Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α09] Κατηγορία 3 (Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Η επιφάνεια των αποθηκών κατηγορίας 3, συνυπολογίζονται στις υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης για την επιλογή της κατηγορίας και για τα φύλλα καταγραφής ?

Όχι.

Έτσι μου απάντησαν από τη ΔΟΚΚ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από την ΔΟΚ η από το HELP DESK ? Το ρωτάω για το εξής :

Το αρχικό μου ερώτημα αφορούσε απλά την τακτοποίηση. Εκεί λοιπόν συμπεραίνουμε ότι στους υπολογισμούς των μεγεθών δεν συνυπολογίζουμε τις επιφάνειες της κατηγορίας 3.

Η απάντηση όμως της ΔΟΚ μου δημιουργεί και ένα επι πλέον ερώτημα. Αν για παράδειγμα στο οικόπεδο σε δεύτερη φάση μετά την τακτοποίηση εκδώσουμε μία άδεια προσθήκης, οι χώροι αυτοι πάλι δεν θα μετρήσουν στις επιφάνειες ?

Link to comment
Share on other sites

σε περίπτωση έκδοσης Ο.Α  πας σύμφωνα με τους  κανόνες του ΝΟΚ και με τον τρόπο έκδοσης νέων αδειών

 

εκεί θα μετρήσουν ΟΛΑ  όπως πρέπει

Link to comment
Share on other sites

Η εφαρμογή της Κατηγορίας 3 στην περίπτωση των αποθηκών εμβαδού <15τ.μ. και ύψους <2,50μ. ισχύει και για την περίπτωση που δεν υπάρχει Οικ. άδεια έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

 

"ιδ. Υπέρβαση Ύψους των επαγγελματικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και αγροτικών αποθηκών έως 20% του ύψους που προβλέπεται στη σχετική οικοδομική άδεια."

 

Σε περίπτωση παραβάσεων που δε πληρούν τις προϋποθέσεις των διαστάσεων (με εξαίρεση το ιστ.) πάμε με αναλυτικό για το επιπλέον των προϋποθέσεων τμήμα. Σωστά?

Αν έχουμε βιομηχανική αποθήκη >20% και στο κορφιά και στους εκατέρωθεν στύλους, αλλά και οριζόντια επέκταση, πως προκύπτει το γεωμετρικό σχήμα επί του οποίου θα συνταχθεί αναλυτικός?

Link to comment
Share on other sites

 

Σε περίπτωση παραβάσεων που δε πληρούν τις προϋποθέσεις των διαστάσεων (με εξαίρεση το ιστ.) πάμε με αναλυτικό για το επιπλέον των προϋποθέσεων τμήμα. Σωστά?

Αν έχουμε βιομηχανική αποθήκη >20% τότε πας με τις γενικές διατάξεις δηλ συντελ Υ.Υ >20% -συντ 0,4 -και όχι κατηγορία 3 αλλά προφανώς 5

στην ουσία για αυτές τις αποθήκες σου χαρίζεται το πρόστιμο που θα προέκυπτε αν έβαζες Υ.Υ <20% (συντ 0,2)

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Ωστόσο, βάσει του τελευταίου χωρίου του Άρθρου 9:

 

"Σε περίπτωση παραβάσεων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των διαστάσεων που τίθενται με την παρούσα κατηγορία εφαρμόζεται η παρ.5 του άρθρου 18 του παρόντος (αναλ. προϋπ.), με την επιφύλαξη της περίπτωσης (ιστ) για την οποία εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις του προστίμου του παρόντος".

 

Η περίπτωση ΥΥ<20% σε βιομηχανικές αποθήκες ανήκει στο (ιδ) και όχι στο (ιστ), οπότε είναι σαφής ο Νόμος ότι για τα β,δ,ε,θ,ι,ια,ιγ και ιδ. όταν υπερβαίνονται οι πρϋποθέσεις διαστάσεων (π.χ. ΥΥ>20% για βιομηχανική αποθήκη) εφαρμόζεται η παρ.5 του άρθρου 18.

 

Να συμπληρώσω ότι στο ίδιο οικόπεδο υφίσταται νομίμως κτίριο με (νόμιμο) ύψος μεγαλύτερο αυτού της αποθήκης οπότε δεν ορίζεται Υ.Υ. κατά τη παρ.6 του νέου Παρατήματος Α.

Edited by CivilKald
Link to comment
Share on other sites

Ναι έχεις δίκαιο αυτό αναφέρεται στο τέλος της κατηγ 3 (στο νόμο-

αλλά στην εγκύκλιο 3, εντελώς αυθαίρετα το "μάζεψαν για τις αποθήκες των 15μ2-περίπτωση ιγ. και τις  Αντλητικές εγκαταστάσεις 3Χ3-περ θ )

 

Όσο για το αρχικό ερώτημά σου από την διατύπωσή του, δεν νομίζω ότι ισχύει  για το επιπλέον ,

αλλά για όσο   ύψος  δεν καλύπτεται από την Ο.Α (μικρό το κακό)

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

καλημερα σε ολους!

σε αποθηκη 16.5τμ μεσοτοιχια με αποληξη κλιμακοστασιου και υψος <2,5μ θελω να μαγειρεψω τα νουμερα και να τη βαλω κατηγορια 3 με Ε=15τμ. γιατι με υ.δ. χωρων μειωτικου συντελεστη και υ.υ. βγαινει πολυ ψηλο ποσο γι αυτο που πραγματικα ειναι. με προβληματιζει που αναφερονται τα 16,5 τετραγωνικα σε συμβολαια & πινακα χιλιοστων. ποιος ψηφιζει να το κανω; (ειμαι δειλη)

 

καποιος συναδελφος μου προτεινε το εξης. συμφωνειτε με την περιπτωση που τα 15τμ δηλωνονται με αναλυτικο και τα υπολοιπα 1,5 μονο παιρνουν υπερβαση δομησης μειωτικου συντελεστη και υπερβαση υψους;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.