Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α11] Σχέδια που απαιτούνται από το Ν. 4178/13


Recommended Posts

Στο παρόν νήμα θα συζητούνται θέματα σχετικά με το Άρθρο 11 (Σχέδια που απαιτούνται από το Ν. 4178/13) του Ν. 4178/13.

 

Edited by yian
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

"

Θεωρείται ως κάτοψη για την εφαρμογή της παρού−
σας διάταξης, το σχέδιο κάτοψης, το οποίο προσαρ−
τήθηκε στην πράξη σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών
στις περιπτώσεις αυτοτελών οριζοντίων ή καθέτων
ιδιοκτησιών, των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε
προ της εφαρμογής του από 8.9.1983 προεδρικού δια−

τάγματος (Δ ́ 394) "

 

Μπορεί κάποιος να μου εξήγήσει περισσότερο τι σημαίνει αυτό? Αυτό το σχέδιο κάτοψης είναι αυτό της πολεοδομίας ? Η μπορούμε απλά να πάρουμε αυτό του συμβολαιογράφου?

 

Επίσης να ρωτήσω

"Στις περιπτώσεις που δεν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε οικοδομική άδεια ή αυτή δεν είναι δυνατόν να ανευρεθεί.."

το δεν μπορεί να ανευρεθεί πως αποδεικνύεται?Αν έχεις αριθμό αδειας και δεν μπορεί να ανευρεθεί δεν πας στην ποιο κάτω περίπτωση

 

" Στις περιπτώσεις απώλειας του φακέλου της οικο−

δομικής άδειας, βεβαιωμένης από την αρμόδια Υπηρεσία
Δόμησης και προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα
του υφισταμένου κτιρίου είναι δυνατή η υποβολή στην
αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης φακέλου αποτύπωσης κτι−
ρίου, ανεγερθέντος με βάση οικοδομική άδεια πριν τις

28.7.2011 που έχει απολεσθεσθεί"

Edited by maranti
Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά, το σχέδιο που θα έπρεπε να έχει προσαρτηθεί στην πράξη του συμβολαιογράφου θα ήταν αυτό της οικοδομικής αδείας. Πράγμα που δεν συμβαίνει όμως.Νομίζω τώρα είναι πλέον υποχρεωτικό οι συμβολαιογράφοι να προσαρτούν τα σχέδια της αδείας. Μέχρι χθες όμως, ίσχυε άλλα ντ' άλλα.....

 

Για το δεύτερο ερώτημα, έστω ότι ο ιδιοκτήτης έχει μόνο το έντυπο της αδείας αλλά δεν υπάρχουν σχέδια, κάνεις αίτηση στην Πολεοδομία ώστε να σου απαντήσει γραπτώς ότι ο φάκελος έχει χαθεί. Επίσης, αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει τίποτα από χαρτιά αλλά επιμένει ότι έχει οικ. άδεια, αναζητείς στην Πολεοδομία σου και ό,τι βρεις.... όσο για την τελευταία παράγραφο που έχεις προσαρτήσει, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τίποτε απ ότι λέει.....δεν έχω ακούσει καν για παρόμοια διαδικασία...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα ! για την κατηγορία 1 , κατοικία πρό του ΄75, χωρίς όμως οικοδομική άδεια, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι :

Αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα

 ΥΔ ν.1599
 Ε9
 Τεχνική έκθεση Μηχανικού
 Φωτογραφίες
 Αεροφωτογραφίες ή δημόσια έγγραφα
χρόνου υλοποίησης

Απο σχέδια θα χρειαστεί λογικά κάτοψη της κατοικίας... , μήπως και κατι άλλο ?

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Σαν δημόσιο έγγραφο φαντάζομαι για αυτήν την περίπτωση ειναι η πρώτη ηλεκτροδότηση και το Ε 9 του έτους 2005 που αποδεικνύουν ότι η κατοικία ειναι πριν το 1975, ?

 

Τοπογραφικο διάγραμμα απο ότι καταλαβαίνω δεν χρειάζεται

Link to comment
Share on other sites

Σαν δημόσιο έγγραφο φαντάζομαι για αυτήν την περίπτωση ειναι η πρώτη ηλεκτροδότηση και το Ε 9 του έτους 2005 που αποδεικνύουν ότι η κατοικία ειναι πριν το 1975, ?

