Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α09] Κατηγορία 3 (Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Ναι, δε μπορείς, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες για αλλαγή θέσης σε άλλη νόμιμη θέση και διαφορετική διαμερισμάτωση.

Link to comment
Share on other sites

Pavlos33: Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Κοιτάω λίγο τις λεπτομέρειες όσων μου έγραψες κι αν χρειαστεί θα επανέλθω. Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από επικοινωνία με το HelpDesk όσον αφορά τις ερωτήσεις που έκανα κι εδώ (στο #1668) με πήραν σήμερα τηλέφωνο και μου είπαν τα εξής:

(α) Εξ ολοκλήρου αυθαίρετος εξώστης (που δεν προβλεπόταν καν στην Ο.Α.) δεν πάει Κατ.3 όπως αναφέρεται στην Εγκ3. Η Εγκ3 αφορά όσους εξώστες προβλέπονταν από την Ο.Α. αλλά ξεπερνούν τα όρια που τίθενται στο Νόμο (Κατ3. γ Υπέρβαση έως 10%). Οπότε Αναλυτικός Προϋπολογισμός.

(β) Αλλαγή θέσεων ανοιγμάτων πέρα από τα όρια της Κατ3 --> Αναλυτικός Προϋπολογισμός

 

Εκεί που με μπέρδεψε ήταν όταν μου είπε ότι αναλυτικός μέχρι 15.000 ευρώ σημαίνει 500 ευρώ πρόστιμο (ωραία ως εδώ) ΣΥΝ το παράβολο 500 ευρώ της λέω εγώ. Όχι,  μου λέει, στην περίπτωση του αναλυτικού δεν απαιτείται παράβολο 500, μπορείτε να το δείτε και στο νόμο!!!???? Μήπως κάτι μου διαφεύγει;;

 

Στην περίπτωση κατάληψης κοινοχρήστου από το διαμέρισμα μου είπε ότι είναι περίπτωση Διαφορετικής Διαμερισμάτωσης κι ότι απαιτείται συναίνεση μόνο του 51% των συνιδιοκτητών. Όταν της ανέφερα ότι υπάρχουν απόψεις ότι η συναίνεση πρέπει να είναι στο 100% αφού όλοι είναι συνιδιοκτήτες του κοινοχρήστου που κατέλαβε το διαμέρισμά μου, μου είπε όχι μόνο το 51%... Και φυσικά μετά την τακτοποίηση θεωρείται τακτοποιημένος και ο κοινόχρηστος χώρος του ορόφου (έτσι ώστε να μην έχουμε αναγούλες με την επερχόμενη Ηλεκτρονική Ταυτότητα).

Link to comment
Share on other sites

 στην περίπτωση του αναλυτικού δεν απαιτείται παράβολο 500, μπορείτε να το δείτε και στο νόμο

ετσι ειναι, αν εχεις μονο 1 παραβαση αναλυτικου πληρωνεις 500 συνολικα και τιποτα αλλο

Link to comment
Share on other sites

Το παράβολο αποτελεί μέρος του προστίμου. Εφόσον το πρόστιμο στην περίπτωσή σου βγαίνει 500 €, με την πληρωμή του παραβόλου ουσιαστικά έχεις ξοφλήσει.

Link to comment
Share on other sites

Είναι αυτό που αναφέρει στο Άρθρο 20 για συμψηφισμό προστίμων και παραβόλων; Δεν ξέρω αν το λέει ρητά κάπου, τουλάχιστον δεν το βρήκα εγώ εκτός από το αρ.20. Θυμάμαι ότι στο 4014 το ανέφερε ξεκάθαρα ότι το παράβολο συμψηφίζεται.

 

Anyway. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις-σχόλια-βοήθεια.

Edited by dsts
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω διαβάσει εγκυκλίους κ.λπ. topics αλλά δεν έχω καταλήξει 100%.

 

Έχω 3 αποθήκες, μία 7,5 μ2, άλλη μία 6μ2 και μία ακόμη 13 μ2. Μπορώ να τις δηλώσω όλες μαζί ως κατηγορία 3 και να πληρώση 500αρικο? Η εγκύκλιος 4 είναι διφορούμενη  διότι λέει "με συνολική επιφάνεια 15μ2". Το συνολική επιφάνεια αναφέρεται στο άθροισμα των αμβαδών των αποθηκών ή στη συνολική επιφάνεια έκαστης? Αν ισχύει το δεύτερο, μπορώ να τις δηλώσω όλες με 500αρικο. 

Link to comment
Share on other sites

Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις έχουμε καταλήξει ότι οι "μάγοι" του ΥΠΕΚΑ εννοούν το άθροισμα των επιφανειών των αποθηκών να μην ξεπερνάει τα 15 τ.μ. Οπότε μάλλον συμφέρει να δηλώσεις τις δυο με συνολική επιφάνεια 13,5 τ.μ ως κατηγορία 3 και την άλλη με ΥΔ μειωτικού συντελεστή. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας. (Το ύψος είναι παντού κάτω από 2,5 μ)

 

Σύμφωνα με την ταπεινή μου λογική, στον αρχικό νόμο μιλάει για αποθήκη μέγιστης επιφάνειας 15μ2. και ταυτόχρονα λέει "ανεξαρτήτως αριθμού αυτών". Μετά έρχεται η εγκ.3 που μιλάει για τη γραμματική προσέγγιση, όμως η εγκ.4 αναιρεί την εγκ. 3 αφού λέει για "περισσότερες της μιας ανεξάρτητες αποθήκες". Ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν από εκεί κ πέρα διότι, αν ήθελε να είναι σαφής θα έγραφε με συνολική αθροιστικά επιφάνεια 15μ2. Το πνεύμα του νόμου δεν είναι αυτό (κατά τη γνώμη μου) αλλά το ανεξαρτήτως αριθμού αυτών. (που κατισχύει άλλωστε τον εκάστοτε εγκυκλίων).

 

Όλα αυτά με απασχόλησαν γιατί έχω οικία προ του 75'  χωρίς Οικ. Άδεια ,με τις παραπάνω αποθήκες (οι οποιες είναι μετά το 75), οπότε γλίτωνα πολλά δικαιολογητικά και κυρίως το τοπογραφικό, αν είχα απλά κατηγ. 1 και 3. Αν όχι, με συμφέρει να πάω όλες τις αποθήκες με αναλυτικό προϋπολογισμό (κατηγορία 5 αναγκαστικά).

Edited by Δημήτρης Π.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.