα έφτιαχνες εξ αρχής (για να μην μπερδεύεσαι).

Για την καταπάτηση κοινόχρηστου διαδρόμου απαιτείται συναίνεση κατά τα γραφόμενα στο άρθρο 11 δ i.

Ισχύουν οι 2 απόψεις όπως προανέφερες. Προσωπικά θεωρώ ΥΔΚΧ.

Βεβαίως, στη δική σου περίπτωση αφού ισχύει η κατ. 3 παρ ιστ, μπορείς να το πας έτσι.

Επίσης, υπάρχει η εγκ. 4,  η οποία λέει ότι αν έχεις παράβαση κατ. 3 και παράβαση που υπολογίζεται με αναλυτικό, μπορείς να υπολογίσεις όλες τις παραβάσεις με αναλυτικό.

Προσωπική θέση εκφράζοντας τηρώ επιφύλαξη για τις περιπτώσεις της κατ. 3 ιγ και ιστ. (επειδή αναφέρονται σε επιφάνεια) και δεν τις αθροίζω με αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

εχω υπερβαση διαστασεων εως 5 % και ειμαι κατηγορια 3 . επειδη ομως εχω και αυθαιρετες εργασιες με αναλυτικο νομιζω οτι μπορω να τα συμψηφισω ολα με αναλυτικο με ενα 500 . σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.