 

Τοπογραφικο διάγραμμα απο ότι καταλαβαίνω δεν χρειάζεται

Για την ηλεκτροδότηση είσαι σίγουρος οτι πλέον  "περνάει" ?  Απο αυτά που διαβάζω δεν ξέρω τελικά αν ισχύει και αν θα πρέπει να αναζητήσω αεροφωτογραφίες...

Link to comment
Share on other sites

Ειναι δυνατόν έχω πρώτη ηλεκτροδότηση του 1967 και το δηλώνει και στο ε9 του ότι ειναι κατασκευασμένα προ του 75 . Θα πρεπει να βρω και αεροφωτογραφία?

Link to comment
Share on other sites

Απαιτήσεις ανά κατηγορία αυθαιρέτου

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ.xlsx

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι θα ήθελα τις απόψεις σας.

Δεδομένα: 1. Οικόπεδο εντός οικισμού άρτιο & οικοδομήσιμο.

   2.Το 1968 είχε εκδοθεί άδεια '' Ανέγερσης νέας μονόροφης οικίας'' από Αστυνομία . Στην υφιστάμενη οικία υπάρχει και υπόγειο (το οποίο δεν αναγράφεται πουθενά στην άδεια).

   3. Το 1972 είχε εκδοθεί άδεια οικοδομήσεως '' Ανέγερσης νέας μονόροφης αποθήκης'' από Αστυνομία. Η αποθήκη έχει κατασκευαστεί σε απόσταση 10,00 m από την οικία

   4. Στο κενό των 10,00 m κατασκευάστηκαν το έτος 2000, χωρίς αδεία, προσθήκη ισόγειας κατοικίας και προσθήκη 3 ξεχωριστών χώρων: λεβητοστασίου / πλυσταριού / w.c.( Οι 3 χώροι  δεν επικοινωνούν μεταξύ τους και η είσοδος για τον κάθε χώρο γίνεται από την αυλή).

   5. Ψάχνοντας για τα σχέδια που να συνοδεύουν τις συγκεκριμένες άδειες (έχω μόνο τα στελέχη των αδειών), στην Πολεοδομία δεν μπορέσαμε να βρούμε κάτι και μου είπαν ότι αυτές οι άδειες εκδίδονταν χωρίς σχέδια (το ίδιο μου είχε πεί και ο ιδιοκτήτης)

   6. Θεωρώ ότι από τις άδειες αποδεικνύεται ότι και το υπόγειο είναι προ ''75, άρα παράβολο 500,00 €. Ακόμα και να μην ''μετρήσουν '' οι άδειες, τόσο η οικία όσο και η αποθήκη είναι πρό ''75, άρα το παράβολο παραμένει = 500,00 € (Πάντως θα αιτηθώ και για α/φ).

 

Ερώτηση.  Προκειμένου για τις προσθήκες που έγιναν χωρίς άδεια και δεδομένου ότι δεν υπήρχε υποχρέωση κατάθεσης σχεδίων για τις αρχικές άδειες που εκδόθηκαν από την Αστυνομία,  σε ποια περίπτωση της παρ. 6 του άρθρου 11 εμπίπτω σχετικά με τα σχέδια που πρέπει να προσκομίσω στο σύστημα του Τ.Ε.Ε.??? ( Σε ερωτησή μου στο forum, σχετικά με τον υπολογισμό του προστίμου, μου απάντησαν συνάδελφοι ότι κλικάρω το πεδίο ''υπάρχει άδεια'', στο οποίο συμφωνώ επίσης.)

 - Εμπίπτω στην περίπτωση ( σχέδια όταν υπάρχει οικοδομική άδεια) ή στην περίπτωση (σχέδια όταν δεν είναι δυνατόν να ανευρεθούν)??      

 - Μήπως στην περίπτωση απαιτηθεί ανασύσταση φακέλου (ο οποίος ουδέποτε υπήρξε)?? Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αμοιβές μηχ/κού εκτοξεύονται.

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.