Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α09] Κατηγορία 4 αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Η διαφορά των τετραγωνικών μπορεί να οφείλεται σε 3 πράγματα:

α)Πρόσθεσε κάποια τμ μεταγενέστερα ή δεν είχε ολοκληρώσει την κατασκευή όταν πήρε την εξαίρεση (απ ότι λες δεν ισχύει αυτο)

β)Αν πλήρωσε πρόστιμα για να πάρει εξαίρεση κάποιος για κάποιους λόγους του έκανε σκόντο

γ)Δεν μέτρησε κανείς ποτέ σοβαρά και απλά είπανε πόσο είναι; ε να περίπου τόσο και τελείωσε.

 

Προσωπικά ποτέ δεν έχω βρει εξαίρεση που να έχει 100% τα σωστά τετραγωνικά.

 

Τώρα, απ ότι κατάλαβα δεν έχεις σχέδια που να συνοδεύουν την εξαίρεση οπότε αυτό δυσκολεύει κάπως την κατάσταση. Αναφέρεται μόνο ένα νούμερο ή τετραγωνικά ανά κτίριο;

Σε αυτή την περίπτωση αυτό που θα έκανα εγώ είναι: Θα προσπαθούσα να ταυτίσω όσο γίνεται τα τμήματα που περιγράφονται στην εξαίρεση με αυθαίρετα τμήματα που προέκυψαν από την αποτύπωση και μετά θα τακτοποιούσα ότι περισσεύει. Πάντα όμως ανά κτίριο! Δηλαδή αυτό που λές ότι κάποια προκύπτουν παραπάνω και κάποια λιγότερο, δεν θα τα "συμψήφιζα". Αν σε κάποιο τμήμα εξαιρέθηκαν περισσότερα τμ οκ δείχνω την πραγματική κατάσταση και δεν υπάρχει αυθαιρεσία. Αν σε άλλο κτίριο προκύπτουν περισσότερα τα τακτοποιώ.

 

Επίσης, τώρα που το ξαναβλέπω μήπως είσαι κατοικία πρό του 75 και να τα δηλώσεις όλα με ένα 500αρικο και να είναι σωστά και να μην παιδεύεσαι;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μάλλον και τα 3 παραπάνω που αναφέρεις διότι εμφανείς αλλαγές έγιναν στις όψεις της οικίας οι οποίες ίσως και να μην έγιναν παράλληλα με την κατασκευή αλλά να είναι μεταγενέστερες.

Τα άλλα δύο κτίσματα (αποθήκες) είναι μονοκόματα.

Στην εξαίρεση αναγράφονται τετραγωνικά και όγκοι. Δυστυχώς καμία αναφορά σε επιμέρους διαστάσεις, περιγραφές παράβασης, σχέδια κλπ και στην πολεοδομία δεν υπάρχει κάτι.

Προτείνεις δηλαδή να ρίξω πάνω το σχέδιο της Ο.Α και μετά να αφαιρέσω τα εξαιρεθέντα αντί να τα αθροίσω εξαρχής και να δω αν υπερκαλύπτουν την αποτύπωση ανεξαρτήτως θέσης και διαστάσεων κτιρίου.

 

Το σενάριο με το προ του 75 το σκέφτηκα αλλά μόνο τα 2 από τα 3 είναι προ του 75. Εγώ έλεγα να τα βάλω όλα προ του 83 μιας και τα τετραγωνικά είναι λίγα, χρονικά είμαι μέσα σίγουρα και επιπλέον με τις λοιπές παραβάσεις να βγει το πρόστιμο κάτω από το χιλιάρικο.

Edited by Triantafyllos_
Link to comment
Share on other sites

Λέω να φτιάξεις αρχικά το περίγραμμα της άδειας, να προσθέτεις μετά τους όγκους που έχουν εξαιρεθει από κατεδάφιση όσο ορθότερα όσο είναι αυτό δυνατό και μετά να δείς τι σου περισσεύει για τακτοποίηση. Μην ξεχάσεις να τσεκάρεις πλάγια όρια. Κατηγορία 1 συνδυάζεται με κατηγορία 2 αν θέλεις. Βέβαια και όλα 2 να τα βάλεις πάλι μικρό θα βγει το πρόστιμο. Δες τι συμφέρει καλύτερα

Link to comment
Share on other sites

Η κατοικία μου είναι ισόγεια μονοκατοικία. Οι όγκοι έχουν περισσότερη ισχύ από τα τετραγωνικά;

Το λέω διότι βλέπω ότι στον υπολογισμό των όγκων ακόμα και στις νέες οικοδομικές άδειες παρατηρώ μια ήπια ανοχή στον τρόπο υπολογισμό τους. Την οποία όμως πολλές φορές αποδέχονται και οι πολεοδομίες.

Επομένως θα υπάρχει προφανώς μια επιπλέον ασυμβατότητα και σε αυτές τις τιμές μεταξύ τους...

Θα το τσεκάρω την Δευτέρα αλλά θεωρώ δεδομένο ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί...

Σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε διαμέρισμα του 1985 έχουν γίνει εσωτερικές αλλαγές όπου το λουτρό και το WC μαζί με τμήμα του χώλλ έγιναν το τρίτο δωμάτιο , ενώ το μπάνιο έγινε σε τμήματα του ενός υπνοδωματίου και της κουζίνας και η κουζίνα έχει πάρει χώρο από το σαλόνι . 


 


Η μπαλκονόπορτα του σαλονιού είναι μικρότερη κατά 50 % , έχουμε μεταφορά του παραθύρου του WC στο νέο μπάνιο και στα άλλα ανοίγματα είμαι στο 10 % . 


 


Ακόμα έχει τοποθετηθεί τζάκι που δεν υπήρχε στα σχέδια και έχουμε αλλαγή στα μπαλκόνια που είναι μικρότερα .


 


Στις εξωτερικές διαστάσεις δεν έχουμε αλλαγές .


 


Σύμφωνα με την εγκύκλιο , οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις δεν μας ενοχλούν , το τζάκι εντάσσεται στην 3 κατηγορία και τελικά αφού δεν έχω ΥΔΚΧ , το πρόβλημα της κατηγορίας 3 , είναι μόνο τα 2 κουφώματα . 


 


Μπορώ να μείνω στην 3 ή πρέπει να πάω στην 4 με αναλυτικό χωρίς ΥΔΚΧ ? 


Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω υπόψην μου σε ποια εγκύκλιο αναφέρεσαι για τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις, όμως επείδή περιγράφεις αλλαγές στη χωροθέτηση μπάνιου-κουζίνας να σου θυμίσω ότι αν υπάρχει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, έχεις αυθαιρεσία σύμφωνα με την παράγραφο 10 του άρθρου 23

Link to comment
Share on other sites

BAS,

όλες οι αλλαγές εσωτ. διαρρύθμισης που περιγράφεις δεν θεωρούνται αυθαίρετη κατασκευή (αρ. 23.9) και δεν ασχολείσαι καθόλου.

 

Η μπαλκονόπορτα  με αλλαγή διάστασης άνω του 10%  δεν μπορεί να πάει ΚΑΤ.3 αλλά μόνο με αναλυτικό.

Απ΄εκεί και πέρα αφού θα έχεις υποχρεωτικά τον αναλυτικό κοιτάς να τα βάλεις όλα εκεί για να γλυτώσεις το δεύτερο 500ρικο προστίμου  ΕΦ΄ ΟΣΟΝ βέβαια οι αυθαιρεσίες του αναλυτικού είναι της ιδίας παλαιότητας.

 

Ασφαλώς και μπορείς να επιλέξεις ΚΑΤ.4 με σκέτο αναλυτικό ΕΦ΄ΟΣΟΝ  υπάρχει οικοδομική άδεια.

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας . Το μόνο πραγματικό πρόβλημα είναι που η μπαλκονόπορτα έχει μείωση 50 % και που έχει γίνει ένα παράθυρο που δεν υπήρχε . Το τζάκι δεν φαίνεται στα σχέδια , αλλά η άδεια κατατέθηκε το 1981 πριν το νέο διάταγμα του 1983 , ανεξάρτητα αν εκδόθηκε το 1984 . 

 

Το έβαλα λοιπόν κατηγορία 4 με μια λοιπή παράβαση και θα υποβάλλω και κάτοψη αν και δεν απαιτείται αφού δεν έχω αλλαγή στις εξωτερικές διαστάσεις , αλλά για να υπάρχει η σωστή κάτοψη . 

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι η υποβολή της νέας κάτοψης είναι καλό να γίνει.  Τα μηχανολογικά μπορεί να έχουν αλλάξει εσωτερικά ΑΛΛΑ δεν μας δημιουργεί αυθαιρεσία, αυτό ισχύει μόνο για την διαμερισμάτωση που εσύ δεν έχεις.

Μέσα στον αναλυτικό "χώσε" ότι παραπάνω μπορείς αφού το 500ρικο το δίνεις ούτως ή άλλως.......

Link to comment
Share on other sites

Όταν ένα αυθαίρετο έχει κατασκευαστεί πρό του 1983 μπαίνει στην κατηγορία 2 χωρίς να εξετάζουμε τα πολεοδομικά μεγέθη αν υπερβαίνουν ή οχι το 40 % κάλυψης που αναφέρει η κατηγορία 4;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.